Våra bloggare

Steiunn Guðbjörnsdóttir

Hej!

Min gode vän Ulf på Ridresor Island bad mig att skriva och berätta lite om livet på Island, våra hästar och de underbara ridturer som ni kan uppleva i mitt fantastiska hemland.

Jag heter Steinunn men mina vänner kallar mig för Steina. Jag bor med min familj i Álftanes, en liten halvö just utanför Reykjavik, Islands huvudstad. Álftanes är mest känt för att vara orten där vår presdident Guðnishar sitt residens och vi ser hans vackra hus, Bessastaðir, en bit bort över fälten. Även om Álftanes tekniskt sett ligger inom Reykjaviks storstadsområde så är det lantligt, beläget vid havet med både berg och stadens skyline som en kuliss i fjärran. 

Ridresa till Island med Eploring Iceland och Ridresorisland

Vi ser hästarna beta mellan husen då vi har en liten gård med får, ankor och gäss, och om du vill ta en promenad längs stranden så är atlantkusten bara ett stenkast bort. Det är verkligen det bästa av två världar! Jag känner mig mycket priviligierad att få bo här och kunna ha mina hästar nära under sommarmånaderna. Till hösten flyttar de till ett fält vid presidentens resident, deras President Suite!

Under vintern har jag mina hästar på ett inackorderingsstall i närheten. Det är härligt att kunna rida ut tillsammans med sina vänner, eller träna tillsammans i ridhuset, och efteråt dricka en varm choklad i sadelkammaren och bara prata häst. Du är varmt välkommen att delta om du vill!

Under sommaren erbjuder jag genom vårt företag Exploring Iceland privata turer för hästälskande mindre grupper att följa med oss, vår familj och våra vänner. Vi tar emot max 4 – 5 erfarna ryttare och visar dem våra favoritplatser på Island. Det blir väldigt personligt och våra gäster blir en del av teamet och vi gör vårt bästa för att skämma bort dem med våra superfina hästar och isländska specialiteter. Våra favoritturer är Húsafells naturreservat på västra Island, och runt sjön Thingvallavatn på södra Island. Våra turer kommer du att kunna boka genom Ridresor Island från och med nästa år, 2022.

Ridresa på Island med Exploring Iceland

 

Redan i somras tog vi med en härlig grupp på fyra personer från Sverige genom Ridresor Island på en av våra turer för att se det vilda höglandet och den magnifika ravinen Laxárgjúfur. Vi red längs hemliga ridvägar bara lokalbor känner till och red från ställe till ställe, bodde på gästhus, i fjällstugor och i speciella mongoliska yurts och njöt av varandras glada sällskap. Det är fantastiskt för oss islänningar att se vårt eget land genom besökares ögon, och för dem en unik upplevelse att rida med som en av oss, med handhästar och lös flock, genom det hisnade vackra, vilda, otämjda isländska landskapet!

Ridbloggen Steiunn med islandshäst på Island

 

Jag hoppas ni tycker om bilderna och får lust att rida med oss nästa år. Kontakta i så fall Ridresor Island så hjälper de er att sätta ihop en skräddarsydd ridresa för just er utifrån era önskemål.

Vi ses på Island!

Följ oss på sociala medier