Våra bloggare

Nora Fries Waldekrantz

Hej! 

Jag heter Nora Fries Waldekrantz och kommer ifrån Nykvarn, söder om Stockholm. Jag reste till Island första gången när jag var sex år gammal med min familj. Vi red en kort dagstur tillsammans längst Gullfoss vattenfall. Efter det var jag som förtrollad vid tanken på att rida islandshästar på Island.

Jag och min pappa red en långtur med Ishestar varje sommar tills jag var nitton år och bestämde mig för att flytta till ön efter gymnasiet.

Jag har ridit så länge jag kan minnas och fick min första häst när jag var två år. Hästar har alltid funnits i min tillvaro och när jag flyttade till Island, hästlandet, så blev det också mitt yrke.

Jag började arbeta som ridguide på dagsturerna kring Hafnarfjördur på Ishestars ridcenter. Fantastiskt kul arbete med både hästar och människor. Efter två års erfarenhet som guide där tog jag mig också an de längre veckoturerna på sommarhalvåret.

Mitt absolut bästa ridminne är turen Landmannalaugar. Fantastisk natur som jag bara sett på bilder eller filmer tidigare. 

Nu äger jag fem egna islandshästar här på Island och en i Sverige. Jag tränar hästar som mitt yrke och jobbar som kock på en restaurang. På sommaren rider jag de längre turerna under ca tre månaders tid. 

/Nora

 

Följ oss på sociala medier