Våra bloggare

Jessica Danielsson

Hej!

Jag heter Jessica Danielsson och mig kommer ni att få följa här på bloggen framöver. Jag bor på Island sedan tre år tillbaka och hästintresset har funnits länge, när jag var 10 år började jag på ridskola där jag red i sex år. Efter det har jag ridit och skött hästar i flera privata stall, varav ett var ett travstall.

Jag och min väninna fick år 2013 för oss att boka en ridresa till Spanien och efter den sa vi båda två att det bästa sättet att uppleva ett land på är från hästryggen! Sagt och gjort, nästa resa några år senare bar det av till Island, detta sagolika land med sin omväxlande natur och gästvänliga människor – och så islandshästarna så klart! Vi red då The Northern Light Comfort Tour (Ridning och norrsken) som vi bokade genom Ridresor Island och vi lyckades även få se norrsken.

Jessica och hennes hund

Efter den resan hade jag, som så många andra som varit där, Island och hästarna ständigt i mina tankar och jag bokade snabbt en ny resa tillbaka året därpå. Det blev Northern Exposure och denna gång blev jag om möjligt ännu mer imponerad av hur snabba, starka och vänliga dessa hästar är.

Efter denna resa kände jag att det skulle ju vara riktigt kul att få jobba med hästar och guida turer, och tänkte att en ansökan kan man ju alltid skicka in, och det gjorde jag. Lyckliga jag som fick jobb på en farm med att rida in hästar och guida dagsturer! Ännu bättre var att jag även fick vara med och guida The Northern Light Tour under våren och hösten, och Kjölur under sommaren!

Snorri geotermiskt Island

Det hela resulterade i att jag blev kvar på Island och numera bor jag med min isländska sambo på en gård mitt i den Gyllene Cirkeln och jobbar på Hotel Geysir. På fritiden tar jag hand om våra hundar, Mirra och Nasi, och ett tiotal hästar, bland annat håller jag på att rida in en unghäst, Ulvur, åt Nora som ni känner sedan tidigare från Ridresor Islands blogg. Det var först när jag flyttade till Island som jag skaffade min första egna häst och idag har jag två, Valentino-Snorri (alias Fluffy-Puffen 😉 och Ýmir.

Mer om dem och mitt liv på Island, och allt vad Island har att erbjuda, kommer ni att kunna följa här på bloggen framöver och jag kommer även att emellanåt dyka upp på Ridresor Islands Instagram (@ridresorisland).

Hoppas ni vill följa mig!

/ Jessica

Följ oss på sociala medier