Rida på stranden nära Reykjavik

rider islandshäst på stranden när Reykjavik

En fantastisk upplevelse som alla naturgalna resenärer bör göra när ni befinner er på Island är att utforska Islands svarta sandstränder. Det är en unik känsla och väldigt vackert att se det blåa havet möta den asksvarta sanden.

Strandritt ca 1 timme från Reykjavik

Ännu bättre är att det finns en otroligt fin sandstrand ungefär 1 timmas bilfärd från Reykjavik ca 50 km. Perfekt om du har tajt med tid och inte har möjligheten att åka så långt från Reykjavik City.

Ölfus kommun på Islands sydvästkust erbjuder både lavaklippor, grottor, varma källor och svarta sandstränder.

Thorlákshöfn är en liten by med ca 1600 invånare som ligger längst strandkanten och därifrån erbjuds många turer från hästryggen. De har också en liten fyr som är otroligt söt att stanna vid och ta fina bilder.

Sandstranden från Thorlákshöfn sträcker sig enda till Ölfúsa. Du rider på den svarta sandstranden omringad av lymgräs. En väldigt rogivande och fridfull ritt. Sandstranden har en fantastisk utsikt och med tur kan du se vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull. Befinner man sig på rätt utsiktsplats kan man till och med skymta Westmanöarna.

Rida på en sandstrand

Att rida på en sandstrand kan vara tufft och tungt för hästarna om sanden är för blöt. Därför när du bokar en tur att rida på sandstranden bör du räkna med speciella tider då ni rider ut till stranden så ni matchar tidvattnet.

Man vill helst komma ut tidigt på morgonen så ni har så mycket strand som möjligt att rida på – där hinner sanden också torka upp lite från vattnet och bli hårdare och kompaktare att rida på.

Det som är toppen med denna ritt är att du kan välja att rida den både på sommar och vinterhalvåret. Är det mycket snö kan det vara svårt att se den svarta sanden, men det är väldigt vackert att rida längst med vattnet.

Stranden inte bara populär bland ryttare

Stranden är populär inte bara för ryttare utan du kan också få syn på en och annan surfare.

Ölfus kommun är också den mest besökta delen utav Island för att se norrsken. Det är mörkt, en bit bort från Reykjavik och ljuset från staden.

Många stannar även vid Ölfus grottan – Raufarhólshellir för att beundra norrskenet.

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

"Det viktigaste att komma ihåg när man är ute och reser är att stanna upp, njuta och ta vara på stunden."

Vill du uppleva Island på hästryggen?

Du som bokar din ridresa med Ridresor Island gillar precis som oss att rida på Island och vill uppleva detta fantastiska land från hästryggen.

Hos oss får du personliga råd i val av ridresa eller vad det än kan vara. Vi känner våra samarbetspartners, gårdar, bönder och Island utan och innan.

Du kan vara säker på att vi guidar dig till helt rätt resa för just dig.

Vi har prisgaranti för lägsta pris på din ridresa till Island. Hittar du samma ridtur till lägre pris med någon annan arrangör matchar vi priset.

Recommended Posts