Om Ridbloggen

Ridresor Island

Hej alla vänner!

Vad roligt att det är så många som tar del av bloggen och tycker det är kul att läsa om livet på Island, islandshästarna och våra turer här.

Vi som jobbar med Ridresor Island på New Element, företaget bakom Ridresor Island, heter Ulf Waldekrantz, Lotta Lind, och Beatrice Adengård. Ulf och Bea är reserådgivare och de ni pratar med när ni ringer till oss, Lotta jobbar mer bakom kulisserna med sociala medier etc.

Det hela började med att Ulf reste till Island i sin ungdom för att sommarjobba med att rensa fisk. Hans pappa som var stor Islandsälskare gjorde en viktig insats med att skaffa boende till alla nödställda på Island under vulkanutbrottet på Hemön 1976, tyvärr kom han själv aldrig dit. Ulf reste i sin pappas ställe och har nu varit där långt över 100 gånger. Man behöver inte vara många gånger på Island för att komma i kontakt med hästar och intresset föddes snabbt, 2004 tog Ulf hem sin första Islandshäst, Kolur, från Island. Samma år blev han även agent för Ishestar och startade Ridresor Island som idag har vuxit och utökat med fler turarrangörer. Ulf är den som har ridit absolut flest av våra turer, skull nog våga säga alla, då han även ridit som personal och guide på ett flertal av dem.

Ulf och Lotta träffades 2005 och redan året därpå åkte de och red på Island tillsammans. Det var Lottas första resa dit, en dröm som gick i uppfyllelse, men inte den sista då även hon direkt drabbes av ”islandsbuggen”. Hon var sedan barnsben hästtjej och hade en Quarter som hon tävlade i Reining (westerndressyr). Idag har hon lagt boots och hatt på hyllan för att i stället vara en ”Icelandic Cowboy”. Ulf och Lotta har idag 4 islandshästar, varav en är under inridning på Island. Två av hästarna, Tindur och Strokkur, arbetar även inom företaget för provridning inför resor.

Bearice ”Bea” började på New Element 2017 och tar bland annat hand om bokningar av ridresor, det är ofta hon som svarar i telefon då ni ringer till Ridresor Island. Även Bea har varit och ridit på Island flera gånger och har ridit Islandshäst i hela sitt liv och även haft ett par egna. Nu förtiden hänger hon gärna med och rider andras hästar, finns ju flera inom företaget 😉 så ofta hon kan.

I vår blogg kommer ni att träffa olika människor, läsa om olika ämnen, om islandshästar, ridning och ridresor, alla med en sak gemensamt – Island!

Trevlig läsning!

/ Lotta, Ulf och Bea

Följ oss på sociala medier