Vinterritt och norrsken

Vinterridresa under norrsken

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Dagar: Torsdag - söndag
Datum 2023:
Februari: 23 – 26
Mars: 9 – 12
Boende:Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats:Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 14 995 SEK
Bokningskod: RI-10

Vinterritt och norrsken

Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr med utgång från gården Saltvík på norra Island.

Vi njuter av 3 riddagar genom vackert vinterlandskap och följer bland annat kustlinjen till norra ishavet. Om vädret tillåter får njuta av den häftiga upplevelsen att rida på is på en frusen sjö i närheten. Island i vinterkostym är helt klart ett äventyr väl värt att uppleva!

De norra delarna av Island är en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn under de mörkare delarna av dygnet. Andra höjdpunkter på denna ridresa är sjön Mývatn, lavaformationerna vid Dimmuborgir, och de varma källorna och den kokande leran vid det geotermiska området Hverarönd.

Bor gör vi i dubbelrum på gården Saltvík med privata faciliteter i det nyrenoverade gästhuset.

Under våra riddagar utgår vi från Saltvík och rider längs med kusten till Norra Ishavet och om det är möjlighet spenderar vi en dag på någon av de frusna sjöarna i området.

Vi besöker den naturligt varma källan vid Mývatn och flera andra populära sevärdheter i området så som de underliga lavaformationerna Dimmuborgir och de ångande källorna vid det geotermiska området i Hverarönd.

Island i vinterkostym med de hänförande norrskenen som dansar i skyn är helt klart ett äventyr värt att uppleva!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Gyllene cirkeln

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln än till häst. Geysir, Gullfoss och nationalparken Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna klassiska ridresa på södra Island.

Vackert grönskande ängar och ryttar

Från Geysir till fjällen

Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.