Vinterridning och stickning

Vinterridning och stickning

Ridvana:Ridresor på Island med Saltvik Riding Iceland

Ridvana 2 Medelgod ryttare


Antal dagar:
4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Längd: 3 - 5 tim per dag
Lös flock: nej
Dagar: torsdag - söndag
Datum 2023: 2 - 5 november
Datum 2024: 14 -17 mars
Boende: ?
Mötesplats: Reykjavíks inrikesflygplats, terminal Eagle Air.
Pris: 17 995
Bokningskod: RI-2

Denna specialresa är för dig som älskar att sticka, och att rida och är en variant av Saltviks populära norrskensridresa ”Vinterritt och norrsken”.

Under dygnets ljusa timmar njuter vi av utsikten av det isländska vinterlandskapet mellan en islandshästs öron då vi följer ridvägarna runt gården Saltvík längs den arktiska kusten.

När mörkret lägger sig, eller om vädret är för dåligt för att ge sig ut på en ridtur i, samlas vi en det varma mysiga sällskapsrummet och lär oss att sticka en egen islandströja, eller varför inte en halsduk, filt, eller vad du än känner för att sticka.

Stickning av isländsk ulltröja

Vi har märkt att bland våra gäster så är den typiska stickade isländska ulltröjan nästan lika omtyckt som den isländska hästen. Många vill kanske bara köpa en men att ha på sig en tröja som är stickad just för dig, eller en som du stickat själv är naturligtvis ännu bättre!

Vår nära vän Jutta, som har stickat många tröjor till saltviksfamiljen, är med på turen och hjälper dig mer än gärna med frågor om hur du stickar en islandströja. Observera att du själv måste ta med dig eget material, garn, stickor och mönster.

När du bokar turen sätter vi dig i kontakt med Jutta för att diskutera vad du behöver ta med dig och var du kan köpa det du det. Det allra bästa är troligtvis att du köper stickor och mönster i förväg hemma men att hela gruppen åker för att köpa ullgarn i Húsavík den första dagen.

För den som bara vill sticka och uppleva Island

Då stickning är en viktig del av denna ridresa kan vi även erbjuda några extra platser för deltagare som inte rider men som vill uppleva den isländska vintern och delat i stickningen. Om du har någon vän som vill följa med men inte rida kontakta oss för att se om plats finns och för prisuppgift.

Vi kommer även försöka planera in ett besök på en fårfarm i närheten för att se var det fantastiska isländska ullgarnet kommer ifrån.

Naturligtvis är det även stor chans att se norrsken både i november och mars och vi kommer att göra vad vi kan för att ni ska få uppleva detta vackra naturfenomen som dansar fram över den arktiska himlen.

Boende, geotermiska pooler och valskådning

Boende i dubbelrum med eget badrum så att ingen ska behöva vänta på en varm dusch efter en ridtur i vinterkylan. Vi kommer även att åka till GeoSea i Húsavík för ett välförtjänt varmt bad i de geotermiska poolerna där.

Om det finns intresse kan vi även mot en extra kostnad åka på en båttur från hamnen i Húsavík för att antingen skåda valar eller för att uppleva norrsken i den fridfulla tystnaden ute på det arktiska havet!

På söndagen flyger vi tillbaka till Reykjavik på kvällen efter en sista ridtur på förmiddagen och lite mer stickning under eftermiddagen.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Krýsuvík och Blå lagunen

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Den här ridresa bjuder på storslagna vyer. Först över södra Island och de imponerande glaciärerna och sedan över området Reykjanes, Reykjavík och hela vägen bort till Snæfellsnes.

Från pool till pool

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Ridresan för dig som vill rida hela dagarna och bada i varma bassänger på kvällarna. Vi rider genom ett omväxlande landskap med grönskande dalar, lavafält, glaciärer och vattenfall.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.