Sprengisandur – Ridresa mellan glaciärerna

Sprengisandur – mellan glaciärerna

Ridvana:

Ridvana 4 Erfarna ryttare


Antal dagar:
8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
Längd: ca 325 km
Datum 2021:
Juli: 26 - 2 augusti
Augusti: 3 - 10 augusti
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 33 995 SEK
Bokningskod: RI-7

Sprengisandur – mellan glaciärerna

Sprengisandur är namnet på höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, Vatnajökull och Hofsjökull, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Detta är den längsta och tuffaste vägen mellan norra och södra Island och ända sedan de första bosättarna kom till Island har denna rutt genom det mest avlägsna området på det isländska höglandet använts av isländska resenärer, antingen till fots eller häst.

Oändliga historier och äventyr har sitt ursprung och rötter någonstans längs denna 25 mil långa sträcka. Många som behövde resa längs denna rutt var rädda på grund av alla berättelser om spöken, troll och fredlösa som sades leva här.

Om du är ute efter den ultimata utmaningen vad gäller att rida på Island, är det denna ridresa du ska välja!

"Ridum ridum"

Sången “Á sprengisandi” är “nationalsången” för isländska ryttare och andra höglandsresenärer och den beskriver de äventyr och upplevelser man kunde möta under en resa genom det isländska höglandet på 1700-talet.

Ensamma resenärer eller små grupper av ryttare har hittat sin väg här, ibland under dimmiga och ovänliga väderförhållanden, men också under unik tystnad och med oförglömliga vyer i alla riktningar när himlen är klar och glaciärerna glittrar i solskenet.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Vackert grönskande ängar och ryttar

Från Geysir till fjällen

Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.

Krýsuvík och Blå lagunen

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Den här ridresa bjuder på storslagna vyer. Först över södra Island och de imponerande glaciärerna och sedan över området Reykjanes, Reykjavík och hela vägen bort till Snæfellsnes.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.