Saltvík Comfort
- Flexibilitet på norra Island

Saltvík- Comfort på norra Island

Ridvana:Ridresor på Island med Saltvik Riding Iceland

Ridvana 2 Medelgod ryttare


Antal dagar:
4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Längd: 3 - 5 tim per dag
Datum 2023:
April: 24 – 27
Maj: 8 - 11, 22 – 25, 29 – 1 juni
Juni: 12 – 15
Augusti: 7 – 10, 14 – 17, 28 – 31
September: 4 – 7, 9 - 12
Boende: Gäststugor och vandrarhem, 2-4 sängenheter, sängar med sänglinne.
Gruppstorlek: 2 - 10 personer
Mötesplats: Reykjavík eller Husavik
Pris: 14 995
Bokningskod: RI-12

 

Saltvík Comfort på norra Island är en ridresa som är idealisk för familjer och vänner som föredrar ett enklare dagsprogram jämfört med våra längre höglandsturer.

På denna ridresa finns inget fast program utan vi skapar det tillsammans, baserat på önskemål och erfarenhet.

Vi rider mellan tre till fem timmar per dag anpassat efter grupp och önskemål. Vi lämnar ett stort utrymme för flexibilitet och tack vare att vi rider i små grupper är denna ridtur ett utmärkt val då det finns stor variation av riderfarenhet inom sällskapet.

Lär dig mer om att rida i tölt

Det finns även möjligt att börja med några ridlektioner i ridhuset för att lära sig mer om den isländska hästen och hur man rider hästen i tölt.

Ridlederna här uppe på norra Island är extremt trevliga och skiljer sig en hel del från södra Island. Vi börjar vår ritt längs ridstigarna utmed Ishavet, vidare via jordbruksbygd upp till hedmarkerna med fantastisk utsikt mot polcirkeln och de vulkaniska landskapen i norr.

Landskapet är mycket varierande och samma dag kan du rida över fluorescerande gröna fält, korsa vattendrag med kristallklart vatten, rida genom små buskskogar, ut i lavaöken för att senare rida upp för fjällsluttningarna.

Ridtur för familj och vänner med olika erfarenhet

Vi erbjuder hästar för ryttare på alla nivåer så att familjer eller vänner på olika erfarenhetsnivåer kan njuta av samma ridtur men i olika tempo om så önskas.

Vi kan även dela upp dagen, så att de med mer erfarenhet rider första passet på dagen, och de med lite mindre erfarenhet rider med på en lite lugnare tur efter den gemensamma lunchen.

Kombinera din ridsemester med andra aktiviteter

Den här turen är idealisk för er som vill ha lite enklare och mindre utmanande ridturer än vad de längre höglandsturerna erbjuder, och även kunna kombinera ridsemestern med andra aktiviteter och sightseeing som finns i området, till exempel:

Valvalsturer från Husavik (5 km avstånd från Saltvík gård)

Sightseeingturer till Mývatn (30 km / 30 min bilresa bort)

De vackra och mäktiga vattenfallen Goðafoss och Dettifoss ligger mindre än en timmes bilresa bort och de fantastiska kanjonerna och naturparkerna i Ásbyrgilikaså.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Rider islandshäst i bäck

Thórsmörk

Längd: 3 dagar / 2 nätter /3 riddagar

Ridresa till det fascinerande naturreservatet Thórsmörk, med sitt unika lite varmare mikroklimat. Naturen här är oerhört vackert med sina vattenfall, raviner, lågväxta buskar och glittrande små bäckar.

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.