Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Datum 2022:
September: 13 - 18, 20 - 25, 27 - 2 oktober
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 19 995 SEK
Bokningskod: RI-8

Skicka bokningsförfrågan

Island i höstskrud – hästinsamlingar! (RI-8)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris. Läs mer om våra villkor här

  Island i höstskrud – Ridresa med hästinsamlingar!

  Njut av de vackra höstfärgerna på Island och äventyret att tillsammans med de isländska bönderna delta i insamlingen av deras hästar som levt vilda en hel sommar på höglandet.

  Under september och oktober förbereder sig naturen för en lång vinter och de gröna sommarfärgerna byts långsamt ut mot en färgsprakande höst.

  Det är en underbar säsong att uppleva Island från hästryggen på. Det är också den tiden på året som de isländska bönderna samlar in sina får och hästar från vildmarken där de har spenderat hela sommaren i det fria.

  Denna ridresa är en kombination av en fyra-dagars ridresa där vi först njuter av höstens färger och det ständigt omväxlande landskapet på norra Island innan vi avslutar med att besöka en insamling i närheten där vi ansluter bönderna när de driver flocken med femhundra unga islandshästar ner från fjällen för att sedan sortera dom i områdets round-up.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Reykjavík - Saltvík - Sandur (20 km)

  Vi träffas på inrikesflygplatsen i Reykajvik, Terminal Eagle Air, för inrikesflyg till Húsavík. Mer detaljerad information kring transfer och upphämtningstider från Reykjavik får ni ett par veckor innan avresa. Flyget tar ca 45 minuter och väl framme på flygplatsen väntar vår buss som köra oss till gården Saltvík, en färd på ca fem minuter.

  Efter en kortare introduktion sadlar vi våra hästar och beger oss av längs kusten och njuter av fantastisk utsikt över horisonten med polcirkeln bara några kilometer ut från kusten.Vi rider längst fina mjuka ridleder mot Sandur gård, vackert beläget vid stranden i Skjálfandafljót. Vi korsar sandiga lavafält och härliga stränder och njuter av det rika fågellivet och fantastiska naturen i den fjordlika viken Skjálfandi. Vi lämnar hästarna på gården Sandur och körs åter till Saltvík där vi spenderar natten. Här väntar varma badtunnor på dem som vill njuta av total avslappning efter vår första dag i sadeln.

  Dag 2: Sandur - Aðalból (30 km)

  Vi rider upp för sluttningarna vid Hvammsheiði och följer historiska ridleder som använts av bönder och resenärer genom århundradena och som erbjuder mjuka stigar, perfekta för ändlös tölt! Vi korsar floden Laxá vid en passage där floden rinner genom lavafälten i Aðaldalshraun. Vi rider längs Vatnshlíð i närheten av den vackra sjön Vestmannsvatn och njuter åter av en helt magisk utsikt och landskapet i dalen Aðaldal. Vi avslutar turen på gården Aðalból där vi lämnar hästarna och körs tillbaka till Saltvík för natten. Under eftermiddagen besöker vi det nyetablerade "GeoSeas",den geotermiska badlagunen, för att koppla av i det varma havsvattnet.

  Dag 3: Aðalból - Saltvík (30 km)

  Vi rider genom björkskogen i Vatnshlíð och njuter av den fantastiska utsikten, vidare upp längs Laxá ochföljer ravinen på mjuka stigar längs floden Mýrarhvísl på vår ritt tillbaka mot Saltvík. På eftermiddagen lämnar vi gården och vår buss kör oss till området där höstinsamlingen äger rum. Åter på gården njuter vi och delar upplevelser från de senaste dagarnas äventyr!

  Dag 4: Möt lokalbefolkningen - Round-up day

  På morgonen sadlar vi åter upp hästarna och rider tillsammans med lokalbefolkningen tillbaka tillinsamlingsplatsen. Vi ser den stora flocken av många hundratals unghästar komma springande ned från fjällen, njuter av atmosfären vid höstens största höjdpunkt där islänningar samlas, sjunger och njuter av livet samtidigt som de separerar sina hästar för att senare under eftermiddagen valla hem dem till sina gårdar.

  Dag 5: Tillbaka till Reykjavík

  Efter frukost körs vi tillbaka till Reykjavík där vi anländer busstationen BSI i Reykjavík någon gång mellan kl 13 och 14.

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården tur och retur. Inrikesflyg ena vägen och med buss den andra.

  * Helpension under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

  Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Boende i delade rum med bäddade sängar.

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Hästinsamling på Island

  Hästinsamling – Viðidalstungurétt

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
  Pris: 18 395 SEK

  Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

  Krýsuvík och Blå lagunen

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
  Pris:
   från 12 795 SEK

  Den här ridresa bjuder på storslagna vyer. Först över södra Island och de imponerande glaciärerna och sedan över området Reykjanes, Reykjavík och hela vägen bort till Snæfellsnes.

  Norrsken som sveper förbi vacker berg på Island

  Ridning under norrsken

  Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
  Pris: 10 695 SEK

  Höst på Island innebär ett landskap som brinner av färger och norrsken som dansar i skyn. På denna ridresa besöker vi de mest kända sevärdheterna och töltar längs förstklassiga ridvägar.