Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Island i höstskrud – Ridresa med hästinsamlingar!

Njut av de vackra höstfärgerna på Island och äventyret att tillsammans med de isländska bönderna delta i insamlingen av deras hästar som levt vilda en hel sommar på höglandet.

Under september och oktober förbereder sig naturen för en lång vinter och de gröna sommarfärgerna byts långsamt ut mot en färgsprakande höst.

Det är en underbar säsong att uppleva Island från hästryggen på. Det är också den tiden på året som de isländska bönderna samlar in sina får och hästar från vildmarken där de har spenderat hela sommaren i det fria.

Denna ridresa är en kombination av en fyra-dagars ridresa där vi först njuter av höstens färger och det ständigt omväxlande landskapet på norra Island innan vi avslutar med att besöka en insamling i närheten där vi ansluter bönderna när de driver flocken med femhundra unga islandshästar ner från fjällen för att sedan sortera dom i områdets round-up.

Mer information om ridresan

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Lös flock: nej
Datum 2024:
September: 10 - 15, 26 - 1 okt
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 26 195 SEK
Bokningskod: RI-8

Andra populära ridresor:

Rider tölt på stranden med islandshästar

Vinterridresa under norrsken

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr här på de norra delarna av Island, en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn.

Vilda islandshästar går över flod

Strand- och fjällritten

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

Insamling av vinterhästar inför vintern på Island

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!