Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Datum 2022:
September: 13 - 18, 20 - 25, 27 - 2 oktober
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 19 995 SEK
Bokningskod: RI-8

Island i höstskrud – Ridresa med hästinsamlingar!

Njut av de vackra höstfärgerna på Island och äventyret att tillsammans med de isländska bönderna delta i insamlingen av deras hästar som levt vilda en hel sommar på höglandet.

Under september och oktober förbereder sig naturen för en lång vinter och de gröna sommarfärgerna byts långsamt ut mot en färgsprakande höst.

Det är en underbar säsong att uppleva Island från hästryggen på. Det är också den tiden på året som de isländska bönderna samlar in sina får och hästar från vildmarken där de har spenderat hela sommaren i det fria.

Denna ridresa är en kombination av en fyra-dagars ridresa där vi först njuter av höstens färger och det ständigt omväxlande landskapet på norra Island innan vi avslutar med att besöka en insamling i närheten där vi ansluter bönderna när de driver flocken med femhundra unga islandshästar ner från fjällen för att sedan sortera dom i områdets round-up.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Fårinsamling på Island

Fårinsamling – Melrakkaslétta

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.