Flateyjardalur – den gömda dalen

För första gången kan vi erbjuda en höstridresa till Flateyjardalur som genom åren blivit en favoritplats att rida till just på hösten. Dalen är innesluten av höga fjäll på alla sidor men öppnar upp då vi närmar oss kusten vid arktiska havet.

Vid den här tiden på året är höstfärgerna som vackrast och den bördiga dalen är om möjligt ännu vackrare än på sommaren. Om vi har tur visar sig norrskenet och det finns inte en bättre plats för detta vackra skådespel än i den gömda dalgången, helt fri från störande ljus och ljud från närliggande gårdar eller trafik.

Vi spenderar fyra dagar med att rida på fina stigar upp och ned för denna tre mil långa dalgång, längs flodbankar, genom smala raviner och upp på höjderna med fantastisk utsikt.

Vi övernattar i två olika små fjällstugor med sovsäckslogi och utan dusch, den ena ligger långt inne i dalen och den andra ute vid kusten. Sista natten bor vi på mysiga Saltvíks gård och på kvällen gör vi ett välbehövligt och efterlängtat besök på GeoSea där vi badar och värmer oss i de geotermiska poolerna.

Flyg t.o.r. Reykjavík – Húsavík är inkluderat.

Mer information om ridresan

Flateyjardalur – den gömda dalen

Ridvana:Ridresor på Island med Saltvik Riding Iceland

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter /4 riddagar
Dagar: torsdag - måndag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Oktober: 17 - 21
Boende: delat dubbelrum med eget badrum samt enkla fjällstugor med sovsäckslogi.
Mötesplats: Reykjaviks inrikesflygplats, terminal Eagle Air.
Pris: 23 295
Bokningskod: RI-6

Andra populära ridresor:

Insamling av vinterhästar inför vintern på Island

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Thingvellir

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.