Ridresa The Diamond Circle

Diamond Circle

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Längd: ca 160 km
Datum 2022:
Juli: 4 - 9, 11 - 16, 25 - 30
Augusti: 1 - 6
Boende: Delade rum med bäddade sängar, varav en natt i sovsäck i en mysig fjällstuga.
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 23 295 SEK
Bokningskod: RI-1

Skicka bokningsförfrågan

Diamond circle (RI-1)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Norra Island är känt för sina fantastiska naturupplevelser och och sitt vackra landskap. Vår ridresa börjar vid gården Saltvík i närheten av Húsavík och leder oss mot området kring sjön Mývatn, känt för sin vulkaniska aktivitet och oräkneliga antal av vilda ankor.

  Diamond Circle - En ridresa på norra Island med varma bad

  Besöken vid de pittoreska och mäktiga vattenfallen Goðafoss och Dettifoss kommer helt klart bli något att minnas. En valskådningstur (tillval!) sluter denna cirkel av naturliga sevärdheter både till land och till sjöss.

  Vi kommer ta oss från stranden längs Norra ishavet på norra Island mot de vulkaniska höglandet i norr. Vi rider längs mjuka ridvägar ideala för tölt, den unika gångarten hos islandshästen.

  Vi korsar älven Laxá vid en passage där floden är upp till 100 meter bred. Från fertilt jordbrukslandskap beger vi oss mot fjällen och spenderar en natt i fjällstugan Þeistareykir, en ställe med bubblande hett vatten och vita moln som stiger mot skyn.

  Vi fortsätter genom ett område ärrat av sprickor från oräkneliga jordbävningar och vulkanisk aktivitet innan vi når sjön Mývatn där kokande lera och skumma lavaformationer påminner oss om den vulkaniska aktivitet som döljs under ytan.

  Efter en lång dag i sadeln är det perfekt att ta ett avslappnande dopp i en geotermiskt uppvärmda badanläggningen vid "Jarðböð".

  På denna ridresa bor vi i dubbel- eller trippelrum med bäddade sängar på gården Saltvík och spenderar en natt i sovsäck i den mysiga fjällstugan Þeistareykir.

  Vid Saltvík har vi tillgång till varm badtunna att slappna av i efter varje ridtur och det finns dessutom wifi.

  Denna ridresa var nominerad som en av de 10 bästa i hela världen av Sunday Times år 2000!

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Reykjavík – Saltvík – Saltvík
  Vi möts upp på inrikesflygplatsen (Terminal Eagle Air) i Reykjavik för inrikesflyg till Húsavík på morgonen.

  Mer detaljerad information kring tider kommer ett par veckor innan avresa.

  En guide hämtar upp oss på flygplatsen och kör oss till gården Saltvík där ridresan startar.

  Efter att vi har gjort oss hemmastadda i gästhuset har vi ett kort möte med kaffe och lättare lunch där vår guide berättar mer om våra kommande dagar i sadeln och ger oss en kortare introduktion till islandshästen.

  Vår första riddag blir en härlig ritt längs kustlinjen i bukten Skjálfandi med svårslagen utsikt över havet.

  Målet för dagen är att lära känna islandshästen och det isländska sättet att rida på, samt att förbereda oss för kommande dagar i sadeln. Ett avkopplande bad i den varma badtunnan väntar oss innan det är dags för middag på Saltvík. (ca 15-20 km)

  Valfritt (mot extra kostnad): Under eftermiddagen kan de som vill följa med på en valskådningstur från hamnen i Húsavík. Husavik och bukten Skjálfandi är känt som en av de bästa platserna i världen för att se havets jättar på nära håll.

  Knölval, Vikval, delfiner och till och med blåvalar är några av av djuren som du har chans att se! (Pris: 90 euro/person vilket inkluderar valskådningsturen samt transport till och från Saltvík).

  Dag 2: Saltvík – Aðalból
  Vi rider upp på hedlandet och följer mjuka ridvägar längs heden Hvammsheiði och korsar älvarna Mýrarhvísl och Laxá på vår väg till gården Aðalból där vi lämnar hästarna innan vi kör tillbaka till Saltvík för att spendera natten.

  Under vår ritt besöker vi den gamla insamlingsplatsen Hraunsrétt som är gjort i lava. Här samlar fårfarmarna in sina får under hösten. (ca 25 km)

  Dag 3: Aðalból – Mývatn
  Vi rider mot sjön Mývatn som är känd för sina geotermiska varma källor, vulkansprickor, sitt rika fågelliv och fantastiskt vackera landskap. Sjön är en en av de fyra största på Island och omges av imponerande vulkaner.

  Vi korsar den sandiga öknen Hólasandur och passerar den björkklädda dalen Laxá innan vi kommer fram till Mývatn och njuter av utsikten över detta unika område.

  Innan middagen kopplar vi av och njuter av ett varmt bad Jarðböð, en utomhuslagun med geotermiskt uppvärmt vatten och utsikt över sjön. Övernattar gör vi på Saltvík. (ca 40 km)

  Dag 4: Lake Mývatn – Þeistareykir
  Vi sadlar hästarna igen och beger oss av från området kring Mývatn. Genom dalen norr om sjön kommer vi fram till sjön Gæsavatn och vulkanen Gæsafjöll innan vi korsar lavafältet i närheten av det geotermiska området Þeistareyki.

  Vid ett tillfälle kommer vi praktiskt taget rida från en kontinentalplatta till en annan medan vi rider mitt på den mittatlantiska ryggen.

  Þeistareykir är ett fascinerande område med djupa sprickor från jordbävningar, flerfärgade berg och mycket geotermisk energi.

  Med all denna vulkaniska aktivitet som pågår här är det lätt att förstå att Island fortfarande är under naturlig uppbyggnad.

  Vi övernattar i den mysiga fjällstugan där hela gruppen sover i samma rum. (ca 40 km)

  Dag 5: Þeistareykir – Saltvík farm
  Under vår sista dag i sadeln njuter vi av utmärkta ridvägar över höglandsplatån Reykjaheiði tills vi når kanten av hedlandet strax ovanför gården Saltvík. Fantastisk utsikt väntar oss innan vi rider ner mot kustlinjen där gården ligger.

  Under eftermiddagen och kvällen firar vi tidigare dagars äventyr med en avskedsfest, grillat, sånger och historier från vårt äventyr. (ca 35 km)

  Dag 6: Saltvík – Reykjavík
  Efter en god frukost är det dags att bege sig tillbaka till Reykjavik. Beräknad ankomsttid till Reykjavik är ca 10.30 (boende i Reykjavik ingår ej).

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården tur och retur. Inrikesflyg ena vägen och med buss den andra.

  * Helpension under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

  * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Boende i delade rum med bäddade sängar, varav en natt i sovsäck i en mysig fjällstuga.

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar, varav en natt i sovsäck i en mysig fjällstuga.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Southern comfort – 3 riddagar

  Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 
  Pris:
   8 495 SEK

  Spendera 3 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás och upptäcker Islands ständigt omväxlande natur.

  Vackert grönskande ängar och ryttar

  Från Geysir till fjällen

  Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar
  Pris: från 6 795 SEK

  Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.

  Fårinsamling på Island

  Fårinsamling – Melrakkaslétta

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
  Pris: 18 995 SEK

  Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.