Ridresa The Diamond Circle

Diamond Circle

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Längd: ca 160 km
Datum 2023:
Juli: 3 – 8, 10 – 15, 17 – 22, 24 – 29
Boende: Delade rum med bäddade sängar, samt en natt i sovsäck i en mysig fjällstuga.
Mötesplats: Ni tar er själva till inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle Air) och tar flyget till Húsavík där ni blir upphämtade.
PRIS: 26 995 SEK
Bokningskod: RI-1

Det här är turen för dig som vill uppleva norra Islands magi med fantastiska ridvägar genom ett varierande landskap av landsbygd och högland. Turen är utsedd till en av världens tio bästa ridturer av Sunday Times!

Diamond Circle - En ridresa på norra Island med varma bad

Norra Island är mest känt för sina natursevärdheter och vackra landskap. Vår tur börjar vid gården Saltvík nära Húsavík och tar oss till området vid sjön Mývatn, känt för sina vulkaniska egenskaper och otaliga vilda ankor. Väljer ni att även åka på valåskådning blir cirkeln av naturfenomen komplett, både på land och till sjöss, och ett besök vid det vackra och mäktiga vattenfallet Goðafoss kommer att vara en minnesvärd upplevelse.

Vi rider övervägande längs mjuka fina ridvägar, perfekta för tölt, islandshästens unika gångart. De första två dagarna följer vi kusten, över heden Hvammsheiði och korsar floden Laxá. Tredje dagen tar oss från de skogsklädda kullarna i Laxádalur, via den svarta sandöknen Hólasandur, till sjön Mývatn där kokande lerpölar och skräckinjagande lavaformationer påminner oss om den aktiva vulkaniska aktivitet som pågår under ytan. Efter en lång dag i sadeln är det perfekt att sjunka ned och koppla av i det varma geotermiska vattnet vid utomhusbadhuset Jarðböð.

Dagen efter rider vi vidare mot bergen vid Gæsafjöll, genom ett område sargat av sprickor och raviner från otaliga jordbävningar och vulkanisk aktivitet, för att så småningom komma fram till fjällhyttan vid Þeistareykir, en plats som bubblar av ångande heta källor. På denna magiska plats stannar vi för natten. Sista dagen rider vi tillbaka mot Saltvík med en oslagbar vy över bukten Skjálfandi.

”Tusen tack Saltvik för en otrolig resa, och tack Ridresor Island som ordnade så bra inför detta äventyr!”
Elin Bjurman

Läs mer om när Elin red Diamond Circle på vår blogg: Följ med Elin på ridturen Diamond Circle

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.

Från pool till pool

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Ridresan för dig som vill rida hela dagarna och bada i varma bassänger på kvällarna. Vi rider genom ett omväxlande landskap med grönskande dalar, lavafält, glaciärer och vattenfall.

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.