Ridresa The Diamond Circle

Det här är turen för dig som vill uppleva norra Islands magi med fantastiska ridvägar genom ett varierande landskap av landsbygd och högland. Turen är utsedd till en av världens tio bästa ridturer av Sunday Times!

Diamond Circle - En ridresa på norra Island med varma bad

Norra Island är mest känt för sina natursevärdheter och vackra landskap. Vår tur börjar vid gården Saltvík nära Húsavík och tar oss till området vid sjön Mývatn, känt för sina vulkaniska egenskaper och otaliga vilda ankor. Väljer ni att även åka på valåskådning blir cirkeln av naturfenomen komplett, både på land och till sjöss, och ett besök vid det vackra och mäktiga vattenfallet Goðafoss kommer att vara en minnesvärd upplevelse.

Vi rider övervägande längs mjuka fina ridvägar, perfekta för tölt, islandshästens unika gångart. De första två dagarna följer vi kusten, över heden Hvammsheiði och korsar floden Laxá. Tredje dagen tar oss från de skogsklädda kullarna i Laxádalur, via den svarta sandöknen Hólasandur, till sjön Mývatn där kokande lerpölar och skräckinjagande lavaformationer påminner oss om den aktiva vulkaniska aktivitet som pågår under ytan. Efter en lång dag i sadeln är det perfekt att sjunka ned och koppla av i det varma geotermiska vattnet vid utomhusbadhuset Jarðböð.

Dagen efter rider vi vidare mot bergen vid Gæsafjöll, genom ett område sargat av sprickor och raviner från otaliga jordbävningar och vulkanisk aktivitet, för att så småningom komma fram till fjällhyttan vid Þeistareykir, en plats som bubblar av ångande heta källor. På denna magiska plats stannar vi för natten. Sista dagen rider vi tillbaka mot Saltvík med en oslagbar vy över bukten Skjálfandi.

Se videon: Följ med Janne Hallerby och hans vänner då de rider turen Diamond Circle

”Tusen tack Saltvik för en otrolig resa, och tack Ridresor Island som ordnade så bra inför detta äventyr!”
Elin Bjurman

Läs mer om när Elin red Diamond Circle på vår blogg: Följ med Elin på ridturen Diamond Circle

Mer information om ridresan

Diamond Circle

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Längd: ca 160 km
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juli: 1 - 6, 8 - 13, 15 - 20, 22 - 27
Boende: Delade rum med bäddade sängar, samt en natt i sovsäck i en mysig fjällstuga.
Mötesplats: Ni tar er själva till inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle Air) och tar flyget till Húsavík där ni blir upphämtade.
PRIS: 29 995 SEK
Bokningskod: RI-1

Andra populära ridresor:

Riyttare rider på islandshästar i väldigt grunt vatten på Island

Hoppets väg

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En fantastisk ridresa på norra Island. Vi kommer bland annat rida tvärs över den grunda sjön Hóp. Att se sjön breda ut sig framför sig är helt klart en oslagbar upplevelse!

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

Countryside comfort

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.