Diamond Circle Comfort

Denna tur är en mix av Riding Icelands tur Saltvik Comfort och Diamond Circle och passar dig som vill rida mer än 3 dagar men vill ta det i ett lugnare tempo än det brukar bli då vi rider med flock på den vanliga Diamond Circle-turen.

Vi är dessutom en mindre grupp med max 8 deltagare. Turen börjar med att vi att inrikesflyget från Reykjavík till Húsavík på torsdag morgon och avslutas med att vi flyger tillbaka till Reykjavík sent på måndag eftermiddag.

Vi bor bekvämt på Saltviks gästhem i dubbelrum med eget badrum och får fem dagars ridning varav två är heldagar med matsäck ute i det fria. Övriga dagar återvänder vi till gården för lunch för att sedan ge oss ut på ytterligare en ridtur, eller åka i väg på någon utflykt.

De dagar vi är ute och rider heldagar kommer vi att korsa floden Laxá som är 100 meter bred! Vi rider i lugn takt och varvar långa fina töltsträckor med lugna skrittspass för att kunna insupa den vackra naturen i lugn och ro.

Utöver ridningen kommer vi att ha två halvdagar med bilutflykter och sightseeing. Vi besöker norra Islands höjdpunkter ”Golden Circle” – vattenfallen Goðafoss och Dettifoss, området kring Mývatnoch dess vackra lavafält och Ásbyrgi-ravinen.

Ett besök på GeoSea med bad i de geotermiska poolerna är också inkluderat och valåskådning går att lägga till mot en extra kostnad. Turen har inget fast dagsprogram vilket gör det möjligt att ta dagen som den kommer och låta väder och vind avgöra dagens program.

 

Mer information om ridresan

Logo Saltvik Riding IcelandDiamond Circle Comfort

Ridvana: 2 - 4 hästar

Antal dagar: 5 dagar / 4 nätter / 5 riddagar
Dagar: torsdag - måndag
Lös flock: nej
Datum 2024:
Juni: 27 - 1 juli
Juli: 18 - 22
Boende: ?
Gruppstorlek: max 8 personer
Mötesplats: Reykjaviks inrikesflygplats, terminal Eagle Air
Pris: 29 995
Bokningskod: RI-4

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Southern comfort – 4 riddagar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Spendera 4 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill, till den mäktiga glaciärälven Ölfusás och de fantastiska stränderna vid Thorlákshöfn.

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.