Ridresa under midnattssolens sken

Under midnattssolens sken

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 5 nätter - 5 riddagar - ca 160 km
Dagar: lördag - lördag
Datum 2023: 17 - 22 juni
Boende: Bäddade sängar i delade rum på Bjarnastaðir gård.
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: 21 995 SEK
Bokningskod: IH-34

På denna unika ridresa låter vi midnattssolen vägleda oss!

Vi rider under natten och sover på dagen. Midnattssolen är ljusare än någon annanstans på Island, vi rider i den nordligaste delen av Island. Vi kommer att rida precis då sommarsolståndet inträffar, den 21 juni, årets längsta dag!

Vi får en unik möjlighet att se solskenet genom alla tre pelarna i Arctic Henge i Raufarhöfn. Detta är ett nybyggt monument för öns hedniska dyrkare.

En ridresa med variation och ridning på stranden

Den här delen av Island bebos bara av ett fåtal människor, de flesta i små fiskebyar längs kusten. Denna tur erbjuder mycket variation och börjar med att vi rider några dagar på stranden.

Island nordöstligaste udde heter Melrakkaslétta, som sträcker sig nästan till polcirkeln, är ett paradis för fågelskådare och människor med geologiskt intresse.

Här är vi mitt på den Atlantiska ryggen, där nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattorna driver isär.

Värdar för denna tur är Halldór och Elínmed familj från Bjarnastaðir gård, känd för många islänningar för sin utmärkta hästavel.

Halldór är en välkänd och respekterad och är bland annat "bergskung" när tiden kräver att samla in fåren under hösten.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.

Nordlandets sevärdheter

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar

Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.

Äventyr kring vulkanen

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Bland dalar och heta källor tar denna ridresa oss över svart lava i närheten av vulkanen Hengill och vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, också kallad för hästarnas dal.