Snaefellsenes – stränder och berg

Snaefellsenes– stränder och berg

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar (ca 100km)
Dagar: måndag - lördag
Datum 2023:
Juni: 5 – 10*, 19 – 24*
Augusti: 14 – 19, 28 – 2 september*
Boende: I delade rum med bäddade sängar på gården Hraunholt.
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris högsäsong: 18 495 SEK
Pris lågsäsong: *16 795 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 15 augusti.
Bokningskod: IH-16

Denna tur är en del av turen Snæfellsnes (IH-5) där ni följer med på de fyra sista av de total sex riddagarna. Perfekt för dig som vill uppleva en av Islands vackraste platser men tycker att sex riddagar är för mycket.

Här finns gott om fina ridvägar där vi kan njuta av islandshästens unika gångart, tölt, på och de mjuka sandstränderna skänker glädje till både för hästar och ryttare.

Turen tar oss genom ett varierande landskap av oändliga lavafält med kratrar och aska från forntida vulkanutbrott i dalen Hítardalur. Vi rider över den vidsträckta ljusa sandstranden vid Löngufjördur där endast tidvattnet begränsar vår och hästarnas frihet.

Den imponerande kratern Eldborg är ett utmärkande landmärke i landskapet och den ljusa sanden övergår i svart då vi når fram till dess lavafält.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.

Snæfellsnes

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

På halvön Snæellsnes återfinner de många av de naturfenomen som Island är så välkänt för. Den här ridresan tar oss förbi vulkaner, genom lavafält och längs gyllene sandstränder.