Snaefellsenes – stränder och berg

Denna tur är en del av turen Snæfellsnes (IH-5) där ni följer med på de fyra sista av de total sex riddagarna. Perfekt för dig som vill uppleva en av Islands vackraste platser men tycker att sex riddagar är för mycket.

Här finns gott om fina ridvägar där vi kan njuta av islandshästens unika gångart, tölt, på och de mjuka sandstränderna skänker glädje till både för hästar och ryttare.

Turen tar oss genom ett varierande landskap av oändliga lavafält med kratrar och aska från forntida vulkanutbrott i dalen Hítardalur. Vi rider över den vidsträckta ljusa sandstranden vid Löngufjördur där endast tidvattnet begränsar vår och hästarnas frihet.

Den imponerande kratern Eldborg är ett utmärkande landmärke i landskapet och den ljusa sanden övergår i svart då vi når fram till dess lavafält.

Mer information om ridresan

Snaefellsenes– stränder och berg

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar (ca 100km)
Dagar: måndag - lördag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Augusti: 31 – 5 september
Boende: I delade rum med bäddade sängar på gården Hraunholt.
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris: 19 495 SEK
Bokningskod: IH-16

Andra populära ridresor:

Äventyr kring vulkanen

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Bland dalar och heta källor tar denna ridresa oss över svart lava i närheten av vulkanen Hengill och vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, också kallad för hästarnas dal.

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.