Ridning och norrsken

Ridning och norrsken

Ridvana:
unnamed-1

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
Dagar: Torsdag - lördag
Datum 2021:
Januari: 27 - 30
Februari: 3 - 6, 10 - 13, 17 - 20, 24 - 27
Mars: 3 - 6, 10 - 13, 17 - 20
Oktober: 27 - 30
November: 3 - 6, 10 - 13, 17 - 20, 24 - 27
December: 1 - 4, 8 - 11, 15 - 18

Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 9 995 SEK
Bokningskod: IH-21

Skicka bokningsförfrågan

Ridning och norrsken (IH-21)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Vintern på Island betyder en landsbygd som brinner av färger och dansande norrsken över den arktiska natthimlen.

  Ridning och norrsken på Island

  Vi besöker de mest kända isländska natursevärdheterna och njuter av ridning längs förstklassiga ridvägar. Efter en fin dag i sadeln spanar vi efter glimrande norrsken i skyn.

  Att rida under vintern är en isländsk tradition och en fantastisk upplevelse. På denna tur besöker vi även Secret Lagoon där du kan koppla av i det mineralrika vattnet. Vi rider mellan floderna Þjórsá och Hvítá och besöker Gyllene cirkeln.

  Under tre riddagar i tölt introduceras vi i islandshästens speciella gångart medan vi rider genom en sagolik natur.Vi kommer spendera kvällarna på den isländska landsbygden för att uppleva lugnet då vi spanar mot himmelen för att, om vädret tillåter, se grönfärgade norrsken dansa ovanför oss.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Onsdag: Reykjavík - Blesastaðir Gästhus

  Upphämtning på busstationen BSÌ i Reykjavik kl 18:00. Vi kör till pensionatet på Blesastaðir där vi träffar vår guide och personal.Undermiddagen lär vi känna övriga gäster och kan senare njuta av den varma badtunnan tillsammans.

  I badet spanar vi upp mot himlen och har vi tur bjuder den oss på en show av bländande norrsken. Sedan får du en god natts sömn innan vi börjar vår ridtur.

  Torsdag: Kálfhóll Farm - Þjórsá - SecretLagoon

  Vi kör till gården Kálfhóll där vår guide kommer att presentera oss för den isländska hästen och dess speciella gångarter. Detta blir en perfekt första riddag där vi får lära känna islandshästen och det isländska sättet att rida i en avslappnad atmosfär längs den mäktiga floden Þjórsá, den längsta floden på Island 212 km.

  Vi njuter av den södra landsbygdens skönhet med imponerande utsikt över bergskedjor, betesmarker i vinterskrud och med vulkandrottningen Hekla vakandes över oss på håll. Efter en magisk dag i vinterlandet kommer vi att besöka SecretLagoon där du kan koppla av i det mineralrika vattnet.

  Middagen serveras på Blesastaðir och därefter tar vi en kvällspromenad tillsammans med vår guide och värd för att åter leta efter norrsken. Övernattning på BlesastaðirGuesthouse. (ca 15 km)

  Fredag: Kálfhóll gård - Hvítá

  Vi börjar dagen med en kortare ridtur över de vintriga fälten vid gården innan lunch. Därefter tar vi oss till glaciärfloden Hvítá med dess mjölkiga vattnet som strömmar ner från glaciärerna på höglandet.

  Vi rider genom lava och mosstäckt terräng och njuter av utsikten vi har runt omkring oss. Efter en kort paus nära floden sadlar vi upp igen och tar oss tillbaka genom det vackra landskapet till gården Kálfhóll för att äta en härlig middag.

  Det finns inget bättre efter en dag i sadeln än att koppla av i den ångande badtunnan, titta på den klara himlen och hoppas att norrskenet dyker upp. Övernattning på BlesastaðirGuesthouse. (ca 15 km)

  Lördag: Kálfhóll - Þjórsá - Geysir - Gullfoss - Þingvellir

  Efter frukost tar vi vår sista ridtur längs floden Þjórsá. Efter en lätt lunch säger vi farväl till hästarna och tar istället bussen för att besöka Gyllene cirkeln, de tre mest imponerande naturliga sevärdheterna på Södra Island.

  Golden Circle består av Geysirs geotermiska område, Gullfoss vattenfall och Thingvellir National Park. Geysir är ett geotermiskt område med kokande lergropar, den livliga gejsern Strokkur som sprutar vatten 30 meter upp i luften med några minuters intervall.

  Vid Gullfosser vi det mäktiga vattenfallet och vi kan nästan känna kraften från vattnet då det forsar över klipporna. Därefter kör vi till Thingvellir nationalpark och dess fantastiska natur och ännu fler geologiska fenomen.

  Sedan 2004 har Thingvellir listats på UNESCO: s världsarvslista för sin unika geologiska och historiska betydelse. Vi beräknar att vara åter i Reykjavík cakl 18. (cirka 15 km)

   Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov!

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

  Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Inträde till Secret Lagoon.

  * Boende i bäddade sängar i delade rum.

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Mot två glaciärer

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
  Pris:
  17 995 SEK

  Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.

  Vackert grönskande ängar och ryttar

  Från Geysir till fjällen

  Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar
  Pris: från 6 795 SEK

  Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.

  Nordlandets sevärdheter

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
  Pris: från 22 795 SEK

  Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.