Norra höglandets sagor

Våra fantastiska hästar tar oss på säkra hovar genom detta imponerande landskap längs anrika ridleder som har använts sedan Islands första bosättare. Vi färdas i sällskap av en lös flock hästar, vilket bara det är en unik upplevelse.

Upp på höglandet rider vi genom områden som används som sommarbeten för hästar och får. Det är en upplevelse att se hästarna i sitt naturliga element, där de strövar fritt som ”om de var vilda” – men det innebär också att vi måste hålla oss alerta så att inte vår flock blandar sig med dessa sommarlediga hästar.

Efter en dag i sadeln njuter vi av höglandets tystnad, lyssnar till berättelser och sagor om trakten vi befinner oss i, och kanske stämmer vi även upp i sång.

Mer information om ridresan

Norra höglandets sagor

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 5 riddagar (ca 124km)
Dagar: lördag - måndag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juli: 7 - 11, 23 - 27
Boende: Boende i bäddade sängar i delade rum på gården Hvammur. Sovsäcksboende i fjällstugan Öndvegi, medtag egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris: 27 295 SEK
Bokningskod: IH-39

Andra populära ridresor:

Äventyr kring vulkanen

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Bland dalar och heta källor tar denna ridresa oss över svart lava i närheten av vulkanen Hengill och vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, också kallad för hästarnas dal.

Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

Countryside comfort

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.