Norra höglandets sagor

Våra fantastiska hästar tar oss på säkra hovar genom detta imponerande landskap längs anrika ridleder som har använts sedan Islands första bosättare. Vi färdas i sällskap av en lös flock hästar, vilket bara det är en unik upplevelse.

Upp på höglandet rider vi genom områden som används som sommarbeten för hästar och får. Det är en upplevelse att se hästarna i sitt naturliga element, där de strövar fritt som ”om de var vilda” – men det innebär också att vi måste hålla oss alerta så att inte vår flock blandar sig med dessa sommarlediga hästar.

Efter en dag i sadeln njuter vi av höglandets tystnad, lyssnar till berättelser och sagor om trakten vi befinner oss i, och kanske stämmer vi även upp i sång.

Mer information om ridresan

Norra höglandets sagor

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 5 riddagar (ca 124km)
Dagar: lördag - måndag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juli: 7 - 11, 23 - 27
Boende: Boende i bäddade sängar i delade rum på gården Hvammur. Sovsäcksboende i fjällstugan Öndvegi, medtag egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris: 27 295 SEK
Bokningskod: IH-39

Andra populära ridresor:

Vilda islandshästar går över flod

Strand- och fjällritten

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

Mäktig vy med berg och islandshästar på Island

Fårinsamling – Rangárvallaafréttur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Fårinsamling på södra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.