Norra höglandets sagor

Norra höglandets sagor

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 5 riddagar (ca 124km)
Dagar: lördag - måndag
Datum 2023:
Juli: 8 - 12, 22 - 26
Augusti: 13 - 17
Boende: Boende i bäddade sängar i delade rum på gården Hvammur. Sovsäcksboende i fjällstugan Öndvegi, medtag egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris: 23 995 SEK
Bokningskod: IH-39

Våra fantastiska hästar tar oss på säkra hovar genom detta imponerande landskap längs anrika ridleder som har använts sedan Islands första bosättare. Vi färdas i sällskap av en lös flock hästar, vilket bara det är en unik upplevelse.

Upp på höglandet rider vi genom områden som används som sommarbeten för hästar och får. Det är en upplevelse att se hästarna i sitt naturliga element, där de strövar fritt som ”om de var vilda” – men det innebär också att vi måste hålla oss alerta så att inte vår flock blandar sig med dessa sommarlediga hästar.

Efter en dag i sadeln njuter vi av höglandets tystnad, lyssnar till berättelser och sagor om trakten vi befinner oss i, och kanske stämmer vi även upp i sång.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Hästinsamling på Island

Hästinsamling – Viðidalstungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Mellan öknarna

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.