Ridresa i Nordlandets sevärdheter

Denna ridtur har nominerats av Sunday Times som en av de tio bästa ridresorna i världen.

Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridturen leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till område kring sjön Mývatn, som är känt för sina vulkaniska landformationer och sitt rika fågelliv.

En av de bästa ridresorna i världen. Upptäck Nordlandets sevärdheter

Ravinen Ásbyrgi, Europas största vattenfall Dettifoss och de udda stenformationerna vid Hljóðaklettar är bara en del av Islands fantastiska sevärdheter som vi kommer att få uppleva på denna tur.

En valskådningstur (tillval) fulländar denna cirkel av naturliga höjdpunkter till land och till sjöss.

Vi kommer rida längs mjuka ridvägar utmärkta för att uppleva tölt, den unika extra gångarten som Islandshästar har. Från den frodiga gröna betesmarken kring gården beger vi oss mot bergen Gæsafjöll och spenderar natten i fjällstugan vid Theistareykir.

Genom ett område ärrat av av sprickor från jordbävningar och vulkanisk aktivitet går vägen mot sjön Mývatn där kokande lera och kusliga lavaformationer påminner oss om den vulkaniska kraft som finns rakt under oss. Här har vi chansen att bada i det varma geotermiska vattnet vid Mývatn Nature Baths.

Efter denna fantastiska ridresa i ett ständigt föränderligt landskap kan vi slappna och och njuta i badtunnan vid Lundur innan det är dags för en rejäl avskedsmiddag på gården.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Måndag: Reykjavík – Húsavík – Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir
Upphämtning från upphämtningsplatser i närheten av ditt hotell i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej) för flyg vidare till Húsavík och transfer till gården Bjarnastaðir.

Upphämtning sker mellan 06.30 och 07.30. Vänligen klä dig i ridkläder redan på morgonen och ta med pass eller annan identitetshandling för inrikesflyget. 

På Bjarnastaðir äter vi lunch och börjar vår ritt med en kort introduktion till Islandshästen och dess speciella gångarter.

Detta är helt klart en dag att minnas när vi rider på den östliga sidan av nationalparken Jökulsárgljúfur och besöker platser som Gloppa, Hallhöfðastígur, blickar ut över Hljóðaklettar och mycket mer.

När vi ridit klart för dagen beger vi oss på en sightseeingtur med buss till Europas största vattenfall Dettifoss och den välkända ravinen Ásbyrgi, ett av naturens under. En bred ravin, formad som en hästsko, med branta klippor som är upp till 100 meter höga. (ca 20km)

Tisdag: Bjarnastaðir - Theistareykir
Vi rider över den mäktiga glaciärälven Jökulsá á Fjöllum (på en bro) och vidare in mot bergen till det geotermiska området Theistareykir.

Vid en punkt kommer vi rida tvärs över från en kontinentalplatta till en annan när vi rider över den mittatlantiska ryggen!

Det här är ett fascinerande område med djupa sprickor från jordbävningar, flerfärgade berg och geotermisk energi.

Med all denna vulkaniska aktivitet som pågår här är det lätt att förstå att Island fortfarande är under ”naturlig konstruktion”. (Ca 35 km)

Onsdag:Theistareykir - Laxárdalur

Njut av dagens ritt från området vid Theistareykir till Halldorstaðir í Laxárdal. Vi kör sedan till Bjarnastaðir där vi bor resten av nätterna. Här finns en varm badtunna att nyttja på kvällarna. ( Ca 35 km)

Torsdag: Laxárdalur
Vi startar dagen med en spännande sightseeingtur med buss. Vi börjar med ett skönt varmt bad i Jarðböð, en utomhuslagun med geotermiskt varmt vatten som påminner väldigt mycket om den välkända Blå Lagunen på södra Island.

Vi sadlar sedan hästarna och beger oss genom en svart sandöken längs den färggranna dalen Laxárdalur med den glittrande laxälven Laxá i mitten. En dag av kontraster i det ständigt föränderliga isländska landskapet.

Vi stannar vid en väldigt speciell Hraunsrétt – helt gjord av lava.

Vi rider vidare till Skógarhlíð där vi lämnar hästarna för natten. (ca 30 km)

Fredag: Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir
Idag rider vi genom dalen Geldingadalur och Reykjaheiði via fjorden Öxarfjörður till Barnastaðir där den varma badtunnan står och väntar på oss. (ca 40 km)

Lördag: Bjarnastaðir – Húsavík (optional: whale watching) – Reykjavík
På morgonen tar vi bussen tillbaka till Húsavík. Här finns möjlighet att följa med på valskådningstur för den som är intresserad (pris: 80 euro per person).

Det går också bra att njuta av stadens badanläggning med sina varma simbassänger eller bara ta en promenad i den vackra staden.

Eftermiddagsflyg tillbaka till Reykjaviks inrikesflygplats och transfer till ditt boende för natten (boende i Reykjavik ingår ej).

Vad ingår i ridresan?

* Transfer från Reykjavik till gården.* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna.* Sovsäcksackommodation i delade rum i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Vänligen ta med egen sovsäck!

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Nordlandets sevärdheter

Ridvana:
unnamed-3

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Dagar: Måndag - lördag
Datum 2019: Se tillgängliga datum under "Skicka bokningsförfrågan!" nedan
Boende: Sovsäcksackommodation i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: från 22 795 SEK
Bokningskod: IH-3

Pris högsäsong: 24 195 SEK
Pris lågsäsong: 22 795  SEK

Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.

Datum 2019:
Juni: 24 - 29
Juli: 1 - 6, 8 - 13, 15 - 20
Augusti: 12 - 17, 26 - 31

Skicka bokningsförfrågan

Nordlandets sevärdheter (IH-3)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Andra populära ridresor:

Southern comfort – 4 riddagar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
 11 795 SEK

Spendera 4 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill, till den mäktiga glaciärälven Ölfusás och de fantastiska stränderna vid Thorlákshöfn.

Vackert grönskande ängar och ryttar

Från Geysir till fjällen

Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar
Pris: från 6 795 SEK

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 
Pris:
 32 495 SEK

En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.