Ridresa i Nordlandets sevärdheter

Nordlandets sevärdheter

Ridvana:
unnamed-3

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Dagar: Måndag - lördag
Datum 2020:
Juni: 22 - 27, 29 - 4 Juli
Juli: 6 - 11, 13 - 18
Augusti: 10 - 15, 17 - 22, 24 - 29
Boende: Sovsäcksackommodation i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 21 995 SEK
Pris lågsäsong: 21 495  SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-3

Skicka bokningsförfrågan

Nordlandets sevärdheter (IH-3)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Denna ridtur har nominerats av Sunday Times som en av de tio bästa ridresorna i världen.

Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridturen leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till område kring sjön Mývatn, som är känt för sina vulkaniska landformationer och sitt rika fågelliv.

En av de bästa ridresorna i världen. Upptäck Nordlandets sevärdheter

Ravinen Ásbyrgi, Europas största vattenfall Dettifoss och de udda stenformationerna vid Hljóðaklettar är bara en del av Islands fantastiska sevärdheter som vi kommer att få uppleva på denna tur.

En valskådningstur (tillval) fulländar denna cirkel av naturliga höjdpunkter till land och till sjöss.

Vi kommer rida längs mjuka ridvägar utmärkta för att uppleva tölt, den unika extra gångarten som Islandshästar har. Från den frodiga gröna betesmarken kring gården beger vi oss mot bergen Gæsafjöll och spenderar natten i fjällstugan vid Theistareykir.

Genom ett område ärrat av av sprickor från jordbävningar och vulkanisk aktivitet går vägen mot sjön Mývatn där kokande lera och kusliga lavaformationer påminner oss om den vulkaniska kraft som finns rakt under oss. Här har vi chansen att bada i det varma geotermiska vattnet vid Mývatn Nature Baths.

Efter denna fantastiska ridresa i ett ständigt föränderligt landskap kan vi slappna och och njuta i badtunnan vid Lundur innan det är dags för en rejäl avskedsmiddag på gården.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Måndag: Reykjavík – Húsavík – Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir
Upphämtning mellan kl 06.30 och 07.30 på busstationen BSÌ i Reykjavík. Vänligen klä dig i ridkläder redan på morgonen och ta med pass eller annan identitetshandling för inrikesflyget.

På Bjarnastaðir äter vi lunch och börjar därefter med en kort introduktion till Islandshästen och dess speciella gångarter. Detta är helt klart en dag att minnas när vi rider längs den östliga sidan av nationalparken Jökulsárgljúfur.

Vi får även en sightseeingtur med buss till Europas största vattenfall, Dettifoss, och den berömda ravinen Àsbyrgi, ett av naturens underverk, en bred hästskoformad ravin med klippkanter på upp till 100 meter. Vi övernattar på Bjarnastaðir gård. (ca 20km)

Tisdag: Bjarnastaðir - Theistareykir
Efter frukosten kör vi till Kelduhverfi och börjar dagens ridtur därifrån. Vi rider upp i bergen genom ett magiskt landskap med sikt över Öxafjördsfjorden.

Vi avslutar dagen i det geotermiska området Theistareykir. Vi övernattar i Theistareykirs fjällstuga. (ca35km)

Onsdag:Theistareykir - Laxárdalur
Njut av dagens ritt från området vid Theistareykir till Halldorstaðir í Laxárdal. Vi rider igenom ett mäktigt landskap med geotermiska områden och lavafält upp till Hòlasandur, en vulkanisk öken.

Därefter tar oss ner till Laxàrdalur där vi korsar floden Laxà över till Halldòrstaðir där vi avslutar dagens ritt. Vi kör sedan till Bjarnastaðir för övernattning kommande nätter.

Här finns en varm badtunna att njuta av på kvällarna. (Ca 35 km)

Torsdag: Laxárdalur
Vi sadlar hästarna och rider genom en svart sandöken längs den färgsprakande dalen Laxárdalur med den glittrande laxälven Laxá . Detta är en dag av kontraster i det ständigt föränderliga isländska landskapet.

Vi stannar vid en mycket speciell Hraunsrétt  helt gjord av lava. Vi rider vidare till Skógarhlíð där vi lämnar hästarna för natten innan vi åker tillbaka till Bjarnastaðir där vi tillbringar natten.

Vi kommer att njuta av ett varmt bad i Jarðböðin som är en utomhuslagun med geotermiskt vatten. (cm 30 km)

Fredag: Ásbyrgi – Dettifoss - Bjarnastaðir
Idag rider vi genom Geldingadalur och Reykjaheiði via fjorden. Vid ett tillfälle kommer vi praktiskt taget att gå över från en kontinental platta till en annan då vi rider över den mittatlantiska ryggen!

Det är ett fascinerande område med djupa jordbävningssprickor, mångfärgade berg och geotermisk energi. Med all denna vulkaniska aktivitet som pågår här är det lätt att förstå att Island fortfarande är under "konstruktion" och i ständig förändring.

Vi rider sedan vidare till Öxarfjörður till Barnastaðir där den varma badtunnan står och väntar på oss. (ca 40 km)

Lördag: Bjarnastaðir – Húsavík (optional: whale watching) – Reykjavík
På morgonen tar vi bussen tillbaka till Húsavík. Här finns möjlighet att följa med på valskådningstur för den som är intresserad (pris: 80€/pp).

Det går också bra att njuta av stadens badanläggning med sina varma simbassänger eller bara ta en promenad i den vackra staden.

Eftermiddagsflyg tillbaka till Reykjaviks inrikesflygplats och transfer till ditt boende för natten (boende i Reykjavik ingår ej)

- Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

Vad ingår i ridresan?

  • Transfer från Reykjavik till gården samt inrikesflyg till Húsavík.
  • Helpension under Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.
  • Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm finns att låna.
  • Sovsäcksackommodation i delade rum i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Vänligen ta med egen sovsäck!

Information om boende under ridresan:

Sovsäcksackommodation i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir. Ta med egen sovsäck!

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  • Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag i på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker till middag under riddagarna.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris:
15 995 SEK

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Rider islandshäst i bäck

Thórsmörk

Längd: 3 dagar / 2 nätter /3 riddagar
Pris: från 12 795 SEK

Ridresa till det fascinerande naturreservatet Thórsmörk, med sitt unika lite varmare mikroklimat. Naturen här är oerhört vackert med sina vattenfall, raviner, lågväxta buskar och glittrande små bäckar.

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Pris: från 23 195 SEK

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.