Natur- och strandritt i Löngufjörur

Natur- och strandritt i Löngufjörur

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar (ca 60km)
Dagar: lördag - måndag
Datum 2023:
Juni: 3 - 5*, 17 - 19*
Augusti: 12 - 14, 26 - 28*
Boende: I delade rum med bäddade sängar på gården Hraunholt.
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavík
Pris högsäsong: 10 795  SEK
Pris lågsäsong: *9 795 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 15 augusti.
Bokningskod: IH-17

Det är här i Snæfellsjökulls nationalpark du hittar några av Islands vackraste och mest karaktäristiska sevärdheter – den glaciärtäckta konvulkanen Snæfellsjökull.

Denna ridtur är definitivt bästa sättet att se och uppleva Snæfellsneshalvöns hänförande vackra natur. Mystiken och den spirituella auran hos den fortfarande aktiva vulkanen blev världskänd genom Jules Vernes roman ”Journey to the Centre of the Earth”, och även många av de isländska gamla sagorna utspelar sig i detta område. Idag lockar platsen många besökare för sin avskildhet och sitt rika fågelliv.

De fina ridvägar som halvön erbjuder gör det perfekt för att uppleva tölt, islandshästens unika gångart, och de långa vidsträckta sandstränderna är en njutning både för hästar och ryttare.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Southern comfort – 4 riddagar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Spendera 4 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill, till den mäktiga glaciärälven Ölfusás och de fantastiska stränderna vid Thorlákshöfn.

Rider islandshäst i bäck

Thórsmörk

Längd: 3 dagar / 2 nätter /3 riddagar

Ridresa till det fascinerande naturreservatet Thórsmörk, med sitt unika lite varmare mikroklimat. Naturen här är oerhört vackert med sina vattenfall, raviner, lågväxta buskar och glittrande små bäckar.

Gyllene cirkeln

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln än till häst. Geysir, Gullfoss och nationalparken Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna klassiska ridresa på södra Island.