Ridresa mellan floderna

NYHET!

Mellan floderna

Ridvana:

Längd: 3 nätter - 4 riddagar - ca 60 km
Dagar: Måndag – Torsdag
Datum 2020:
Maj: 25 - 28
Juni: 15 - 18, 22 - 25
Juli: 6 - 9, 20 - 23, 27 - 30
Augusti: 3 - 6, 10 - 13, 17 - 20
September: 9 – 13, 23 – 27, 30 – 4 okt
Boende: Vandrarhem, 2 - 4 bäddar med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 9 995 SEK
Bokningskod: IH-8

Skicka bokningsförfrågan

Mellan Floderna (IH-8)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

 

Denna ridresa utgår från gården Kálfhóll och vi följer den fina leden längs glaciärfloden Thjórsá, Islands längsta flod. I fjärran vakar den mäktiga vulkanen Hekla över oss och bjuder på en fantastisk vy under vår ritt.

Ridturen går vidare längs floden Hvítá, över mossor och gröna jordbruksmarker, vilket ger oss perfekta förhållanden för att kunna njuta av Islandshästen i dess naturliga miljö till fullo.

Denna tur är perfekt för familjer och för dem som vill uppleva Island från hästryggen i en lugn och trygg miljö.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Dag 1: Reykjavík - Kálfhóll gård - VandrarhemmetBlesastaðir
Du blir upphämtad mellan kl 09.00 och 10.00
vid BSÍ busstation i Reykjavik, och vi körs till gården Kálfhóll, där vi möter våra värdar med personal.

Vi äter först lunch på gården och får därefter en introduktion till islandshästen och dess speciella gångarter.

Vi lär känna hästarna i lugn och ro, det är en avkopplande dag på hästryggen innan äter vi middag på Blesastaðir.

Efter maten finns möjlighet att njuta av en badtunna utomhus innan en god natts sömn. (Ca 15 km)

Dag 2: Kálfhóll gård - floden Þjórsá - gästhuset Blesastaðir
Efter frukost går vi till stallet och hämtar de hästar som ska följa med oss idag. Vi följer en fin stig längs glaciärfloden Þjórsá och äter lunch i vacker miljö vid floden.

Vi njuter av den isländska naturen och låter lugnet inta oss, lyssnar på de sjungande fåglarna och flodens brus runt oss.

Den här dagen är den perfekta dagen att lära känna din häst bättre och det isländska sättet att ta sig fram i naturen till häst.

Vi äter middag och stannar på Blesastaðir. Badtunnan är varm! (Ca 20 km)

Dag 3: Kálfhóll gård - floden Hvítá - pensionat Blesastaðir
Idag ska vi rida till floden Hvítá (den vita floden). Hvítá börjar vid Hvítárvatnsjön vid glaciären Langjökull. Floden rinner i 40 km innan den faller ner i en smal klyfta vid världsberömda vattenfallet Gullfoss på sin väg mot Atlanten.

Vi följer fina ridvägar på väg till Hvítá och rider genom lava och mossa med fantastisk utsikt över vulkanen Hekla, drottningen av alla isländska fjäll.

Middag på Blesastaðir där vi tillbringar natten och kan njuta av badtunnan även i kväll. (Ca 20 km)

Dag 4: Kálfhóll gård - Þjórsá och hästar på Kálfhóll gård - Blesastaðir
Idag möter vi hästarna som bor på Kálfhóll gård. Vi åker till deras sommarmarker och rider med flocken som strövar fritt runt gården och kan se fölen som har fötts under våren och sommaren, glöm inte att ta bilder!

Vår ritt tar oss längs floden Þjórsá, som är den längsta floden på Island, ca 212 km,som leder oss genom bördig jordbruksmark,ut till en fantastisk ridväg och vi får verkligen uppleva den genuina isländska landsbygden.

På eftermiddagen säger vi farväl till våra värdar och åker tillbaka till Reykjavik. Vi anländer till BSI i Reykjavík ca. kl18 (Ca 20 km)

- Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

Vad ingår i ridresan?

* Transfer från Reykjavik till gården.

* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm.

* Boende i delade rum med bäddade sängar på Hvammur.

Information om boende under ridresan:

Delade rum med bäddade sängar.

Viktig information inför ridresa

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej. * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet. Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Andra populära ridresor:

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 
Pris:
 från 5 295 SEK

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Vilda islandshästar går över flod

Strand- och fjällritten

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: från 15 495 SEK

En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

Från pool till pool

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris: 
19 395 SEK

Ridresan för dig som vill rida hela dagarna och bada i varma bassänger på kvällarna. Vi rider genom ett omväxlande landskap med grönskande dalar, lavafält, glaciärer och vattenfall.