Ridresa mellan floderna

Mellan floderna

Ridvana:
Ridvana 2 Medelgod ryttare

Längd: 3 nätter - 4 riddagar - ca 60 km
Dagar: Måndag – Torsdag
Datum 2022:
Maj: 23 - 26
Juni: 13 - 16, 20 - 23
Juli: 4 - 7, 18 - 21, 25 - 28
Augusti: 1 - 4, 8 - 11, 15 - 18
Boende: Vandrarhem, 2 - 4 bäddar med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 11 995 SEK
Bokningskod: IH-8

Skicka bokningsförfrågan

Mellan Floderna (IH-8)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

   

  Denna ridresa utgår från gården Kálfhóll och vi följer den fina leden längs glaciärfloden Thjórsá, Islands längsta flod. I fjärran vakar den mäktiga vulkanen Hekla över oss och bjuder på en fantastisk vy under vår ritt.

  Ridturen går vidare längs floden Hvítá, över mossor och gröna jordbruksmarker, vilket ger oss perfekta förhållanden för att kunna njuta av Islandshästen i dess naturliga miljö till fullo.

  Denna tur är perfekt för familjer och för dem som vill uppleva Island från hästryggen i en lugn och trygg miljö.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Reykjavík - Kálfhóll gård - VandrarhemmetBlesastaðir
  Du blir upphämtad mellan kl 09.00 och 10.00
  på Busstops och vi körs till gården Kálfhóll, där vi möter våra värdar med personal.

  Vi äter först lunch på gården och får därefter en introduktion till islandshästen och dess speciella gångarter.

  Vi lär känna hästarna i lugn och ro, det är en avkopplande dag på hästryggen innan äter vi middag på Blesastaðir.

  Efter maten finns möjlighet att njuta av en badtunna utomhus innan en god natts sömn. (Ca 15 km)

  Dag 2: Kálfhóll gård - floden Þjórsá - gästhuset Blesastaðir
  Efter frukost går vi till stallet och hämtar de hästar som ska följa med oss idag. Vi följer en fin stig längs glaciärfloden Þjórsá och äter lunch i vacker miljö vid floden.

  Vi njuter av den isländska naturen och låter lugnet inta oss, lyssnar på de sjungande fåglarna och flodens brus runt oss.

  Den här dagen är den perfekta dagen att lära känna din häst bättre och det isländska sättet att ta sig fram i naturen till häst.

  Vi äter middag och stannar på Blesastaðir. Badtunnan är varm! (Ca 20 km)

  Dag 3: Kálfhóll gård - floden Hvítá - pensionat Blesastaðir
  Idag ska vi rida till floden Hvítá (den vita floden). Hvítá börjar vid Hvítárvatnsjön vid glaciären Langjökull. Floden rinner i 40 km innan den faller ner i en smal klyfta vid världsberömda vattenfallet Gullfoss på sin väg mot Atlanten.

  Vi följer fina ridvägar på väg till Hvítá och rider genom lava och mossa med fantastisk utsikt över vulkanen Hekla, drottningen av alla isländska fjäll.

  Middag på Blesastaðir där vi tillbringar natten och kan njuta av badtunnan även i kväll. (Ca 20 km)

  Dag 4: Kálfhóll gård - Þjórsá och hästar på Kálfhóll gård - Blesastaðir
  Idag möter vi hästarna som bor på Kálfhóll gård. Vi åker till deras sommarmarker och rider med flocken som strövar fritt runt gården och kan se fölen som har fötts under våren och sommaren, glöm inte att ta bilder!

  Vår ritt tar oss längs floden Þjórsá, som är den längsta floden på Island, ca 212 km,som leder oss genom bördig jordbruksmark,ut till en fantastisk ridväg och vi får verkligen uppleva den genuina isländska landsbygden.

  På eftermiddagen säger vi farväl till våra värdar och åker tillbaka till Reykjavik. Vi anländer till BSI i Reykjavík ca. kl18 (Ca 20 km)

  - Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm.

  * Boende i delade rum med bäddade sängar på Hvammur.

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej. * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet. Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Mellan öknarna

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
  Pris:
   20 795 SEK

  Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

  Guldkorn i syd

  Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 
  Pris:
   20 995 SEK

  Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.

  Thorsmörk

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
  Pris:
  13 495 SEK

  Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna.