Ridresa till Hekla och Landmannalaugar

Hekla och Landmannalaugar

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: tisdag - måndag
Datum 2022:
Juni: 21 - 27
Augusti: 9 - 15, 16 - 22
Boende: Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 23 795 SEK
Pris lågsäsong: 22 295  SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-19

Skicka bokningsförfrågan

Hekla och Landmannalaugar (IH-19)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Hekla och Landmannalaugar

  Vulkanen Hekla, också kallad för Islands drottning, reser sig över detta fascinerande område. Varje dag blir vi påminda om dess många förödande utbrott genom tiderna.

  Förr i tiden trodde islänningarna att vulkanen Hekla var ingången till helvetet.

  Landmannalaugar är en färgstark skönhet på det södra höglandet. Dess naturliga, varma badkällor är bara en av många höjdpunkter som gör detta område till ett av Islands mest populära resmål för alla som älskar natur och äventyr.

  Vår ridtur börjar längs älvkanterna till den mäktiga glaciärävlen Thjórsá, med magnifik utsikt över glaciären Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla.

  Det vackra området Landmannahellir är en utpost på det centrala höglandet innan vi får njuta av de färggranna ryolitfjällen i Landmannalaugar, omgivet av svarta lavafält.

  Vår väg tillbaka till civilisationen leder oss ner från berget till svart lava och de gröna dalarna. De ivriga och vältränade hästarna gör turen till en njutning för alla som söker ett utmanande höglandsäventyr.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Tisdag: Reykjavík – Kálfhóll

  Upphämtning ca 18.00 från busstationen BSÍ i Reykjavik för transfer till gården Kálfhóll hästarna och personal väntar på oss.

  Efter en trevlig middag passar vi på att vila upp oss inför den spännande ridresan som vi har framför oss!

  Onsdag: Káflhóll – Glaciärälven Thjórsá –Blesastaðir Guesthouse

  Vi rider längs fantastiska ridvägar utmed med den mäktiga glaciärälven Þjórsá med utsikt mot Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla.

  Vi lämnar hästar på Sandlækjarmýri och åker till Blesastaðir där vi stannar för natten och här finns tid för avslappning i den varma badtunnan (ca 20 km)

  Torsdag: Blesastaðir Guesthouse – Fjällstugan Hólaskógur

  Idag rider vi längs den vackra älven Sandá, genom nationalskogen Skriðufellsskógur och vidare in i den välkända och vackra dalen Thjórsárdalur där berget Dímon reser sig över de stora lavendelblå fälten med lupiner och dess sandiga stigar.

  Vi stannar vid Stöng, ruinerna till en medeltida gård som blev utgrävd 1939. Under år 1104 fick vulknanen Hekla sin första registrerade utbrott i Islands historia, utbrottet förstörda minst 20 gårdar i dalen Thjórsárdalur och bland dem var gården Stöng.

  Efter ett kort stopp vid Gjáin, en mystisk ravin med många små vattenfall som är känd Game of Thrones, fortsätter vi mot den mysiga fjällstugan Hólaskógur med fantastisk utsikt mot Vulkanen Hekla. (ca 30 km)

  Fredag: Fjällstugan Hólaskógur – Landmannahellir fjällstugan

  Vi rider längs smala stigar genom svart lava mot norr och berget Valafell. Våra hästar är säkra på foten och bär oss bekvämt genom den tuffa terrängen och vidare genom bergspasset Lambaskarð.

  Vi fortsätter på sandiga stigar i närheten av sjön Sauðleysuvatn och genom en månliknande öken på vår väg mot fjällstugan Landmannahellir där vi kommer att spendera två nätter (ca 30 km)

  Lördag: Landmanahellir – Landmannalaugar - Landmannahellir

  Idag rider vi till det berömda Landmannalaugar med sin naturliga badkälla, som omges av färggranna fjäll och lava från år 1480.

  Hästarna får vila i en paddock medan vi har god tid på oss att slappna av i de varma bassängerna eller besöka de många sevärdheterna innan vi återvänder till Landmannahellir.

  Denna dag blir utan tvekan en av turens höjdpunkter. (ca 40 km)

  Söndag: Landmannahellir – fjällstugan Klettur/Hólaskógur

  Vi lämnar vackra Landmannahellir och fortsätter vår ritt mot berget Herbjarnfell. Dagens ritt tar oss över varierande landskap.

  Vi rider över skarp lava, stora fält med pimpsten i olika färger och över gröna betesfält där bönderna låter sina får beta under sommaren.

  Vi stannar över natten i den ensliga fjällstugan Klettur med perfekt utsikt över vulkanen Hekla. Här får man verkligen en känsla av att vara ”on top of the world”. (40 km)

  Måndag: Fjällstugan Klettur/Hólaskógur – Réttarholt Guesthouse – Káflhóll - Reykjavik

  Idag rider vi över frodiga gröna bergsfält över Seljamýri till Fögruskógar och Þrengslasandur mot Réttarholt Guesthouse. Här säger vi farväl till våra guider och hästarna.

  Bussen tar oss tillbaka till gården Kálfhóll för kaffe och kaka. Vi kör sen tillbaka till respektive hotell i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej). (ca 20 km)

  - Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm finns att låna.

  * Övernattning i sovsäck i enkla fjällstugor. Vänligen ta med egen sovsäck!

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!

  Viktig information

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Thingvellir

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
  Pris:
   15 395 SEK

  Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.

  Vilda islandshästar går över flod

  Strand- och fjällritten

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
  Pris: från 15 495 SEK

  En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

  Kungsleden

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 7 riddagar 
  Pris: 
  28 495 SEK

  Nyhet! Unik ridresa för 2019. Följ kungaleden genom Islands västra högland. Glaciärer, midnattssol, Thingvellir och varma källor är höjdpunkter under denna ridresa.