Ridresa till Hekla och Landmannalaugar

Hekla och Landmannalaugar

Vulkanen Hekla, också kallad för Islands drottning, reser sig över detta fascinerande område. Varje dag blir vi påminda om dess många förödande utbrott genom tiderna.

Förr i tiden trodde islänningarna att vulkanen Hekla var ingången till helvetet.

Landmannalaugar är en färgstark skönhet på det södra höglandet. Dess naturliga, varma badkällor är bara en av många höjdpunkter som gör detta område till ett av Islands mest populära resmål för alla som älskar natur och äventyr.

Vår ridtur börjar längs älvkanterna till den mäktiga glaciärävlen Thjórsá, med magnifik utsikt över glaciären Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla.

Det vackra området Landmannahellir är en utpost på det centrala höglandet innan vi får njuta av de färggranna ryolitfjällen i Landmannalaugar, omgivet av svarta lavafält.

Vår väg tillbaka till civilisationen leder oss ner från berget till svart lava och de gröna dalarna. De ivriga och vältränade hästarna gör turen till en njutning för alla som söker ett utmanande höglandsäventyr.

Mer information om ridresan

Hekla och Landmannalaugar

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: tisdag - måndag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juni: 24 - 30
Juli: 1 - 7
Augusti: 5 - 11, 12 - 18
Boende:Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats:Reykjavik
Pris lågsäsong: 33 295  SEK
Pris högsäsong: 34 295 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-19

Andra populära ridresor:

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Solnedgång på Island

Mot midnattssolen

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Under juni månad går solen aldrig när här på de nordöstra delarna av Island. Att betrakta de färgglada landskapet medan den blodröda solen svävar över det glittrande havet är en oförglömlig utlevelse.

Äventyr kring vulkanen

Längd: från 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Bland dalar och heta källor tar denna ridresa oss över svart lava i närheten av vulkanen Hengill och vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, också kallad för hästarnas dal.