Ridresa till Hekla och Landmannalaugar

Hekla och Landmannalaugar

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: tisdag - måndag
Datum 2023:
Juni: 25 – 1 juli
Juli: 4 – 10
Augusti: 11 – 17
Boende: Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 30 395 SEK
Pris lågsäsong: 27 695  SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-19

Hekla och Landmannalaugar

Vulkanen Hekla, också kallad för Islands drottning, reser sig över detta fascinerande område. Varje dag blir vi påminda om dess många förödande utbrott genom tiderna.

Förr i tiden trodde islänningarna att vulkanen Hekla var ingången till helvetet.

Landmannalaugar är en färgstark skönhet på det södra höglandet. Dess naturliga, varma badkällor är bara en av många höjdpunkter som gör detta område till ett av Islands mest populära resmål för alla som älskar natur och äventyr.

Vår ridtur börjar längs älvkanterna till den mäktiga glaciärävlen Thjórsá, med magnifik utsikt över glaciären Eyjafjallajökull och vulkanen Hekla.

Det vackra området Landmannahellir är en utpost på det centrala höglandet innan vi får njuta av de färggranna ryolitfjällen i Landmannalaugar, omgivet av svarta lavafält.

Vår väg tillbaka till civilisationen leder oss ner från berget till svart lava och de gröna dalarna. De ivriga och vältränade hästarna gör turen till en njutning för alla som söker ett utmanande höglandsäventyr.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.