Ridresa med hästinsamling - Skrapatungurétt

Hästinsamling: Skrapatungurétt

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Torsdag - måndag
Datum 2023: 14 - 18 september
Boende: Delade rum med bäddade sängar på gården.
Mötesplats: Reykjavik
Pris: 20 795 SEK
Bokningskod: IH-25

Föreställ dig en ridresa med hästinsamling på Island. Hundratals fria och lekfulla hästar som rusar ner från sina sommarbeten på höglandet för att återförenas med sina ägare.

Märrar och deras föl, unghästar och valacker finner vägen genom det karga landskapet, ännu inte riktigt villiga att ge upp sin frihet inför vintern.

En ridresa med hästinsamling så att du kan uppleva riktiga Island

Den anrika traditionen att samla in hästar hålls endast vid liv på norra Island.

Från området vid Vatnsdalur rider vi förbi vackra dalar och fjäll på vår väg mot dalen Laxárdalur. Här möter vi upp med islänningarna och hjälper dem att samla in hästarna och driva flocken ner från fjällen mot insamlingsplatsen Skrapatungurétt.

När uppgiften är slutförd firar lokalbefolkningen den lyckade insamlingen med en fest, ”réttardansleikur”, och vi är inbjudna!

Insamlingen fortsätter nästa dag när hästarna sorteras vid uppsamlingsplatsen. Vi hjälper till att återföra några av dem till sina hemmabeten.

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island! Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och typ av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och flera ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus. En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Vilda islandshästar går över flod

Strand- och fjällritten

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Riyttare rider på islandshästar i väldigt grunt vatten på Island

Hoppets väg

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En fantastisk ridresa på norra Island. Vi kommer bland annat rida tvärs över den grunda sjön Hóp. Att se sjön breda ut sig framför sig är helt klart en oslagbar upplevelse!