Ridresa med hästinsamling - Skrapatungurétt

Föreställ dig en ridresa med hästinsamling på Island. Hundratals fria och lekfulla hästar som rusar ner från sina sommarbeten på höglandet för att återförenas med sina ägare.

Märrar och deras föl, unghästar och valacker finner vägen genom det karga landskapet, ännu inte riktigt villiga att ge upp sin frihet inför vintern.

En ridresa med hästinsamling så att du kan uppleva riktiga Island

Den anrika traditionen att samla in hästar hålls endast vid liv på norra Island.

Från området vid Vatnsdalur rider vi förbi vackra dalar och fjäll på vår väg mot dalen Laxárdalur. Här möter vi upp med islänningarna och hjälper dem att samla in hästarna och driva flocken ner från fjällen mot insamlingsplatsen Skrapatungurétt.

När uppgiften är slutförd firar lokalbefolkningen den lyckade insamlingen med en fest, ”réttardansleikur”, och vi är inbjudna!

Insamlingen fortsätter nästa dag när hästarna sorteras vid uppsamlingsplatsen. Vi hjälper till att återföra några av dem till sina hemmabeten.

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island! Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och typ av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och flera ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus. En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Hästinsamling: Skrapatungurétt

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Torsdag - måndag
Lös flock: ja
Datum 2024: 12 - 16 september
Boende: Delade rum med bäddade sängar på gården.
Mötesplats: Reykjavik
Pris: 23 995 SEK
Bokningskod: IH-25

Andra populära ridresor:

Kungsleden

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 7 riddagar 

Följ kungaleden genom Islands västra högland. Glaciärer, midnattssol, Thingvellir och varma källor är höjdpunkter under denna ridresa.

Hästinsamling – Skrapatungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.