Gyllene cirkeln

Gyllene cirkeln med Ishestar

Gyllene cirkeln

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - fredag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juni: 1 - 7, 8 - 14, 15 - 21
Juli: 27 - 2 augusti
Augusti: 24 - 30, 31 - 6 september
Boende: Delade rum med delade faciliteter
Mötesplats: Reykjavik
Pris lågsäsong: 30 295  SEK
Pris högsäsong: 30 795 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-6

Denna ridresa var nominerad av CNNgo som en av de 15 bästa ridresorna i världen.

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln på än att rida genom den vackra landsbygden på södra Island.

Gyllene cirkeln - Ridresa med varma källor och vattenfall

Huvudsevärdheterna på denna klassiska ridresa är de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. Var och en av dessa sevärdheter kommer garanterat att få dig att tappa andan.

Denna populära ridresa är idealisk för familjer och för dem som inte har tillräcklig riderfarenhet för våra höglandsturer. Men riddagarna kan bli långa, så du bör vara vid god kondition och ha en grundläggande ridvana.

På vår första riddag bekantar vi oss med islandshästen och dess speciella gångarter under en lugn  ridtur  längs den majestätiska älven Thjórsá. Vi fortsätter mot det magnifika vattenfallet Gullfoss med dess dånande vatten och de varma källorna i Geysir. Efter en skön riddag i området utforskar vi några mer avlägsna platser en bra bit från de vanliga stigarna, och på vår väg till vårt boende besöker vi SecretLagoon för ett välförtjänt bad i den varma källan.

På vår väg tillbaka korsar vi höglandsheden Hrunaheiði och rider längs fina ridvägar förbi de ikoniska basaltpelarna i Hrepphólar, och når slutligen gården Kálfhóll.

En del av denna ridresa kan bokas som en 5-dagars ridresa med 4 riddagar, se tur IH-13 Geysir Gullfoss Special.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Mellan öknarna

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.