Gyllene cirkeln

Gyllene cirkeln med Ishestar

Gyllene cirkeln

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - fredag
Datum 2023:
Maj: 27 - 2 Juni
Juni: 3 - 9, 10 - 16, 17 - 23
Juli: 15 - 21
Augusti: 19 - 25, 26 - 1 September
Boende: Delade rum med delade faciliteter
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 27 195 SEK
Pris lågsäsong: 26 795  SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-6

Denna ridresa var nominerad av CNNgo som en av de 15 bästa ridresorna i världen.

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln på än att rida genom den vackra landsbygden på södra Island.

Gyllene cirkeln - Ridresa med varma källor och vattenfall

Huvudsevärdheterna på denna klassiska ridresa är de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. Var och en av dessa sevärdheter kommer garanterat att få dig att tappa andan.

Denna populära ridresa är idealisk för familjer och för dem som inte har tillräcklig riderfarenhet för våra höglandsturer. Men riddagarna kan bli långa, så du bör vara vid god kondition och ha en grundläggande ridvana.

På vår första riddag bekantar vi oss med islandshästen och dess speciella gångarter under en lugn  ridtur  längs den majestätiska älven Thjórsá. Vi fortsätter mot det magnifika vattenfallet Gullfoss med dess dånande vatten och de varma källorna i Geysir. Efter en skön riddag i området utforskar vi några mer avlägsna platser en bra bit från de vanliga stigarna, och på vår väg till vårt boende besöker vi SecretLagoon för ett välförtjänt bad i den varma källan.

På vår väg tillbaka korsar vi höglandsheden Hrunaheiði och rider längs fina ridvägar förbi de ikoniska basaltpelarna i Hrepphólar, och når slutligen gården Kálfhóll.

En del av denna ridresa kan bokas som en 5-dagars ridresa med 4 riddagar, se tur IH-13 Geysir Gullfoss Special.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Fårinsamling på Islandhäst

Fårinsamling – Landmannaafréttur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Fårinsamling på södra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.