Fårinsamling - Rangárvallaafréttur

På denna unika tur slår vi följe med fårbönderna på södra Island då de beger sig upp i bergen för att samla in sina får och driva dem till insamlingsplatsen Rangárvallaafréttur, i närheten av det berömda området Landmannalaugar.

Ridresa med fårinsamling vid Rangárvallaafréttur

Bergssluttningarna som skimrar av gul, röd och grön ryolit ger detta område en magisk karaktär. Vulkanen Hekla tronar över landskapet då vi driver fåren över den svarta sanden som har sitt ursprung från denna beryktade vulkans aktivitet sedan många sekel.

De lokala bönderna och deras förfäder har låtit sina får gå fritt i detta område över somrarna i århundraden. Under kommande dagar får vi lära oss av dem hur man hanterar flocken och driver fåren ned för fjällsluttningar, över älvar och ut ur skyddade dalgångar, till nattens samlingsplats – bara för att nästa dag bege oss ut för att samla in ännu fler får.

Att vara med fårfarmarna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma den isländska själen och dess hjärta. Som deltagare får du ta del av en viktig årlig tradition, och inte en arrangerad ridtur, så det krävs ett öppet sinnelag, god fysisk och förmåga och en vilja att samarbeta med andra människor.

Förvänta dig att bli behandlad som en i gruppen där det förväntas att du hjälper till som alla andra varje dag. I gengäld får du njuta av kamratandan mellan alla som deltar i detta stora höstäventyr, och får känna dig som en av islänningarna.

Mer information om ridresan

Fårinsamling: Rangárvallaafréttur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: söndag - lördag
Lös flock: nej
Datum 2024: 15 - 21 september
Boende: gemensamt boende i enkla fjällstugor tillsammans med övriga deltagare och de lokala farmare som deltar i fårinsamlingen. Medtag egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: 30 995 SEK
Bokningskod: IH-31

Andra populära ridresor:

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Hästinsamling – Skrapatungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!