Fårinsamling - Rangárvallaafréttur

Fårinsamling: Rangárvallaafréttur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar: Söndag - lördag
Datum 2023: 10 - 16 september
Boende: Sovsäcksackommodation i enkla fjällstugor tillsammans med de lokala bönderna som också deltar i insamlingen av fåren. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 26 795 SEK
Bokningskod: IH-31

På denna unika tur slår vi följe med fårbönderna från södra Island, när de beger sig upp till fjälls för att samla in sina får.

Vi samlar in får till insamlingsplatsen Rangárvallaafréttur, nära det berömda området Landmannalaugar.

Ridresa med fårinsamling i Rangárvallaafréttur

Fjällsidor av gul, rödaktig och grönskimrande ryolit ger detta område en magisk prägel. Vulkanen Hekla tronar över landskapet och vi samlar in fåren i den svarta sand och vulkanaska som skickats mot skyn av denna beryktade vulkan under flera sekel.

De lokala bönderna och deras förfäder har samlat får i detta område i århundraden.

Lär av dem hur man hanterar hjorden och driver fåren ned för fjällsluttningar, över älvar och ut ur skyddade dalgångar till deras viloplats för natten – bara för att nästa dag bege sig ut för att samla in ännu fler.

Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Som deltagare deltar du i en årlig tradition och inte en tillrättalagd ridtur. Därför krävs öppet sinnelag, god fysisk hälsa och förmåga till nära samarbete med andra människor.

Förvänta dig att bli behandlad som en i gruppen, med krav om att uppfylla din plikt varje dag.

Som belöning får du njuta av kamratandan mellan alla dem som deltar i detta stora höstäventyr.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Insamling av vinterhästar inför vintern på Island

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.