Fårinsamling - Landmannaafréttur

Fårinsamling tillsammans med fårfarmarna i Landmannalaugar, Jökulgil och nära vulkanen Hekla.

På denna unika tur slår vi följe med fårfarmarna på södra Island när de samlar in sina tusentals får från fjällen.

Ridresa med fårinsamling i Landmannaafréttur

Vi samlar får i Landmannaafréttur, ett betesområde nära det berömda Landmannalaugar. Gula, rödaktiga och grönskimrande ryolitberg ger detta område en magisk prägel.

Vulkanen Hekla tronar över landskapet och vi samlar in fåren på den svarta sanden som är vulkanaska som skickats mot skyn av denna beryktade vulkan under flera sekel.

De lokala bönderna har samlat får i området sedan århundraden tillbaka.

Lär från dom hur man hanterar hjorden, driver fåren nerför fjällsluttningar, över älvar och ut ur skyddade dalgångar till nattens viloplats, bara för att nästa dag bege sig ut igen för att samla in fler.

Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Som deltagare tar du del av en årlig tradition och inte en tillrättalagd ridtur, därför är det viktigt att ha ett öppet sinne, god fysik och förmåga att arbeta i team.

Förvänta dig att bli behandlad som en i gänget, vara beredd på att arbeta lika hårt som bönderna och njut av den kamratskap som uppstår bland alla som deltar.

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island! Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och många typer av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer.

Ta med er varma underställ (gärna i ull) och flera ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus.

En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Fårinsamling: Landmannaafréttur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Dagar:  Fredag - torsdag
Lös flock: ja
Datum 2024: 13 - 19 september
Boende: Sovsäcksackommodation i enkla fjällstugor tillsammans med de lokala bönderna som också deltar i insamlingen. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 32 995 SEK
Bokningskod: IH-24

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.