Ridresa "Countryside comfort"

Countryside comfort

Ridvana:

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar
Dagar: Söndag - torsdag
Datum 2020:
Maj: 24 - 28, 31 - 4 juni
Augusti: 30 - 3 sept
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 12 495 SEK
Bokningskod: IH-32

Skicka bokningsförfrågan

Countryside comfort (IH-32)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Ridresa där du får lära dig grunderna i att rida islandshäst

Detta är den perfekta ridresan för alla som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands, och för nybörjare som drömmer om att uppleva Island från hästryggen. Alla kan rida islandshäst och detta är det överlägset bästa sättet att upptäcka Island på.

På denna ridresa bor vi på gården Hvammur i dalen Vatnsdalur, känd för sin samling oräkneliga kullar - bara ett av alla Islands många naturfenomen.

Vår värd Haukur och hans familj är välkända för sin populära ridresa Hoppets väg. Med deras vänlighet och serviceorionterade sätt kan du vara säker på att bli väl omhändertagen.

Du kommer lära dig grunderna i att rida islandshäst, få höra några av de gamla isländska sagorna och njuta av häpnadsväckande vacker natur. Efter en härlig riddag passar vi på att slappna av i den varma badtunnan.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Day 1: Reykjavik - Hvammur
Upphämtning mellan 17.30 och 18.30 från busstationen BSÍ i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej) för transfer till gården Hvammur där hästar och guider väntar på oss. Efter en trevlig middag passar vi på att vila upp oss inför den spännande ridresan som vi har framför oss!

Day 2: Hvammur – Vatnsdalur
Idag kommer vi lära oss grunderna om islandshästen och rider i sakta mak genom dalen Vatnsdalur.

Vi rider på den östra sidan av dalen, förbi vattenfallet Hvammsfoss som är omgärdat av imponerande basaltpelare. Har du tur får du se räv och falk, och om du tittar noga kanske du ser älvorna och trollen som gömmer sig bakom klipporna.

Vår ritt slutar vid Sveinsstaðir där vi lämnar hästarna och beger oss tillbaka till Hvammur.

Day 3: Hvammur – Sveinsstaðir – Þingeyrar nágrenni
Under denna spännande dag besöker vi kyrkan Þingeyrar som många säger är Islands vackraste kyrka. Den är bygd av sten och har cirka 1000 gyllene stjärnor i taket, samt andra fina detaljer som gör den extra speciell. Islands första kloster låg här fram till år 1550 och många av de isländska sagorna skrevs här.

Vi rider genom det vackra landskapet vid Þingeyrar med rikt fågelliv och fina sandstränder med sjön Hop på ena sidan och Atlanten på den andra.

Efter denna härliga riddag slappnar vi av i badtunnan på Hvammur innan det är dags för middag.

Day 4: Hvammur – Thingeyrar -  Húnavatn
Idag fortsätter vi att utforska norra Islands landsbygd och rider mot Vatnsdalur. Om alla vill och klarar av korsar vi floden Húnavatn, en fantastisk upplevelse.

Enligt de isländska sagorna hittade vikingen Ingimundur gamli (d.ä.) två isbjörnsungar vid floden och döpte den till Húnavatn (vilket betyder ungefär vatten med ungar på isländska).

Efter ännu en härlig dag i sadeln tar vi bussen till den närmsta staden Blönduós för ett härligt bad i simhallen och ser en av Islands största glaciärälvar. Kvällen avslutas med en stor avskedsmiddag.

Day 5: Hvammur – Reykjavík
Vi tar avsked av våra guider och kör tillbaka till Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej).

Förväntad ankomsttid till Reykjavik är ca 12.30.

- Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

Vad ingår i ridresan?

* Transfer från Reykjavik till gården.

* All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm.

* Boende i delade rum med bäddade sängar på Hvammur.

Information om boende under ridresan:

Delade rum med bäddade sängar.

Viktig information inför ridresa

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej. * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet. Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Andra populära ridresor:

Fårinsamling på Islandhäst

Fårinsamling – Landmannaafréttur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Pris: 25 495 SEK

Fårinsamling på södra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Familjeresa med fårinsamling på Island

Fårinsamling – Auðkúlurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: 15 995 SEK

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
 13 995 SEK

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.