Ridresa "Countryside comfort"

Countryside comfort

Ridvana:
Ridvana 2 Medelgod ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar
Dagar: Söndag - torsdag
Datum 2022:
Maj: 22 - 26, 29 - 2 juni
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 12 995 SEK
Bokningskod: IH-32

Skicka bokningsförfrågan

Countryside comfort (IH-32)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris. Läs mer om våra villkor här

  Ridresa där du får lära dig grunderna i att rida islandshäst

  Detta är den perfekta ridresan för alla som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands, och för nybörjare som drömmer om att uppleva Island från hästryggen. Alla kan rida islandshäst och detta är det överlägset bästa sättet att upptäcka Island på.

  På denna ridresa bor vi på gården Hvammur i dalen Vatnsdalur, känd för sin samling oräkneliga kullar - bara ett av alla Islands många naturfenomen.

  Vår värd Haukur och hans familj är välkända för sin populära ridresa Hoppets väg. Med deras vänlighet och serviceorionterade sätt kan du vara säker på att bli väl omhändertagen.

  Du kommer lära dig grunderna i att rida islandshäst, få höra några av de gamla isländska sagorna och njuta av häpnadsväckande vacker natur. Efter en härlig riddag passar vi på att slappna av i den varma badtunnan.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Day 1: Reykjavik - Hvammur
  Upphämtning mellan 17.30 och 18.30 från busstationen BSÍ i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej) för transfer till gården Hvammur där hästar och guider väntar på oss. Efter en trevlig middag passar vi på att vila upp oss inför den spännande ridresan som vi har framför oss!

  Day 2: Hvammur – Vatnsdalur
  Idag kommer vi lära oss grunderna om islandshästen och rider i sakta mak genom dalen Vatnsdalur.

  Vi rider på den östra sidan av dalen, förbi vattenfallet Hvammsfoss som är omgärdat av imponerande basaltpelare. Har du tur får du se räv och falk, och om du tittar noga kanske du ser älvorna och trollen som gömmer sig bakom klipporna.

  Vår ritt slutar vid Sveinsstaðir där vi lämnar hästarna och beger oss tillbaka till Hvammur.

  Day 3: Hvammur – Sveinsstaðir – Þingeyrar nágrenni
  Under denna spännande dag besöker vi kyrkan Þingeyrar som många säger är Islands vackraste kyrka. Den är bygd av sten och har cirka 1000 gyllene stjärnor i taket, samt andra fina detaljer som gör den extra speciell. Islands första kloster låg här fram till år 1550 och många av de isländska sagorna skrevs här.

  Vi rider genom det vackra landskapet vid Þingeyrar med rikt fågelliv och fina sandstränder med sjön Hop på ena sidan och Atlanten på den andra.

  Efter denna härliga riddag slappnar vi av i badtunnan på Hvammur innan det är dags för middag.

  Day 4: Hvammur – Thingeyrar -  Húnavatn
  Idag fortsätter vi att utforska norra Islands landsbygd och rider mot Vatnsdalur. Om alla vill och klarar av korsar vi floden Húnavatn, en fantastisk upplevelse.

  Enligt de isländska sagorna hittade vikingen Ingimundur gamli (d.ä.) två isbjörnsungar vid floden och döpte den till Húnavatn (vilket betyder ungefär vatten med ungar på isländska).

  Efter ännu en härlig dag i sadeln tar vi bussen till den närmsta staden Blönduós för ett härligt bad i simhallen och ser en av Islands största glaciärälvar. Kvällen avslutas med en stor avskedsmiddag.

  Day 5: Hvammur – Reykjavík
  Vi tar avsked av våra guider och kör tillbaka till Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej).

  Förväntad ankomsttid till Reykjavik är ca 12.30.

  - Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * All inclusive under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm.

  * Boende i delade rum med bäddade sängar på Hvammur.

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej. * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet. Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Islandshästar springer över bäck på Island

  Landmannalaugar

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
  Pris: från 23 195 SEK

  Vulkanen Hekla reser sig över detta fascinerande område. Färgglada fjäll, varma källor, mäktiga glaciärälvar och stora lavafält är bara några av den här ridresans höjdpunkter.

  Mot två glaciärer

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
  Pris:
  17 995 SEK

  Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.

  Vackert grönskande ängar och ryttar

  Från Geysir till fjällen

  Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar
  Pris: från 6 795 SEK

  Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.