Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Island i höstskrud – Ridresa med hästinsamlingar!

Njut av de vackra höstfärgerna på Island och äventyret att tillsammans med de isländska bönderna delta i insamlingen av deras hästar som levt vilda en hel sommar på höglandet.

Under september och oktober förbereder sig naturen för en lång vinter och de gröna sommarfärgerna byts långsamt ut mot en färgsprakande höst.

Det är en underbar säsong att uppleva Island från hästryggen på. Det är också den tiden på året som de isländska bönderna samlar in sina får och hästar från vildmarken där de har spenderat hela sommaren i det fria.

Denna ridresa är en kombination av en fyra-dagars ridresa där vi först njuter av höstens färger och det ständigt omväxlande landskapet på norra Island innan vi avslutar med att besöka en insamling i närheten där vi ansluter bönderna när de driver flocken med femhundra unga islandshästar ner från fjällen för att sedan sortera dom i områdets round-up.

Mer information om ridresan

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Lös flock: nej
Datum 2024:
September: 10 - 15, 26 - 1 okt
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 26 195 SEK
Bokningskod: RI-8

Andra populära ridresor:

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Insamling av får inför vintern på Island

Fårinsamling – Reykjarétt

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Vi rider genom jordbrukslandskap och längs glaciärälvar och möter fåren på deras väg ner från höglandet.