Tölt och glaciärer - En romantisk ridresa

Ridresorisland Exploring Iceland On Horseback samarbetspartner

Det här är Exploring Iceland on Horsebacks mest populära ridtur! Denna härliga fyradagarstur tar dig till några av de vackraste ridvägarna i Borgarfjörður på västra Island och ni kan njuta av den speciella mjuka gången hos den unika islandshästen, den berömda tölten!

Område erbjuder det bästa av Island – glaciärer, vulkaner, varma källor, historiska sagaplatser och geotermiska pooler. Denna tur är perfekt för par som vill ha en romantisk ridresa, för familjer eller ett gäng ridkompisar.

Under turen kommer vi även att besöka den enorma lavatunneln Viðgelmir och den mysiga geotermiska spa-anläggningen Krauma. Möjlighet finns att boka en tur från hotell direkt till den blå isen på den enorma Langjökullglaciären.

Vår guide Steinunn och hennes vänner tar med sig extra hästar under turen och om du vill kan du testa hur det är att rida med handhäst – men det är bara om du vill, vi kan också låta hästarna springa med fritt.

Ni kommer att bo på förstklassigt på det 4-stjärninga Hotel Húsafell, medlem av National Geographic Unique Lodges of the World. Hotellet erbjuder vackert inredda rum i nordisk stil och en utmärkt restaurang med utsökt lokal isländsk gourmetmat. Hotel Húsafell ligger i en vacker miljö mellan vidsträckta lavafält och en vacker björkskog.

En golfbana och en geotermisk pool ligger bara något stenkast från ditt hotellrum, vilket gör att det går utmärkt för ickeryttare att följa med, hotellet och omgivningarna är perfekta för vandringsintresserade och golfälskare!

Mer information om ridresan

Tölt och glaciärer

Ridvana:Ridresor Island med Exploring Iceland

Ridvana 4 Erfarna ryttare
Antal dagar:
  4 dagar / 3 nätter / 4 riddagar
Lös flock: om intresse finns, även möjlighet att testa att rida med handhäst.
Datum 2024:
Juli: 11 – 14, 18 – 21, 25 – 28
Dagar: torsdag – söndag
Boende: dubbel- eller tvåbäddsrum på 4-stjärniga Hotel Húsafell. Enkelrum mot tillägg.
Mötesplats:  Reykjavik, upphämtning på ert boende inom centrala Reykjavik.
Gruppstorlek: 2 - 4 gäster
Maxvikt: 95 kg
PRIS: 32 995 SEK
Bokningskod: EX-2

Andra populära ridresor:

Riyttare rider på islandshästar i väldigt grunt vatten på Island

Hoppets väg

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En fantastisk ridresa på norra Island. Vi kommer bland annat rida tvärs över den grunda sjön Hóp. Att se sjön breda ut sig framför sig är helt klart en oslagbar upplevelse!

Familjeresa med fårinsamling på Island

Höstäventyr – Ridning i nordväst

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!

Snæfellsnes

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

På halvön Snæellsnes återfinner de många av de naturfenomen som Island är så välkänt för. Den här ridresan tar oss förbi vulkaner, genom lavafält och längs gyllene sandstränder.