Thórsmörk plus strandritt

Thórsmörk plus strandritt

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Antal dagar:
 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
Längd: ca 75 km
Dagar: varierar
Datum 2022:
Maj: 28 - 2 juni
Juni: 7 - 12, 19 - 24
Juli: 6 - 11, 24 - 29
Augusti: 9 - 14, 16 - 21, 29 - 3 sep
September: 7 - 12
Boende: Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 18 395 SEK
Bokningskod: ELD-10A

Skicka bokningsförfrågan

Thórsmörk plus strandritt (ELD-10A)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Upplev Thórsmörk plus strandritt

  Denna ridtur är en uppgraderad variant av ridturen Thórsmörk med en dag extra för allra bästa avslutning - ridning längs den svarta lavastranden vid Thorlákshöfn!

  Eldhestars populära strandritt är en unik upplevelse och du får på så sätt uppleva extra mycket av Islands variationsrika och vackra natur.

  De första fem dagarna av turen är exakt samma som turen Thórsmörk ((ELD-10) och ni rider genom dalen Thórsmörk, en av Islands absolut vackraste platser, helgad åt asaguden Tor.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Ankomst
  Ni som anländer till Island samma dag tar flygbussen från flygplatsen till busstationen BSÍ i Reykjavík där ni möts upp och välkomnasantingen på busstationen eller på ert hotell/gästhem i Reykjavik mellan kl 17.30 och 18.00.

  Därefter körs ni till gården Vellir i Hveragerði där ni kommer att bo på Eldhestars nya vandrarhem. En gemensam middag serveras på närliggande Hotell Eldhestar där vi får tillfälle att lära känna varandra. Kvällen avslutas med en detaljerad presentation av turen.

  Dag 2: Hveragerdi – Stóra-Mörk
  Vi körs med buss till gården Torfastaðir i Fljótshlið på södra Island där vår ridtur börjar. Efter att ha bekantat oss med hästarna ger vi oss iväg och rider till floden Markarfljót där vi följer den gamla flodbanken till stenen Dímon, känd från Njáls Saga.

  Dagsetappen avslutas med att vi rider över Markarfljót via en gammal bro. Natten tillbringar vi på Stóra-Mörk. (ca 20 – 22 km, 4 timmar)

  Dag 3: Stóra-Mörk – Thórsmörk
  Vi rider från gården Stóra-Mörk i riktning mot Thórsmörk och fortsätter längs med floden Markarfljót längs glaciären Eyjafjallajökulls branta sidor. Ridvägen tar oss vidare över ett par mindre floder och därefter längs med Krossá, en flod med forsande smältvatten från glaciärerna.

  Till slut kommer vi fram till Thórsmörk, en vacker orörd dal som tillägnats asaguden Thór. Dalen ringas in av de tre glaciärerna Eyjafjallajökull, Tindfjallajökull och Mýrdalsjökull.

  Här övernattar vi i en fjällstuga i Básum och på kvällen njuter vi av det den vidsträckta vy dalen har att erbjuda – ett oförglömligt landskap med björkskog, raviner, grottor och kraftfulla vattenfall. (ca 26 km, 5 – 6 timmar)

  Dag 4: Thórsmörk – Stóra-Mörk
  Vi börjar dagen med att besöka alvernas kyrka innan vi fortsätter till den mäktiga klyftan Stakkholtsgjá, en upplevelse som blir ett minne för livet.

  Sedan vänder vi och rider längs vår tidigare rutt och över heden Hamragarðaheiði tillbaka till gården Stóra-Mörk där hästarna och vi stannar över natten. (ca 30 km, 6 timmar)

  Dag 5: Stóra-Mörk – Torfastaðir
  Vi börjar dagen med att följa de fina stigarna i området runt Markarfljót och följer sedan en gammal väg genom det vackra området Fljótshlið. På vår väg mot gården Torfastaðir passerar vi gården Hlíðarendi där en av Islands mest kända vikingar, Gunnar á Hlíðarendi, levde fram till sin död enligt Njals Saga.

  Vid 14-tiden lämnar vi hästarna och vi körs tillbaka till Vellir för övernattning. (ca 25 km, 4 – 5 timmar)

  Dag 6: Thorlákshöfn– Vellir
  Idag upplever vi den ovanliga vulkanstranden vid Thorlákshöfn, sandbankarna och öarna vid Ölfusás delta och får njuta av fantastisk utsikt!

  Vi lastar hästarna i hästsläpet och kör till det lilla fiskesamhället Thorlákshöfn där vi börjar vår rittmed att rida längst med den långa svarta stranden. Vi följer den natursköna atlantkusten några kilometer på den mjuka svarta lavasanden tills vi når det vackra området där den stora glaciärflodens delta möter havet.

  Vi rider genom deltats grunda vatten och passerar de gräsklädda sandbankarna. På vår väg tillbaka mot Vellir genom Ölfus landsbygd passerar vi över våtmarker och grönskande ängar.

  Ridturen bjuder på många möjligheter att prova den mjuka sköna gångarten tölt längs fina ridvägar i det vackra omgivningarna. Här känns civilisationen långt borta ochom vädret tillåter kan vi få en fin panoramavy över vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull.

  ista biten rider vi längs med betesmarker med betande hästar innan vi kommer tillbaka till Vellir och Eldhestar. Därifrån körs vi vidare till Reykjavíkdär vi beräknar anländaca 17.30.

  Den här dagens ridtur kan alternativt börja på Eldhestar och sluta i Thorlákshöfn, beroende på tidvattnet. (ca 25 km, 5 – 6 timmar.

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården tur och retur.

  * Helpension under ridresan. Med start med middag på ankomstdagen och avslutas med lunch på avresedagen. Maten består av en stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Sovsäckslogi i delade rum i mysiga fjällstugor. Vänligen ta med egen sovsäck!

  Information om boende under ridresan:

  Första och sista natten på Eldhestars vandrarhem i Vellir. Delade rum med bäddade sängar och sovsäcks logi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!

  Viktig information

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej. * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder. Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas. Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island. De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen. Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet. Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder. De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island. Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder. Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen! För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Fårinsamling på Island

  Fårinsamling – Melrakkaslétta

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
  Pris: 18 995 SEK

  Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

  Thingvellir

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
  Pris:
   15 395 SEK

  Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.

  Nordlandets sevärdheter

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
  Pris: från 22 795 SEK

  Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.