Ridresa Southern Comfort – 3 riddagar

Southern Comfort - 3 riddagar

Ridvana:

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar:
 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Längd: ca 55 km
Datum 2021 - 2022:
16 september - 15 maj: Varje dag.
15 maj - 15 september: Varje torsdag & söndag.
Boende: Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik
Pris: 9 795 SEK
Bokningskod: ELD-8A

Skicka bokningsförfrågan

Southern comfort (ELD-8A)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Southern Comfort – 3 riddagar

  På denna ridresa spenderar vi 3 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar i varierande terräng. Bor gör vi på Hotell Eldhestar och/eller på ett närliggande hotell.

  Vi rider i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás och upptäcker den fantastiska kontrasten i Islands ständigt omväxlande natur.

  Från forsande glaciärvatten i floden Ölfusá, vida ängar och fjäll till det varma geotermiska vattnet i Reykjadalur.

  Efter långa dagar i sadeln passar vi på att slappna av i hotellets “heitur pottur” (varm badtunna), äter goda middagar och bor på ett bekvämt hotell.

   

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram – sommartid (juni – augusti)

  Dag 1: Ankomst
  Upphämtning klockan 17.30 – 18.00 på busstationen BSÍ i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej) där vi möter en representant från Eldhestar utanför flygbussväntsalen.

  Transfer till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi. Väl framme på gården serveras middag på hotell Eldhestar.

  Dag 2: älven Ölfus
  Efter frukosten träffar vi vår guide som håller en kortare introduktion innan det är dags att träffa hästarna.

  Vi börjar med en riddemonstration följt av en första ritt i ridhallen eller i paddocken. Därefter ger vi oss ut i naturen och får uppleva de vackra landskapet som öppnar upp sig mellan vulkaniska berg och Atlanten här på södra Island.

  Vi börjar ritten längs fina ridstigar över gröna ängar som ger ett perfekt tillfälle att prova islandshästens speciella gångart „tölt“. Ridvägen fortsätter längst med ån Gljúfurá ner till en gammal kyrkogård som ligger vid den mäktiga glaciärfloden Ölfusá.

  Här stannar vi för en lunchpaus och njuter av panoramavyn över deltaområdet och, om vädret tillåter, vulkanerna Hekla och Eyjafallajökull.

  Därefter följer vi mjuka grässtigar ner mot den svarta lavasanden. Vi rider genom grunt vatten över till gröna öar i deltaområdet och här har vi stor chans att se ett antal olika fåglar som lever i våtmarkerna i fågelskyddsområdet Ölfusforir.

  Vi rider tillbaka hem på över de gröna ängarna och väl tillbaka på gården får vi fika i cafeterian.

  Efter ridturen finns möjlighet att ta ett avslappnande bad i Hotell Eldhestars „heitur pottur“.

  Dag 3: Reykjadalur – Varma källornas dal
  Denna dag bjuder på en spektakulär utsikt och magnifik variation av Islands natur.

  Först rider vi längs bergskanten av berget Reykjafjall och fortsätter på fina ridstigar som omger byn Hveragerði. Stigen tar oss igenom en grön skog till en färgglad dal full av varma källor, detta är ett område som växte dramatiskt under jordbävningen som var här 2008.

  På vägen mot de gröna bergen följer vi fina vägar att uppleva den unika gångarten „tölt“.

  Hästarna tar oss sedan lugnt upp längs smala stigar till dalen Reyjadalur där vi får möjlighet att ta ett avslappnande bad i en varm bäck.

  När vi sen rider tillbaka ut ur dalen njuter vi av den fascinerande panoramavyn över byn Hveragerði, jordbruksmarker och kusten.

  Om vädret tillåter kan vi se hela vägen ut till Västmannaöarna. Vi fortsätter på ridvägarna längs berget tillbaka till vår gård där vi åter får fika i cafeterian.

  Denna dag kommer vi behöva vandra 4 korta sträckor, ca 30 minuter.

  Dag 4: Ingólfsleden
  Efter frukost och utcheckning börjar vi dagen med att rida turen „Landsbygdens charm“. Vägen leder oss genom genom en liten å, över lavafält och ängar.

  Vi passerar många gårdar som ger oss en idé om hur jordbruket har utvecklats det senaste århundradet. På vägen njuter vi av ett fascinerande landskap av vulkaniska berg som reser sig över gröna kullar och betesmarker.

  Vi rider mellan stora fält med betande hästar, längs med utmärkta vägar som är idealiska för en fartfylld „tölt“.

  Efter en lunchpaus rider vi upp mot berget Ingólfsfjall, namngett efter Ingólfur Arnarsson, den försa vikingen från Norge som bosatte sig på Island.

  Landskapet ändras dramatiskt under berget och vi pausar mellan stora stenar, mjuka gräsklädda tuvor och kanske några betande får.

  Vi följer en smal naturskön gammal vikingastig längs bergskanten och rider i fotstegen av den första bosättaren Ingólfur Arnasson.

  På vägen tillbaka till gården rider vi längst med berget Reykjafjall, där både får och hästar betar på sommaren. Här njuter vi av ytterligare en fantastisk vy över närområdet och byn Hveragerði.

  Efter turen serveras fika innan bussen kör oss tillbaka till Reykjavik runt kl. 16:15.

  Dagsprogram – vintertid (september – maj)

  Dag 1
  Upphämtning klockan 17.30 – 18.00 på busstationen BSÍ i Reykjavik. (boende i Reykjavik ingår ej).

  Transfer till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi. Väl framme på gården checkar vi och och får ett informationsbrev innan middagen serveras på hotell Eldhestar. 

  Dag 2
  Efter frukost möter vi upp vår guide som informerar oss om våra dagar i sadeln och annan viktig information.

  Därefter går vi över till stallet där vi blir tilldelade utrustning som kommer behövas under turens gång (t.ex. hjälm, vinteroverall / regnkläder).

  Vi får en kort ridintroduktion utav guiden innan vi ger oss av på första ritten.

  Vi följer mjuka ridvägar över ängarna kring gården, ett perfekt tillfälle att få uppleva islandshästens unika gångart “tölt”.

  Därefter rider vi längs ån Gljúfurá och fortsätter mot berget Ingólfsfjall, som fått sitt namn efter den först vikingen som bosatte sig här på Island.

  Vi rider längs bergskanten av berget Reykjafjall med en fantastisk vy över landskapet mellan havet och de vulkaniska bergen som omger samhället Hveragerði.

  Efter en lättare lunch på ridcentret ger vi oss ut på nästa ridtur.

  Vi följer ån Gljúfurá till en gammal kyrkogård och ut på mjuka sandbankarna till den mäktiga glaciärfloden Ölfusá. Om vädret tillåter kan vi nu se de kända vulkanerna Hekla och Eyjafjallajökull.

  Väl tillbaka på gården serveras kaffe och hembakad kaka.

  Dag 3
  Idag får vi uppleva en stor variation i landskapet. Vi börjar dagen med att följa fina ridvägar genom grönskande skogar och längs berget Reyjafjall.

  Vi rider förbi ångande källor och ett färgglatt geotermiskt område i dalen Gufudalur. Detta område, som ligger ovanför samhället Hveragerði, växte mycket under den stora jordbävningen som ägde rum här på södra Island 2008.

  Vägen fortsätter över samhället, som är känt för sitt vackra läge mellan gröna berg och vida slätter.

  Vi stannar för lite fika bredvid ett mycket aktivt geotermiskt område, och lär oss mer om den isländska hästen innan vi rider tillbaka till gården för lunch.

  Efter lunch är vi tillbaka på hästryggen igen och efter en timmes ridning får vi njuta av ett varmt bad i “heitur pottur” i Hveragerðis omtyckta simhall.

  Relaxa i en geotermisk bastu eller simma i den uppvärmda simbassängen. Föreställ dig att sitta i ångade vatten medan lätta snöflingor färgar gräset runt omkring dig vitt.

  På kvällen serveras middag på hotellet.

  Dag 4
  Under vår sista dag i sadeln följer vi fina ridvägar genom ängar, över lavafält och längs mindre åar. På vår väg får vi njuta av utsikten över vulkaniska berg och isländskt jordbrukslandskap.

  Vi passerar ett flertal gårdar som ger oss en uppfattning kring hur jordbruket utvecklats de senaste århundradet.

  Efter ridturen och utcheckning från rummet värmer vi oss med lunch och kaffe eller te på ridcentret.

  Efter lunchen hämtas vi upp för att besöka de mest populära sevärdheterna på södra Island: Geysir, det gyllene vattenfallet Gullfoss och nationalparken Thingvellir.

  Det geotermiska området Geysir stoltserar med sina sprutande varma källor och gejsrar, däribland Strokkur, den mest aktiva på Island.

  Vid Gullfoss får du tillfälle att stå bredvid ett imponerande vackert vattenfall och se på när enorma mängder vatten våldsamt tumlar ner i den djupa ravinen.

  Vi får även uppleva ett utav Islands naturliga underverk och geologiska fenomen vid nationalparken Thingvellir, sprickan som delar Island.

  Detta är ett område av stor historisk och geologisk betydelse för landet. Vi beräknar att vara tillbaka I Reykjavik runt kl 18:00 (boende i Reykjavik ingår ej).

  Tips: Fråga I receptionen angående möjligheter att se norrsken.

  När vi har norrsken är det bara att kliva ut genom dörren för att se dem dansa på himlen!

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården. * Helpension under ridresan. Med start med middag på ankomstdagen och avslutas med lunch på avresedagen. Maten består av en stor frukost, picknicklunch och tvårättersmiddagar. Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning. * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna. * Boende på hotell Eldhestar i delade rum med bäddade sängar.

  Information om boende under ridresan:

  Hotell Eldhestar.

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  * Denna ridresa är en sammansättning av utvalda dagsturer med utgång från Eldhestar ridcenter.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Rider tölt på stranden med islandshästar

  Vinterridresa under norrsken

  Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 
  Pris:
  15 995 SEK

  Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr här på de norra delarna av Island, en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn.

  Vilda islandshästar går över flod

  Strand- och fjällritten

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
  Pris: från 15 495 SEK

  En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

  Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

  Sprengisandur

  Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 
  Pris:
   32 495 SEK

  En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.