Naturens skatter och strand

Naturens skatter och strand

Ridvana:Ridresa med Eldhestar på Island

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar:
 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 55 km

Datum 2023:
Dagar: 14 maj - 10 sept. Sön. – Tors. och Tors. – Mån.
Boende: Hotell Eldhestar alt närliggande hotell.
Mötesplats: Bussterminalen BSÍ i Reykjavik.
PRIS: 14 995 SEK
Bokningskod: ELD-8BS

På denna ridresa spenderar vi fyra dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar i varierande terräng och som Grand Finale avslutar vi med en strandritt på den svarta lavastranden vid Thorlákshöfn!

Vi bor bekvämt på Hotell Eldhestar eller på annat närliggande hotell och rider i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás där vi kan uppleva de fantastiska kontrasterna i Islands ständigt omväxlande natur. Från forsande glaciärvatten i floden Ölfusá, vida ängar och fjäll till det varma geotermiska vattnet i Reykjadalur, men en av höjdpunkterna är helt klart när vi rider längs den svarta vulkaniska stranden!

Efter långa dagar i sadeln kan vi dessutom njuta av att koppla av i hotellets varma badtunna, äta goda vällagade 3-rättersmiddagar och sova i bekväma sängar.

Obs! Under vintersäsongen ersätter vi strandritten med ”Den långa bergsturen” där vi rider i fotspåren av den första bosättaren på Island, IngólfurArnarsson

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Rider islandhäst efter bergssluttning

Diamond circle

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Norra Island är känt för sin fantastiska natur och och sitt vackra landskap. Denna ridresa tar oss till området kring sjön Mývatn, känt för sin vulkaniska aktivitet, lavaformationer och kokande lerpölar.

Riyttare rider på islandshästar i väldigt grunt vatten på Island

Hoppets väg

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En fantastisk ridresa på norra Island. Vi kommer bland annat rida tvärs över den grunda sjön Hóp. Att se sjön breda ut sig framför sig är helt klart en oslagbar upplevelse!