Naturens skatter och strand

På denna ridresa spenderar vi fyra dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar i varierande terräng och som Grand Finale avslutar vi med en strandritt på den svarta lavastranden vid Thorlákshöfn!

Vi bor bekvämt på Hotell Eldhestar eller på annat närliggande hotell och rider i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás där vi kan uppleva de fantastiska kontrasterna i Islands ständigt omväxlande natur. Från forsande glaciärvatten i floden Ölfusá, vida ängar och fjäll till det varma geotermiska vattnet i Reykjadalur, men en av höjdpunkterna är helt klart när vi rider längs den svarta vulkaniska stranden!

Efter långa dagar i sadeln kan vi dessutom njuta av att koppla av i hotellets varma badtunna, äta goda vällagade 3-rättersmiddagar och sova i bekväma sängar.

Obs! Under vintersäsongen ersätter vi strandritten med ”Den långa bergsturen” där vi rider i fotspåren av den första bosättaren på Island, IngólfurArnarsson

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Här kan du se en kort film om en ridtur på de svarta sandstränderna vid Torlagshöfn

Mer information om ridresan

Naturens skatter och strand

Ridvana:Ridresa med Eldhestar på Island

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar:
 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 55 km
Datum 2024:
Dagar: avgår varje söndag och onsdag från 1 maj – 30 september.
Boende: Hotell Eldhestar alt närliggande hotell.
Mötesplats: Bussterminalen BSÍ i Reykjavik.
PRIS: 16 795 SEK
Bokningskod: ELD-8BS

Andra populära ridresor:

Rider islandshäst vid ebb på Island

Strandritten i Löngufjörur

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 2 riddagar

En 2-dagars ridresa längs de fantastiska stränderna på halvön Snæfellsnes. Upplev när de gula stränderna långsamt färgas svarta ju mer vi närmar oss lavafältet Eldborgarhraun.

Hästinsamling på Island

Hästinsamling – Viðidalstungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.