Ridresa Mellan Öknarna

Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Mellan Öknarna

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Antal dagar:
 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 220 km
Dagar: varierar
Datum 2023:
Juli: 26 - 1 aug
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 23 995 SEK
Bokningskod: ELD-18

Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

Ridning mellan öknarna Kjölur och Sprengisandur

Vi börjar ritten längs med floden Hvitá och stannar vid det välkända vattenfallet Gullfoss innan vi beger oss norrut och ut i vildmarken.

Vid Kerlingafjöll, det färgglada ”kärringberget” upplever vi den unika kontrasten i närvaron av både glaciärens kyla och varma källor. Detta område kring Kerlingafjöll är ett av de mest vackra och intressanta på hela Island.

Vi fortsätter sedan österut mot Sprengisandur och ner i den vackra ravinen Laxárgljúfur till de gröna kullarna vid Hrunamannahreppur innan ridresan avslutas på gården Kaldbak.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Solnedgång på Island

Mot midnattssolen

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Under juni månad går solen aldrig när här på de nordöstra delarna av Island. Att betrakta de färgglada landskapet medan den blodröda solen svävar över det glittrande havet är en oförglömlig utlevelse.

Hästinsamling på Island

Hästinsamling – Viðidalstungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.