Ridtur på Kjölur - historisk ridled

Just nu 20% rabatt på denna tur!

Vi följer den gamla ridvägen Kjölur som i mer än 1000 år varit en länk mellan södra och norra Island.

Kjölur, en ridtur med vattenfall, gejsrar och glaciärer

Denna ridtur går genom det obebodda höglandet och dess historia är intimt förknippad med många dramatiska händelser från Islands historia, många av de gångna generationernas stridshistorier utspelade sig längs den här vägen.

Naturens skönhet lämnar ingen förbipasserande oberörd här. På ridvägen Kjölur får vi uppleva en blandning av kända platser såsom vattenfallet Gullfoss, gejsrar, glaciärer, den fascinerande ödsliga vildmarken och heta källor.

Vid Hveravellir väntar de varma källorna på oss som en efterlängtad oas mitt i ödemarken. En av de mest kända fredlösa personerna från förr, Fjalla-Eyvindur, hade sitt tillhåll här.

Vi fortsätter norrut från Hveravellir och vår slutdestination, Islands nordland, tar emot oss med sina vackra gröna dalar.

Mer information om ridresan

Kjölur - historisk ridled

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Antal dagar:
 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 185 km
Dagar: varierar
Datum 2024:
Juni: 17 – 23, 26 – 2 juli
Juli: 13 – 19, 21 – 27
Augusti: 5 – 11, 14 – 20
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 29 495 SEK
Bokningskod: ELD-20

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning i varierande landskap. Den tar oss inte bara till många av de mest kända sevärdheterna på södra Island utan även till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.

Guldkorn i syd, en ridresa med kända sevärdheter

Vi följer smala och för många okända stigar genom mossklädd lava och gröna kullar i närheten av vulkanen Hengill till den gömda dalen Marardalur (hästarnas dal) innan vi fortsätter längs mjuka grässtigar till den alltid lika vackra sjön Thingvallavatn.

Här besöker vi den historiska plats där islänningarna har samlats i hundratals år för att hålla sitt parlament.

Ritten tar oss vidare till de varma källorna och gejsrarna vid Geysir och efter ett stopp vid det mäktiga vattenfallet Gullfoss beger vi oss upp på det obebodda höglandet med utsikt över glaciären Langjökull.

På vår väg österut korsar vi höglandsöknen mellan glaciärälvarna Hvitá och Þjórsá, rider genom svarta lavafält, besöker Thjófafoss (tjuvarnas vattenfall) och njuter av jämna och fina ridvägar genom en vacker björkskog tills vi når den majestätiska vulkanen Hekla.

Hekla är en högst aktiv vulkan som av många har beskrivits som jordens nedgång till helvetet. Vi rider längs med vulkanens fot tills vi når ridresans slutdestinatione – gården Fellsmúli.

Mer information om ridresan

Guldkorn i syd

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Antal dagar:
 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
Längd: ca 215 km
Dagar: varierar
Datum 2024:
Juni: 3 – 10
Juli: 2 – 9
Augusti: 15 – 22, 24 – 31
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 28 295 SEK
Bokningskod: ELD-13

Andra populära ridresor:

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Southern comfort – 3 riddagar

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Spendera 3 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás och upptäcker Islands ständigt omväxlande natur.