Ridresa guldkorn i syd på Island

Guldkorn i syd

Ridvana:


Antal dagar:
 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
Längd: ca 215 km
Dagar: varierar
Datum 2021:
Juni: 7 - 14
Juli: 4 - 11
Augusti: 15 - 22, 24 - 31
Boende: Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 21 295 SEK
Bokningskod: ELD-13

Skicka bokningsförfrågan

Guldkorn i syd (ELD-13)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning i varierande landskap. Den tar oss inte bara till många av de mest kända sevärdheterna på södra Island utan även till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.

  Guldkorn i syd, en ridresa med kända sevärdheter

  Vi följer smala och för många okända stigar genom mossklädd lava och gröna kullar i närheten av vulkanen Hengill till den gömda dalen Marardalur (hästarnas dal) innan vi fortsätter längs mjuka grässtigar till den alltid lika vackra sjön Thingvallavatn.

  Här besöker vi den historiska plats där islänningarna har samlats i hundratals år för att hålla sitt parlament.

  Ritten tar oss vidare till de varma källorna och gejsrarna vid Geysir och efter ett stopp vid det mäktiga vattenfallet Gullfoss beger vi oss upp på det obebodda höglandet med utsikt över glaciären Langjökull.

  På vår väg österut korsar vi höglandsöknen mellan glaciärälvarna Hvitá och Þjórsá, rider genom svarta lavafält, besöker Thjófafoss (tjuvarnas vattenfall) och njuter av jämna och fina ridvägar genom en vacker björkskog tills vi når den majestätiska vulkanen Hekla.

  Hekla är en högst aktiv vulkan som av många har beskrivits som jordens nedgång till helvetet. Vi rider längs med vulkanens fot tills vi når ridresans slutdestinatione – gården Fellsmúli.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Ankomst
  Upphämtning klockan 17.30 – 18.00 på busstationen BSÍ i Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej).

  Där möts vi av en representant från Eldhestar för transfer till gården Vellir strax utanför samhället Hveragerdi.

  Väl framme på gården checkar vi in i vår gäststuga och på kvällen serveras den gemensamma middagen på hotellet.

  Dagen avslutas med en detaljerad beskrivning av ridresan.

  Dag 2: Vellir – Kolvidarhóll
  Efter att vi har bekantat oss med hästarna följer vi den gamla ridleden västerut över heden Hellisheidi. När vi når heden fortsätter vi till vulkanen Hengill längs med lavafältet Kristnitökuhraun.

  Lavan vi rider i härstammar från Hengills utbrott år 1000, samma år Island officiellt övergick till kristendomen. De gamla sägnerna säger att utbrottet var en hämnd av de gamla gudarna Thór, Ódinn och Freyr.

  Vi fortsätter vår ritt mellan lava och kullar (“milli hrauns og hlidar”) på vår väg mot Kolvidarhól, en gammal rastplats sedan århundraden. Här sägs det dessutom att det spökar!

  Vi övernattar i gäststugan på Eldhestar. (ca 21 km)

  Dag 3: Kolviðarhóll – Heiðarbær
  Vi fortsätter norrut nedanför fjällen Húsmúli och Hengill. Vid den trånga passagen till Marardalur (hästarnas dal) sitter vi av och leder hästarna in i dalen.

  Vi rider genom bergspasset Dyrfjöll och när vi når bergstoppen bjuds vi på en vacker utsikt över sjön Thingvallavatn och nationalparken.

  Vi följer den gamla leden längs sjöns västra strand till Thingvellir, där vi övernattar på Skógarhólar som är en gammal rastplats för hästfolk.

  På kvällen besöker vi de historiska platserna vid Alltinget; almannaklyftan, lagberget, dränkningspölen och vattenfallet Öxaráfoss. (ca 35 km)

  Dag 4: Skógarhólar – Geysir/Myrkholt
  Idag rider vi genom nationalparken Thingvellir. Från Gjábakki har vi en fantastisk utsikt över nationalparken, sjön och det häpnadsväckande landskapet.

  Thingvellir ligger på den mittatlantiska ryggen där kontinentalplattorna glider isär, vilket har skapat denna vackra dal.

  Vi korsar heden Lyngdalsheiði och Laugardalvellir där hästar än i dag betar fritt på sommaren. Vi stannar vid grottan Laugardalshellir som var bebodd ända in på 1900-talet.

  Väl framme vid Laugarvatn kör vi med bil till Geysir där vi övernattar på gästhemmet Myrkholt.

  På kvällen tar vi en titt på de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss. (Hästflocken drivs till Geysir under kvällen). (ca 35 km)

  Dag 5: Geysir/Myrkholt – Helgaskáli
  Från området vid Geysir rider vi upp mot det isländska höglandet och lämnar det bördiga jordbrukslandskapet bakom oss.

  På vår väg in i det ökenlika landskapet har vi magnifik utsikt över glaciärälven Hvítá (den vita älven) och vi ser hur älven under hundratals år långsamt har karvat ur bergen.

  Vi övernattar i fjällstugan Helgaskáli. (ca 35 km)

  Dag 6: Helgaskáli – Hólaskógar
  Vi fortsätter att rida genom det fascinerande och vida landskapet här på höglandet. Här går det nästan att göra tystnaden innan vi når vattenfallet Háifoss, ett 122 meter högt vattenfall.

  På vår väg korsar vi floderna Stóra-Laxá och Fossá. Från vår fjällstuga Hólaskógur har vi utsikt mot vulkanen Hekla och naturen vid stugan är både särpräglad och fängslande. (ca 20 km)

  Dag 7: Hólaskógar – Fellsmúli
  Vår ritt fortsätter längs glaciärfloden Thjórsá, som rinner från Hofsjökull i inlandet. Vi passerar berget Búrfell som förr i tiden sades vara där trollen bodde. Efter några kilometer längs med älven får vi fantastisk utsikt över vattenfallet Thjófafoss (tjuvarnas vattenfall).

  Sista biten rider vi på mjuka sandstigar genom en låg björkskog. Snart ser vi den mäktiga Heklas vita kägelhätta mot himlen i sydost. Övernattar gör vi i Brúarlundur. (ca 45 km)

  Dag 8: Fellsmúli – Fellsmúli
  Vi följer älven Eystri-Rangá och njuter av fina ridvägar på mjukt gräs som täcker lavan från Heklas tidiga utbrott.

  Under hela dagen har vi utsikt över vulkanen Hekla som tronar över området. Hekla är Islands mest aktiva vulkan och förr i tiden sades det vara ingången till helvetet.

  Vi rider i en cirkel och lämnar våra fyrbenta vänner på gården Fellsmúli innan en buss tar oss tillbaka till Reykjavik (boende i Reykjavik ingår ej). (ca 20 km)

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * Helpension under ridresan. Med start med middag på ankomstdagen och avslutas med lunch på avresedagen. Maten består av en stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm). Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning

  * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum med bäddade sängar och sovsäckslogi i enkla fjällstugor under ritten. Ta med egen sovsäck!

  Viktig information inför ridresa

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Fårinsamling

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
  Pris:
  15 995 SEK

  Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

  Rider tölt på stranden med islandshästar

  Vinterridresa under norrsken

  Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 
  Pris:
  15 995 SEK

  Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr här på de norra delarna av Island, en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn.

  Thingvellir

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
  Pris:
   15 395 SEK

  Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.