Ridresa med härliga varma bad

Det bördiga distriktet Borgarfjördur på sydvästra Island är känt för några av Islands allra vackraste naturfenomen, sitt överflöd av varmt geotermiskt vatten och också eftersom många av de isländska sagorna utspelar sig här.

Vi börjar vår ritt i staden Borgarnes, rider längs fina ridvägar genom ett omväxlande landskap, korsar älvar och rider längs med mjuka älvkanter. Vi rider genom skogen Húsafell och längs fjällstigar mellan gröna dalar. Här bjuds vi på fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden, mäktiga älvar och imponerande glaciärer.

Vi besöker det kända vattenfallet Hraunfossar som ligger på kanten till ett stort lavafält och den gamla gården Reykholt.

Här i området finns många toppklassiga simbassänger som tillåter oss att njuta av ett bad varje kväll. Vi kommer bo i Logaland i den pittoreska dalen Reykholsdalur under hela ridresan – så istället för att behöva packa om varje morgon kör vi en kortare sträcka till hästarna för att fortsätta vår ritt.

Mer information om ridresan

Från pool till pool

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland


Antal dagar:
 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 177 km
Dagar: måndag - söndag
Datum 2023:
Juni:
27 - 2 juli
Boende:  Sovsäckslogi på Community center i Logaland. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 22 795 SEK
Bokningskod: ELD-16

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.

Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

Countryside comfort

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.