Ridresa med härliga varma bad

Det bördiga distriktet Borgarfjördur på sydvästra Island är känt för några av Islands allra vackraste naturfenomen, sitt överflöd av varmt geotermiskt vatten och också eftersom många av de isländska sagorna utspelar sig här.

Vi börjar vår ritt i staden Borgarnes, rider längs fina ridvägar genom ett omväxlande landskap, korsar älvar och rider längs med mjuka älvkanter. Vi rider genom skogen Húsafell och längs fjällstigar mellan gröna dalar. Här bjuds vi på fantastisk utsikt över den omgivande landsbygden, mäktiga älvar och imponerande glaciärer.

Vi besöker det kända vattenfallet Hraunfossar som ligger på kanten till ett stort lavafält och den gamla gården Reykholt.

Här i området finns många toppklassiga simbassänger som tillåter oss att njuta av ett bad varje kväll. Vi kommer bo i Logaland i den pittoreska dalen Reykholsdalur under hela ridresan – så istället för att behöva packa om varje morgon kör vi en kortare sträcka till hästarna för att fortsätta vår ritt.

Mer information om ridresan

Från pool till pool

Ridvana:Ridresor på Island med Eldhestar och Ridresorisland


Antal dagar:
 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Längd: ca 177 km
Dagar: måndag - söndag
Datum 2024:
Juni:
28 – 4 juli
Boende:  Sovsäckslogi på Community center i Logaland. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 25 795 SEK
Bokningskod: ELD-16

Andra populära ridresor:

Mot Polcirkeln

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar

Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni “bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.

Kungsleden

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 7 riddagar 

Följ kungaleden genom Islands västra högland. Glaciärer, midnattssol, Thingvellir och varma källor är höjdpunkter under denna ridresa.