Eldhestar exclusive för erfarna ryttare

Eldhestar exclusive

Ridvana:

Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare
Antal dagar:
 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 85 km
Dagar: varierar
Datum 2022:
Maj: 21 - 25
Juni: 11 - 15, 20 - 24
Juli: 3 - 7, 28 - 1 aug
Augusti: 15 - 19
September: 2 - 6
Boende: Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 16 495 SEK
Bokningskod: ELD-8F

Skicka bokningsförfrågan

Eldhestar exclusive (ELD-8F)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Vi har valt ut de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island till denna fantastiska ridresa.

  Ridresa med upplevelse för erfarna ryttare

  Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi kommer få njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper med bekvämligheten att bo på hotell Eldhestar.

  Varje morgon lastar vi hästarna på transporten och beger oss iväg för att utforska nya områden.

  Vi kommer bland annat få uppleva populära ridområden och unika hästbyar i den fascinerande naturen endast ett fotsteg från Reykjavik.

  Mjuka ridvägar i den vackra dalen Thjórsárdalur, stora öppna landskap och ridning på den svarta lavastranden vid Atlanten är bara några av ridresans höjdpunkter!

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1 - Ankomst
  Upphämtning klockan 17:30 och 18:00 på busstationen BSÌ. Där möts vi av en representant från Eldhestar för transfer tillgården Vellir i Hveragerði.

  Där kommer ni inkvarteras på Hotell Eldhestar för hela vistelsen. Vi kommer lära känna varandra under den gemensamma middagen på hotellet.

  Dagen avslutas med en detaljerad beskrivning av turen (beskrivning kan vara nästa morgon).

  Dag 2 - Ölfusá Deltat och Stranden
  Efter frukost får vi en kortare introduktion och lär känna hästarna. Vi startar ridningen från vår gård och rider över ängarna, följer ån Gljúfurá till den mäktiga glaciärfloden Ölfusá.

  Här får vi uppleva en panoramavy över flodens svarta sandbanker, vulkaniska berg och Atlanten. Turen fortsätter över mjuka gräsängar, längst med floden och genom grunda vatten.

  Efter den vida floden Ölfusás delta når vi den svarta stranden på sydkusten. Längst vägen finns goda chanser att se fåglar av olika sorter.

  En av höjdpunkterna på turen är den uppfriskande ridning på stranden innan vi når fiskebyn Thorlákshöfn. (Denna tur kan även starta på stranden beroende på tidvattnet). Ca. 25 km.

  Dag 3 - Heidmörk Naturreservat
  Dagen börjar med att vi kör till ett stallområde i Reykjavik. Efter en uppiggande tur på ovalbanan, samma bana som de bästa hästarna på Landsmót tävlade på, startar vi turen längst de trädbevuxna stränderna av sjön Raudarvatn och fortsätter genom den imponerande pseudo kratern Raudhólar, de röda kullarna, som bildades i utbrottet för 4700 år sedan.

  Dagens ridning spenderas på de natursköna ridvägarna i det underbara naturreservatet och friluftsområdet Heidmörk i utkanten av stan. Turen tar oss genom ett överraskande varierande landskap av sjöar, skog och lavaformationer. Från bergen nära sjön Ellidaárvatn får vi njuta av en vacker vy över huvudstaden.

  Därefter rider vi genom skogen och besöker en till typisk isländsk ”hästby” innan vi lastar hästarna och åker tillbaka till vår gård. Ca. 20 km.

  Dag 4 - Thjórsárdalur
  Denna dag åker vi öster mot den pittoreska dalen Thórsárdalur och rider igenom ett förvånansvärt landskap formad av Islands längsta flod Thórsá och utbrotten från den närliggande vulkanen Hekla.

  Den frodiga dalen i utkanten av det karga höglandet med sin skog, älvar, mjuka sandiga mark, bisarra vulkaniska strukturer och gröna kullar erbjuder en oförglömlig rid upplevelse.

  Vi besöker ett utgrävt gårdshus som varit begravt under lager av aska från vulkanen Hekla från 800 år sedan samt dalen Gjáin med sina små vattenfall och pölar, en gömdnaturskatt som en oas i den svarta sanden. Ca. 23 km.

  Dag 5 - Vulkanen Hekla
  Vi kör hästarna till stallområdet i den närliggande byn Selfoss. Vi rider över dem vida ängarna norr om Selfoss i riktning mot den mäktiga glaciärfloden Hvitá och fortsätter längs floden.

  De gräsbevuxna flodbankerna och gröna slätterna är ypperliga tillfällen för fartfylld ”tölt”. Medan vi njuter av utsikten av majestätiska vulkaner på långt håll om vädret tillåter. Vi lämnar flodbankarna och rider på fina ridvägar tillbaka till stallarna i Selfoss. Ca 22 km.

  Efter förfriskning åker vi med bil tillbaka till Reykjavik runt 17:15.

  - Ordningen på turerna kan ändras -

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården tur och retur.

  * Helpension under ridresan. Med start med middag på ankomstdagen och avslutas med lunch på avresedagen. Maten består av en stor frukost, picknicklunch och tvårättersmiddagar.

  Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Boende i delade rum med bäddade sängar.

  Information om boende under ridresan:

  Hotell Eldhestar.

  Viktig information

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Mellan öknarna

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
  Pris:
   20 795 SEK

  Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

  Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

  Countryside comfort

  Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 
  Pris:
   från 14 495 SEK

  Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.

  Nordlandets sevärdheter

  Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar
  Pris: från 22 795 SEK

  Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.