Äventyr kring vulkanen med strandritt

I området kring vulkanen Hengill rider vi på denna tur genom dalar, förbi heta källor och över svart lava och därefter vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, ävan kallad Hästarnas dal. Sista dagen rider vi längs den svarta lavastranden vid Thórlakshöfn, en oförglömlig upplevelse! 

Vi rider vid foten av det mytomspunna bergspartiet Jórukleif och fortsätter längs med stranden till Islands största sjö – Thingvallavatn. Det var här i Thingvellir som Islands första riksdag, Alltinget, grundades.

Härifrån rider vi vidare ner längs branta klippformationer som leder oss ner genom den varma dalen Reykjadalur, känd för sina svavelluktande heta källor. Här tar vi ett dopp i den varma bäcken innan färden går vidare tillbaka till gården Vellir där vi startade.

Mer information om ridresan

Äventyr kring vulkanen med strandritt

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar: 

5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 94 km
Datum 2024:
Maj: 16 – 20, 23 – 27, 31 – 4 juni
Juni: 24 – 28
September: 6 - 10
Boende:
9AG:Eldhestars vandrarhem
9AH:Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik

PRIS:
Pris vandrarhem (9AG): 16 495 SEK
Pris hotell (9AH): 18 295  SEK
Bokningskod: ELD-9AG & ELD-9AH

Andra populära ridresor:

Snæfellsnes

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

På halvön Snæellsnes återfinner de många av de naturfenomen som Island är så välkänt för. Den här ridresan tar oss förbi vulkaner, genom lavafält och längs gyllene sandstränder.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.

Vackert grönskimrande norrsken

Aurora borealis comfort tour

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar

En lite lyxigare ridresa på höst eller vår. Njut av härlig ridning och norrsken som dansar i skyn. För de som inte vill rida går det utmärkt att uppleva Island till fots istället.