Äventyr kring vulkanen med strandritt

I området kring vulkanen Hengill rider vi på denna tur genom dalar, förbi heta källor och över svart lava och därefter vidare in i den gömda vackra dalen Maradalur, ävan kallad Hästarnas dal. Sista dagen rider vi längs den svarta lavastranden vid Thórlakshöfn, en oförglömlig upplevelse! 

Vi rider vid foten av det mytomspunna bergspartiet Jórukleif och fortsätter längs med stranden till Islands största sjö – Thingvallavatn. Det var här i Thingvellir som Islands första riksdag, Alltinget, grundades.

Härifrån rider vi vidare ner längs branta klippformationer som leder oss ner genom den varma dalen Reykjadalur, känd för sina svavelluktande heta källor. Här tar vi ett dopp i den varma bäcken innan färden går vidare tillbaka till gården Vellir där vi startade.

Mer information om ridresan

Äventyr kring vulkanen med strandritt

Ridvana 2 Medelgod ryttare
Antal dagar: 

5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Längd: ca 94 km
Datum 2024:
Maj: 16 – 20, 23 – 27, 31 – 4 juni
Juni: 24 – 28
September: 6 - 10
Boende:
9AG:Eldhestars vandrarhem
9AH:Hotell Eldhestar
Mötesplats: Reykjavik

PRIS:
Pris vandrarhem (9AG): 16 495 SEK
Pris hotell (9AH): 18 295  SEK
Bokningskod: ELD-9AG & ELD-9AH

Andra populära ridresor:

Vilda islandshästar går över flod

Strand- och fjällritten

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

En kortversion av vår populära ridresa Snæfellsnes. Under fyra dagar rider vi längs stränderna på halvön Snæfellsnes. Här hittar vi många av de naturfenomen som Island har att erbjuda.

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.