Islandshestar

Vi har länge samarbetat med Islandshestar (tidigare Ishestar) som är Islands ledande, fullt auktoriserade, arrangör av ridresor och som har varit verksamma sedan 1982. Islandshestars mål är att erbjuda sina gäster en oförglömlig ridresa och upplevelse i det isländska landskapet. Många som rest med Islandshestar tidigare återkommer år efter år för att utforska nya delar av Island. Precis som det ska vara!

Hos Islandshestar hittar du långturer i Islands fantastiska natur som ger dig en upplevelse för livet. Alla långturer hos Islandshestar arrangeras i samarbete med lokala isländska bönder som tar med dig på en upplevelse du sent ska glömma. Oavsett om det är en ridresa genom det vilda höglandet, en häst- eller fårinsamlig eller den klassiska gyllene cirkeln. Islandshestar är miljöcertifierade och arbetar för att skydda och bevara den isländska naturen för framtida generationer.

Visa ridresor med Islandshestar

Islandshestar

Eldhestar

Eldhestar startades 1986 med turridning kring byn Hveragerði och kring vulkanen Hengill. Sedan dess har programmet utvidgats för kunna erbjuda så mycket som möjligt av Island. Du kommer med säkerhet hitta en ridresa som passar just dig!

Genom att rida med Eldhestar får du ett perfekt tillfälle att uppleva den unika isländska vildmarken tillsammans med den fantastiska islandshästen. Du kommer få se ett Island du inte sett förut. Island så som det såg ut för hundra, eller till och med tusen år sedan med sina oändliga ängar, strömmande glaciärfloder, gömda dalar, vilande vulkaner och höga berg.

Juni 2002 öppnade Eldhestar ett landsbygds eko-hotell vid sidan av gården. Htoellet har nu 26 dubbelrum med målet att skapa en varm och mysig atmosfär tillsammans med en lyxig känsla.

Visa ridresor med Eldhestar

Eldhestar ridresor på Island

Riding Iceland

Saltvik - Riding Iceland drivs av Bjarni Páll Vilhjálmsson och hans fru Elsa med familj. Ridresorna är planerade och arrangerade av dem själva och de välkomnar dig in i den varma gemenskapen av hästvänner på nordöstra Island. Förutom att bjuda in dig att delta i den uråldriga traditionen av att färdas över den isländska landsbygden till häst, så bevarar de också ett mycket viktigt kulturarv.

Familjen och deras medarbetare har vuxit upp med dessa gamla seder, kärleken för islandshästen och med respekt och beundran för den isländska vildmarken. Hästarna som används på dessa turer är noga utvalda och är speciellt tränade för ditt höglandsäventyr. De har alla bra lynne och vilja samt den nödvändiga uthålligheten för att ta dig genom vildmarken. Och kanske viktigast av allt, precis som våra guider är de alla glada och redo för att skaffa nya vänner.

Visa ridresor med Riding Iceland

Saltvik Riding Iceland ridresor till Island

Exploring Iceland

Exploring Iceland on horsebacks specialitet är lite lyxigare ridturer för mindre grupper (2 – 4 personer) som vill ha det lilla extra, rida riktigt bra hästar, bo på bra hotell och äta middag där ni själva vill, på hotellet eller någon närliggande restaurang. Deras ”Hotel Riding Tours” planeras och organiseras av Steina och hennes team.

Steinunn Guðbjörnsdóttir ”Steina” grundade Exploring Iceland (on Horseback) 2015 och har jobbat inom turism på Island sedan 1988. Hon har ridit sedan hon var tonåring och äger nu 25 hästar ihop med sina vänner.

Hennes stora kärlek till hästarna och sitt hemland Island ihop med hennes vänliga och omtänksamma personlighet har gjort henne till en stor favorit bland deras gäster. På turerna får du rida på Steinas egna fina hästar och du kommer att känna dig som en del av gänget och lära känna både hennes familj och ridkompisar.

Exploring Iceland erbjuder idag fyra exklusiva turer men kan även ordna specialdesignade ridturer just för er utifrån era önskemål, kontakta oss i så fall så hjälper vi er!

Visa ridresor med Exploring Iceland

Ridresorisland Exploring Iceland On Horseback samarbetspartner