Höglandsturer

Här har vi samlat alla våra ridresor i Islands fantastiska vildmark – det obebodda höglandet. Dessa ridresor är fysiskt utmanande med långa dagar i sadeln där vi helt får förlita oss på våra villiga fyrbenta vänner som tryggt tar oss fram genom det omväxlandet landskapet.

Förvänta dig att få rida tölt i högt tempo med en stor flock lösa hästar. Är du en erfaren ryttare som drömmer om att uppleva det storslagna isländska landskapet och samtidigt vill uppleva islandshästen i sitt rätta element är det här helt klart ridresorna för dig!

Islandshästar i fantastisk vildmark på Island

Sortera ridresorna efter typ av ridresa

Sortera ridresorna efter..

Höglandsturer


Kjölur


Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 20 795 SEK
Bokningskod: IH-7

 
 

Kjölur


Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-20

 
 

Islandshästar i skymningen

Kjölur - mystiska ridvägar


Häng med på denna klassiska ridresa som tar oss längs med den traditionella ridleden Kjölur. Vi rider genom ett ständigt varierande landskap, förbi glaciärer, genom dalar och raviner och till det geotermiska området Hveravellir.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar 
Pris:
22 695 SEK
Bokningskod: RI-5

 
 

Kjölurs underverk


Följ med på en spännande ridresa över Islands fascinerande högland, längs den historiska Kjölur-rutten förbi mäktiga glaciärer och genom lavafält. Vi rider i en liten grupp på traditionellt sätt, med en stor flock lösa hästar.

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
23 995 SEK
Bokningskod: EX-16

 
 

Mellan öknarna


Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-18

 
 

Vattnets makter


Denna ridresa tar oss bakom bergskedjan Kerlingarfjöll i närheten av glaciären Hofsjökull. Vi kommer rida genom tuff terräng men som belöning kommer vi att få se en av de mest avlägsna och vackra platserna på Island.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
22 695 SEK
Bokningskod: RI-4

 
 

Grönvuxen ravin på Island

Ravinen Laxárgljúfur


Följ med på en riktigt spännande ridresa genom Islands fascinerande högland, i den avlägsna vildmarken söder om Kerlingarfjöllbergen! Vi rider längs den magnifika ravinen Laxárgljúfur med spektakulär utsikt över omgivningarna.

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
23 995 SEK
Bokningskod: EX-15

 
 

Landmannalaugar


Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-17

 
 

Islandshästar springer över bäck på Island

Landmannalaugar


Vulkanen Hekla reser sig över detta fascinerande område. Färgglada fjäll, varma källor, mäktiga glaciärälvar och stora lavafält är bara några av den här ridresans höjdpunkter.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 20 795 SEK
Bokningskod: IH-19

 
 

Vulkanen Hekla


Häng med på denna ridresa där vi utforskar området mellan den kända vulkanen Hekla och glaciären Tindafjallajökull. Detta område är känt för sin fantastiska natur som formats av kraften från vulkaner och glaciärer.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 5 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-15

 
 

Mellan vulkanerna


Häng med till Fjallabak ett område som har varit i de mäktiga vulkanerna Hekla, Katla och Eyjafjallajökulls våld under århundraden men som också innehåller många av de vackraste platserna på Island.

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
22 695 SEK
Bokningskod: RI-6

 
 

Thorsmörk


Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna Myrdalsjökull och Eyjafjallajökull.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-10

 
 

Rider islandshäst i bäck

Naturreservatet


Ridresa till det fascinerande naturreservatet Thórsmörk, med sitt unika lite varmare mikroklimat. Naturen här är oerhört vackert med sina vattenfall, raviner, lågväxta buskar och glittrande små bäckar.

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 3 riddagar 
Pris:
 från 11 295 SEK
Bokningskod: IH-14

 
 

Sprengisandur


Denna ridresa tar oss längs den berömda leden över Sprengisandur, tvärs igenom Island, där vi kommer få uppleva de mest fascinerande och extrema kontrasterna av Islands natur.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar 
Pris:

Bokningskod: ELD-19

 
 

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur


En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 
Pris:
29 995 SEK
Bokningskod: RI-7

 
 

Nordlandets sevärdheter


Norra Island är känt för sin storslagna natur och sitt varierade landskap. Ridresan leder oss från gården Bjarnastaðir nära Húsavík till sjön Mývatn, som är känt för sin vulkaniska aktivitet.

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris:
 från 20 495 SEK
Bokningskod: IH-3

 
 

Mot Polcirkeln


Här befinner vi oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni "bebos" området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över de djupa fjordarna här på norra Island.

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 
Pris:
23 495 SEK
Bokningskod: IH-15