Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Island i höstskrud – hästinsamlingar!

Ridvana:


Antal dagar:
5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Datum 2020:
September: 9 - 14, 23 - 28, 30 - 5 okt
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavik (Terminal Eagle air)
PRIS: 16 295 SEK
Bokningskod: RI-8

Skicka bokningsförfrågan

Island i höstskrud – hästinsamlingar! (RI-8)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

Island i höstskrud – Ridresa med hästinsamlingar!

Njut av de vackra höstfärgerna på Island och äventyret att tillsammans med de isländska bönderna delta i insamlingen av deras hästar som levt vilda en hel sommar på höglandet.

Under september och oktober förbereder sig naturen för en lång vinter och de gröna sommarfärgerna byts långsamt ut mot en färgsprakande höst.

Det är en underbar säsong att uppleva Island från hästryggen på. Det är också den tiden på året som de isländska bönderna samlar in sina får och hästar från vildmarken där de har spenderat hela sommaren i det fria.

Denna ridresa är en kombination av en fyra-dagars ridresa där vi först njuter av höstens färger och det ständigt omväxlande landskapet på norra Island innan vi avslutar med att besöka en insamling i närheten där vi ansluter bönderna när de driver flocken med femhundra unga islandshästar ner från fjällen för att sedan sortera dom i områdets round-up.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Dag 1.   Saltvík – Saltvík
Vi möts på inrikesflygplatsen (Terminal Eagle air) i Reykajvik för inrikesflyg till Húsavík. Mer detaljerad information kring transfer och upphämtningstider från Reykjavik kommer ett par veckor innan avresa.

Flyget tar ca 45 minuter och vår buss väntar på oss på flygplatsen. Vi åker till gården Saltvík (tar ca 5 minuter) där vår ridresa startar.

Efter en kortare introduktion på gården sadlar vi våra hästar och beger oss av längs kusten och njuter av fantastisk utsikt över horisonten där polcirkeln går endast några kilometer ut från kusten.

Vi återvänder till gården under eftermiddagen där en varm badtunna väntar oss. (ca 20 km)

Dag 2.   Saltvík – Aðalból
Idag följer vi perfekta ridvägar och rider tvärs över heden Hvammsheiði och vidare in i dalen Aðaldalur där vi korsar älven Laxá vid en passage där floden är ca 100 meter bred!

Vi avslutar dagens ritt vid gården Aðalból där vi lämnar hästarna för natten och kör tillbaka till Saltvik där vi spenderar ännu en natt. (ca 30 km)

Dag 3.   Aðalból – Fosshóll
Vi rider in i björkskogen i Vatnshlíð och njuter av fantastisk utsikt över dalen Reykjadalur innan vi korsar heden Fljótsheiði på vår väg mot det vackra vattenfallet Goðafoss där vi lämnar hästarna och kör tillbaka till Saltvík. (ca 30 km)

Dag 4.
Idag styr vi norrut igen och korsar den mäktiga älven Skjalfandafljót, rider genom skogen Fellskógur och tillbaka till Aðaból igen.

Dom fina ridvägarna längs Skjálfandafljót gör att dagen går fort när vi njuter av snabb tölt genom det vackra landskapet med den färgglada björkskogen och dom många vattenfallen.

När vi sagt adjö till våra hästar kör vi till Blönduós på nordvästra Island för att delta i hästinsamlingen. (ca 30 km)

Dag 5.  Hästinsamling
På morgonen sadlar vi hästarna och rider tillsammans med de lokala bönderna mot Skrapatungurétt där hästinsamlingen äger rum. Se fram emot att få uppleva när flocken med hundratals unga hästar kommer springandes ner från fjällen.

Njut av atmosfären på insamlingen där islänningarna umgås, sjunger och njuter av livet samtidigt som de sorterar sina hästar så att varje bonde kan driva sin flock hem till sin gård under eftermiddagen.

Dag 5
Efter frukosten åker vi med vår buss till Reykjavik. Vi beräknar att vara i Reykjavik runt 13 - 14.00 på eftermiddagen (boende i Reykjavik ingår ej).

Vad ingår i ridresan?

* Transfer från Reykjavik till gården tur och retur. Inrikesflyg ena vägen och med buss den andra.

* Helpension under ridresan. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

* Regnkläder, sadelväska och ridhjälm att låna.

* Boende i delade rum med bäddade sängar.

Information om boende under ridresan:

Delade rum med bäddade sängar.

Viktig information inför ridresa

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Andra populära ridresor:

Thorsmörk

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
13 495 SEK

Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna.

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 
Pris:
 32 495 SEK

En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Thingvellir

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris:
 15 395 SEK

Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.