Helgafell – Det heliga berget

ryttare påväg till Helgafell på Island

Har du rest till Island för en snabbvisit eller kanske har du ett tajt schema då du inte hinner en bilresa runt ön men ändå vill uppleva Islands vackra natur?

En sevärdhet värd att besöka

Vackra berget Helgafell “The Holy mountain” som hon heter finns ca 20 minuter med bilfärd utanför Reykjavik city i Hafnarfjördur och är en sevärdhet jag verkligen rekommenderar att söka upp.

Vandringspaus Helgafell på IslandStaden Hafnarfjördur som också kallas “Lava byn” då byn är byggd över gamla lavafloder. När du kör på vägarna genom Hafnarfjördur kan du se lavaklippor som sträcker sig längst vägen. Det är också samma väg du tar när du kör från flygplatsen.

Hafnarfjördur kallas också för “byn med det gömda folket” då det sägs bo mycket småfolk och alver i lavan.

Många utav lokalbefolkningen bestiger berget Helgafell. Det är en lättare vandring på 4 timmar där du är välkommen att ta med din hund in i naturreservatet. När du väl kommit till toppen möts du av en spektakulär utsikt. Berget är omringat av vackra lavafält och du kan se hela vägen till Reykjavik och också utsikt över havet.

Därför gör just den här resan till Helgafell den perfekta bergsvandringen om du bara vill komma bort från staden några timmar och som inte kräver avancerad utrustning.

Ridning och Helgafell en bra kombination

Men vad som är toppen för oss hästintresserade resenärer är att vi kan rida till berget! Det finns massvis med olika turer du kan ta. Antingen där du spenderar hela dagen eller bara några timmar. Turer för nybörjare och erfarna ryttare.

Helgafell det heliga berget en sevärdhet på IslandJag rekommenderar verkligen Helgafell som destination om du är ute efter en vacker tur med varierande utsikt av landets natur.

Precis nedanför Helgafell ser man en liten vatten ansamling, nästan som en damm. Det är en liten liten flod som sträcker sig 1,1 km och är Islands minsta flod.

Toppen för hästarna att svalka sina hovar och surpla vatten i början och slutet av turen till berget.

Likaså mysig att rida igenom och toppen för den som inte är supervan att rida genom vattendrag och perfekt att prova för första gången då floden inte är stor.

"Det viktigaste att komma ihåg när man är ute och reser är att stanna upp, njuta och ta vara på stunden."

Vill du uppleva Island på hästryggen?

Du som bokar din ridresa med Ridresor Island gillar precis som oss att rida på Island och vill uppleva detta fantastiska land från hästryggen.

Hos oss får du personliga råd i val av ridresa eller vad det än kan vara. Vi känner våra samarbetspartners, gårdar, bönder och Island utan och innan.

Du kan vara säker på att vi guidar dig till helt rätt resa för just dig.

Vi har prisgaranti för lägsta pris på din ridresa till Island. Hittar du samma ridtur till lägre pris med någon annan arrangör matchar vi priset.

Recommended Posts