bad i heta källor på Island i floden reykjadalur

Bada i heta källor i Reykjadalaur

Vad sägs om att rida till en het källa uppe i bergen? Ett drömscenario många tänker sig när de vill rida på Island. Och såklart kan jag rekommendera en fantastisk plats att göra just det på.

Underbar ridning till heta floden Reykjadalur på Island

Det är en ridtur som tar ungefär hela dagen - men du behöver bara åka ca 45 minuter från Reykjavik city. Så är du bara på en kort resa till Island eller har ett tajt schema är detta perfekt.

Åker du tillsammans i ett stort sällskap där det finns några som inte är lika ridgalna som du, kan ni fortfarande mötas upp vid den heta källan och njuta av den fina utsikten och det sköna vattnet.

Avkopplande bad i varm källa och flod i Reykjadalur på Island

Den underbara källan ligger i Reykjadalur som finns strax utanför Hveragerdi. Reykjadalur översatt på Isländska betyder rökdalen. Dalen är full med heta bubblande källor så du kommer förstå var därpå namnet när du ser platsen.

Reykjadalur befinner sig i området där den gamla vulkanen Hengill fanns. Nu är det absolut ingen risk för att råka ut för ett vulkanutbrott då Hengill inte har varit aktiv sen 120 000 år tillbaka.

Vackra vyer och utmanande ridning till Reykjadalur på Island

Väljer du denna ritt kan du räkna med mycket klättring för både dig och hästarna. På den här turen kan man tyvärr inte rida hela vägen till den heta floden - dels för att på sommaren befinner det sig mycket folk på platsen som kan bli besvärade av en grupp hästar. Sen blir vägarna till källan väldigt upptrampade av hästarna då det är mycket vatten och lera något som vi vill undvika för att behålla den fina naturen.

När du rider denna tur behövs schyssta skor och god fysik.

Magisk avkoppling och bad i het flod på Island

För resterande resesällskap som inte vill ta sig via hästryggen till dalen får räkna med en lätt klättring på 3 km, även här krävs bra skor och god fysik.

Du parkerar bilen vid en markerad parkering vid början av vandringsspåret där det också finns ett café och restaurang med toaletter och tillgång till vatten m.m.