Viking Woman - Ridresa endast för tjejer!

Viking Woman

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 5 nätter - 5 riddagar
Datum 2022: 15 - 20 Juni
Boende: Lantgårdsboende i delade rum med bäddade sängar samt sovsäck i fjällstugan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: från 23 295 SEK
Bokningskod: IH-12

Skicka bokningsförfrågan

Viking Woman (IH-12)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  <strong>En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga!</strong> Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  <br><a href="/infor-ridresan/" target="_blank" rel="noopener"><strong>Läs mer om våra villkor här</strong></a>

   

  Så mycket som vi uppskattar männen i våra liv, kan det vara bra att komma bort från dem då och då.

  Vi har en tradition på Island – att bara kvinnor rider och har trevligt tillsammans utan killarna. Nu vill vi introducera denna tradition till tjejer runt om i världen att få nya vänner.

  Rid ensam eller med dina tjejkompisar

  Detta är en ridresa du kan göra på egen hand eller med dina tjejkompisar och ett bra sätt att träffa nya vänner.

  Under dagen rider vi och arbetar med hästarna tillsammans. På kvällarna delar vi berättelser, sjunger och kopplar av i badtunnan efter en lång härlig dag i sadeln.

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram

  Dag 1: Reykjavík - Fossnes
  Du blir hämtad på BSÍ busstation i Reykjavík kl 17.00.
  Bussen kör dig och dina medryttare till gården Fossnes där er värd med personal väntar på er.

  Efter en härlig isländsk måltid där vi lär känna varandra är det dags att hoppa ner i badtunnan och förbereda oss på ett fantastiskt äventyr.

  Dag 2: Kálfhóll - Fossnes
  Efter frukosten åker vi ner till gården Kalfholl där vår ridtur börjar. Efter en introduktion av islandshästen och dess speciella gångarter och unika egenskaper börjar vi vår ritt längs den fina leden från Kalfholl upp på den gröna flodstranden av glaciärälven Thjorsa.

  Vi upplever skönheten i den isländska landsbygden med dess storslagna natur, vulkanen Hekla som silhuett mot himlen och vi andas in den härliga doften av vildväxande ljung. Lammen skuttar ystra fritt i naturen och i hagarna möter andra hästar nyfiket vår flock.

  Upplevelsen av en genuin isländsk landsbygd med mångfalden av hästar i alla färger och tusentals får kommer att göra dig hänförd.

  Efter 3–4 timmars ridning kör vi 10 minuter tillbaka till Fossnes där vi fikar med typiska isländska godbitar som vår kock Elin trollat fram, medan hästarna rids tillbaka i flock av personalen till gården.

  Efter en härlig middag och badtunna, det är dags för en god natts vila eftersom nästa dag bjuder på 6–8 timmars ridtur. (Cirka 17 km)

  Dag 3: Fossnes - Hólaskógur
  Vi börjar dagens tur från gården Fossnes. Det här är den första dagen vi rider med lös flock. Det är en unik känsla att rida efter flocken och se hästarna springa fritt, som de traditionellt har gjort i över 1000 år.

  Vi töltar långa sträckor i det bördiga landskapet som ligger kring Fossnes, rider mot det isländska höglandet genom det gröna och underbara landskapet som finns här i söder.

  På vägen kommer vi att se några spektakulära sevärdheter som; Stöng – ruinerna av en verklig Viking-bosättningsgård från år 1000 och Gjain – en hemlig liten dal med underbara vattenfall, dammar och vulkaniska strukturer,

  Senare på dagen rider vi in ​​mot höglandet och kommer fram till fjällstugan Holaskogur, där både vi och hästarna kommer att stanna för natten. Vår kock Elín väntar på oss med kaffe och mer isländskt godis. Efter kaffe och kaka åker de som vill med buss för att se det högsta vattenfallet på Island - Haifoss

  Avstånd: Cirka 30 kilometer

  Boende: Sovsäck i flerbäddsrum.

  Dag 4: Hólaskógur - Skarð - Hrólfstaðahellir
  Vi börjar dagen med de hästar som gick i flocken i går, på så sätt orkar hästarna mer, senare under dagen byter vi igen, på det sättet kan vi hålla ett bra tempo och samtidigt spara på hästarna. Ritten går mot den gamla vulkanen Burfell, känd som porten till högland.

  Vi passerar sedan vid vattenfallet Thjofafoss (”Tjuvarnas vattenfall”), ett namn som kommer sig av att det var här som vikingarna gjorde sig av med tjuvar, bedragare eller folk som inte föll dem i smaken.

  Vi rider längs Thjorsa-älven på mjuka ridvägar genom isländska skogar, inte så stora men med våra mått mätt ändå skogar.

  Vi stannar för lunch vid ruinerna av en gammal gård och rider sedan tillbaka till civilisationen, korsar små floder och jordbruksmark tills vi anländer till Skard gård, där vi lämnar våra hästar för natten. Vi åker buss till gården Hrolfstaðahellir för övernattning.

  Nu är vi tillbaka till lyxen med badtunnor och bäddade sängar!

  Avstånd: Cirka 35 kilometer

  Boende: 2–4 personer i ett rum i en renoverad isländsk bondgård.

  Dag 5: Skarð - Hrolfstaðahellir
  Efter en härlig frukost kör vi tillbaka till gården Skard och rider hästarna genom bördiga fält med vy över vulkanerna Hekla och Eyjafjallajokull glaciären (den som hade utbrott 2010 och stoppade all flygtrafik i Europa flera veckor).

  Vi rider ner till floden Ranga där vi tar en skön lunchpaus vid en typisk isländsk fårinsamlings-station. Efter lunch byter vi hästar och fortsätter vår tur längs älven Ranga. Efter cirka 4–5 timmar återvänder vi till Hrolfstaðahellir.

  Efter en välbehövlig fika kör vi till den lokala poolen och njuter av isländska familjers absoluta favoritaktivitet – att gå till den lokala swimmingpoolen, det är här mycket av det sociala livet sker.

  Avstånd: Cirka 25 kilometer.

  Dag 6: Hrólfstaðahellir - Ásamyri - Landshus - Reykjavík
  Vi åker från Hrolfstaðahellir genom området Rangarvallasysla, som är centrum för de mest kända och största fåravelsstationerna på södra Island.

  Här finns även de mest kända hästuppfödarna och du får tillfälle att se många av de vackraste avelsston och avelshingstarna på Island.

  Efter cirka 30 kilometer stannar vi vid gården Asamyri där vi lämnar vår flock och rider de sista 5 kilometerna till vår guides hus för förfriskningar och avsked av vår personal innan bussen kommer som tar oss tillbaka till Reykjavik.

  - Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * Helpension under riddagarna. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

  * Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

  * Vegetariska alternativ bokas vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Boende i delade rum med delade faciliteter.

  Information om boende under ridresan:

  Lantgårdsboende i delade rum med bäddade sängar samt sovsäck i fjällstugan. Ta med egen sovsäck!

  Viktig information

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Norrsken som sveper förbi vacker berg på Island

  Ridning under norrsken

  Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar
  Pris: 10 695 SEK

  Höst på Island innebär ett landskap som brinner av färger och norrsken som dansar i skyn. På denna ridresa besöker vi de mest kända sevärdheterna och töltar längs förstklassiga ridvägar.

  Ryttare rider islandshäst på sandstrand

  Snaefellsnes

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
  Pris:
   från 21 295 SEK

  Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

  Guldkorn i syd

  Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 
  Pris:
   20 995 SEK

  Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.