Viking Woman - Ny ridresa endast för tjejer!

NYHET!

Viking Woman

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 5 nätter - 5 riddagar
Datum 2020: 17 - 22 Juni
Boende: Lantgårdsboende i delade rum med bäddade sängar samt sovsäck i fjällstugan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: från 21 295 SEK
Bokningskod: IH-12

Pris: 21 295 SEK

Datum 2020:
Juni: 17 - 22

Skicka bokningsförfrågan

Viking Woman (IH-12)

Antal resenärer:
1234fler

Övrigt:
(Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

**Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

* = obligatoriska fält

 

Så mycket som vi uppskattar männen i våra liv, kan det vara bra att komma bort från dem då och då.

Vi har en tradition på Island – att bara kvinnor rider och har trevligt tillsammans utan killarna. Nu vill vi introducera denna tradition till tjejer runt om i världen att få nya vänner.

Rid ensam eller med dina tjejkompisar

Detta är en ridresa du kan göra på egen hand eller med dina tjejkompisar och ett bra sätt att träffa nya vänner.

Under dagen rider vi och arbetar med hästarna tillsammans. På kvällarna delar vi berättelser, sjunger och kopplar av i badtunnan efter en lång härlig dag i sadeln.

Mer information om ridresan

Dagsprogram

Dag 1: Reykjavík - Fossnes
Du blir hämtad på BSÍ busstation i Reykjavík mellan kl 17.00 – 17.30.
Bussen kör dig och dina medryttare till gården Fossnes där er värd med personal väntar på er.

Efter en härlig isländsk måltid där vi lär känna varandra är det dags att hoppa ner i badtunnan och förbereda oss på ett fantastiskt äventyr.

Dag 2: Kálfhóll - Fossnes
Efter frukosten åker vi ner till gården Kalfholl där vår ridtur börjar. Efter en introduktion av islandshästen och dess speciella gångarter och unika egenskaper börjar vi vår ritt längs den fina leden från Kalfholl upp på den gröna flodstranden av glaciärälven Thjorsa.

Vi upplever skönheten i den isländska landsbygden med dess storslagna natur, vulkanen Hekla som silhuett mot himlen och vi andas in den härliga doften av vildväxande ljung. Lammen skuttar ystra fritt i naturen och i hagarna möter andra hästar nyfiket vår flock.

Upplevelsen av en genuin isländsk landsbygd med mångfalden av hästar i alla färger och tusentals får kommer att göra dig hänförd.

Efter 3–4 timmars ridning kör vi 10 minuter tillbaka till Fossnes där vi fikar med typiska isländska godbitar som vår kock Elin trollat fram, medan hästarna rids tillbaka i flock av personalen till gården.

Efter en härlig middag och badtunna, det är dags för en god natts vila eftersom nästa dag bjuder på 6–8 timmars ridtur. (Cirka 17 km)

Dag 3: Fossnes - Hólaskógur
Vi börjar dagens tur från gården Fossnes. Det här är den första dagen vi rider med lös flock. Det är en unik känsla att rida efter flocken och se hästarna springa fritt, som de traditionellt har gjort i över 1000 år.

Vi töltar långa sträckor i det bördiga landskapet som ligger kring Fossnes, rider mot det isländska höglandet genom det gröna och underbara landskapet som finns här i söder.

På vägen kommer vi att se några spektakulära sevärdheter som; Stöng – ruinerna av en verklig Viking-bosättningsgård från år 1000 och Gjain – en hemlig liten dal med underbara vattenfall, dammar och vulkaniska strukturer,

Senare på dagen rider vi in ​​mot höglandet och kommer fram till fjällstugan Holaskogur, där både vi och hästarna kommer att stanna för natten. Vår kock Elín väntar på oss med kaffe och mer isländskt godis. Efter kaffe och kaka åker de som vill med buss för att se det högsta vattenfallet på Island - Haifoss

Avstånd: Cirka 30 kilometer

Boende: Sovsäck i flerbäddsrum.

Dag 4: Hólaskógur - Skarð - Hrólfstaðahellir
Vi börjar dagen med de hästar som gick i flocken i går, på så sätt orkar hästarna mer, senare under dagen byter vi igen, på det sättet kan vi hålla ett bra tempo och samtidigt spara på hästarna. Ritten går mot den gamla vulkanen Burfell, känd som porten till högland.

Vi passerar sedan vid vattenfallet Thjofafoss (”Tjuvarnas vattenfall”), ett namn som kommer sig av att det var här som vikingarna gjorde sig av med tjuvar, bedragare eller folk som inte föll dem i smaken.

Vi rider längs Thjorsa-älven på mjuka ridvägar genom isländska skogar, inte så stora men med våra mått mätt ändå skogar.

Vi stannar för lunch vid ruinerna av en gammal gård och rider sedan tillbaka till civilisationen, korsar små floder och jordbruksmark tills vi anländer till Skard gård, där vi lämnar våra hästar för natten. Vi åker buss till gården Hrolfstaðahellir för övernattning.

Nu är vi tillbaka till lyxen med badtunnor och bäddade sängar!

Avstånd: Cirka 35 kilometer

Boende: 2–4 personer i ett rum i en renoverad isländsk bondgård.

Dag 5: Skarð - Hrolfstaðahellir
Efter en härlig frukost kör vi tillbaka till gården Skard och rider hästarna genom bördiga fält med vy över vulkanerna Hekla och Eyjafjallajokull glaciären (den som hade utbrott 2010 och stoppade all flygtrafik i Europa flera veckor).

Vi rider ner till floden Ranga där vi tar en skön lunchpaus vid en typisk isländsk fårinsamlings-station. Efter lunch byter vi hästar och fortsätter vår tur längs älven Ranga. Efter cirka 4–5 timmar återvänder vi till Hrolfstaðahellir.

Efter en välbehövlig fika kör vi till den lokala poolen och njuter av isländska familjers absoluta favoritaktivitet – att gå till den lokala swimmingpoolen, det är här mycket av det sociala livet sker.

Avstånd: Cirka 25 kilometer.

Dag 6: Hrólfstaðahellir - Ásamyri - Landshus - Reykjavík
Vi åker från Hrolfstaðahellir genom området Rangarvallasysla, som är centrum för de mest kända och största fåravelsstationerna på södra Island.

Här finns även de mest kända hästuppfödarna och du får tillfälle att se många av de vackraste avelsston och avelshingstarna på Island.

Efter cirka 30 kilometer stannar vi vid gården Asamyri där vi lämnar vår flock och rider de sista 5 kilometerna till vår guides hus för förfriskningar och avsked av vår personal innan bussen kommer som tar oss tillbaka till Reykjavik.

- Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov -

Vad ingår i ridresan?

* Transfer från Reykjavik till gården.

* Helpension under riddagarna. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

* Vänligen anmäl eventuella allergier eller matpreferenser vid bokning.

* Vegetariska alternativ bokas vid bokning.

* Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna.

* Boende i delade rum med delade faciliteter.

Information om boende under ridresan:

Lantgårdsboende i delade rum med bäddade sängar samt sovsäck i fjällstugan. Ta med egen sovsäck!

Viktig information

* Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

* Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

Tvätta dina ridkläder!

Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

För ytterligare information, besök http://www.mast.is

Andra populära ridresor:

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 
Pris:
 32 495 SEK

En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
 13 995 SEK

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Thorsmörk

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
13 495 SEK

Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna.