Snæfellsnes

Snæfellsnes

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - lördag
Datum 2023:
Juni: 3 - 10, 17 - 24
Augusti: 12 - 19, 26 - 2 sep
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
Pris lågsäsong: 26 995  SEK
Pris högsäsong: 27 995 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 15 augusti.
Bokningskod: IH-5

I Snæfellsneshalvöns nationalpark återfinner du en av de mest berömda sevärdheterna på Island, den glaciärtäckta fortfarande aktiva kägelvulkanen Snæfellsjökull.

Dess mystiska atmosfär blev känd genom Jules Vernes roman “Resan till jordens medelpunkt”. Flera av de välkända isländska sagorna utspelar sig i detta område.

Snæfellsneshalvöns nationalpark

Idag lockar denna skönhet i fjärran tillsammans med det rika fågellivet besökare från hela världen. Själva halvön kallas ofta för “Island i ett nötskal” tack vare mångfalden i landskapet.

Denna ridresa tar oss genom ett landskap med omfattande lavafält, kratrar och aska från tidigare utbrott i dalen Hítardalur.

Vi njuter också av vidsträckta ljusa sandstränder vid Löngufjörur där endast tidvattnet begränsar hästar och ryttares frihet.

Den imponerande 50-meter djupa kratern Eldborg är ett tydligt landmärke där den ljusa sanden blir svart när vi når dess lavafält.

Vår sista riddag följer vi kanten av lavaflödet längs stranden innan vi återvänder till gården Stóri-Kálfalækur.

Att uppleva tölt, islandshästens speciella gångart, är enkelt på denna ridresa tack vare fina ridvägar. Den plana, jämna sandstranden gör turen till ett rent nöje för både hästar och ryttare.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Thorsmörk

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna.

Familjeresa med fårinsamling på Island

Höstäventyr – Ridning i nordväst

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!

Från pool till pool

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Ridresan för dig som vill rida hela dagarna och bada i varma bassänger på kvällarna. Vi rider genom ett omväxlande landskap med grönskande dalar, lavafält, glaciärer och vattenfall.