Snæfellsnes

Snæfellsnes

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - lördag
Datum 2022:
Juni: 11 - 18, 25 - 2 juli
Augusti: 13 - 20, 27 - 3 sep
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
Pris lågsäsong: 22 395  SEK
Pris högsäsong: 23 495 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 15 augusti.
Bokningskod: IH-5

I Snæfellsneshalvöns nationalpark återfinner du en av de mest berömda sevärdheterna på Island, den glaciärtäckta fortfarande aktiva kägelvulkanen Snæfellsjökull.

Dess mystiska atmosfär blev känd genom Jules Vernes roman “Resan till jordens medelpunkt”. Flera av de välkända isländska sagorna utspelar sig i detta område.

Snæfellsneshalvöns nationalpark

Idag lockar denna skönhet i fjärran tillsammans med det rika fågellivet besökare från hela världen. Själva halvön kallas ofta för “Island i ett nötskal” tack vare mångfalden i landskapet.

Denna ridresa tar oss genom ett landskap med omfattande lavafält, kratrar och aska från tidigare utbrott i dalen Hítardalur.

Vi njuter också av vidsträckta ljusa sandstränder vid Löngufjörur där endast tidvattnet begränsar hästar och ryttares frihet.

Den imponerande 50-meter djupa kratern Eldborg är ett tydligt landmärke där den ljusa sanden blir svart när vi når dess lavafält.

Vår sista riddag följer vi kanten av lavaflödet längs stranden innan vi återvänder till gården Stóri-Kálfalækur.

Att uppleva tölt, islandshästens speciella gångart, är enkelt på denna ridresa tack vare fina ridvägar. Den plana, jämna sandstranden gör turen till ett rent nöje för både hästar och ryttare.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Islands kontraster

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar 
Pris:
 från 5 295 SEK

En härlig ridresa i det omväxlandet området kring Hveragerdi. Vi rider i 2 dagar och utforskar kontrasterna i Islands natur och bjuds på såväl magnifika naturupplevelser som möjlighet att bada i en varm källa.

Rider islandhäst efter bergssluttning

Diamond circle

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris: 
23 995 SEK

Norra Island är känt för sin fantastiska natur och och sitt vackra landskap. Denna ridresa tar oss till området kring sjön Mývatn, känt för sin vulkaniska aktivitet, lavaformationer och kokande lerpölar.

Vackert grönskande ängar och ryttar

Från Geysir till fjällen

Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar
Pris: från 6 795 SEK

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.