Snæfellsnes

Snæfellsnes

Ridvana:
Ridvana 3 Duktiga till medelgoda ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Dagar: lördag - lördag
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juni: 3 – 10, 22 – 29
Augusti: 3 – 10, 17 – 24
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
Pris lågsäsong: 30 495  SEK
Pris högsäsong: 30 795 SEK
Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-5

I Snæfellsneshalvöns nationalpark återfinner du en av de mest berömda sevärdheterna på Island, den glaciärtäckta fortfarande aktiva kägelvulkanen Snæfellsjökull.

Dess mystiska atmosfär blev känd genom Jules Vernes roman “Resan till jordens medelpunkt”. Flera av de välkända isländska sagorna utspelar sig i detta område.

Snæfellsneshalvöns nationalpark

Idag lockar denna skönhet i fjärran tillsammans med det rika fågellivet besökare från hela världen. Själva halvön kallas ofta för “Island i ett nötskal” tack vare mångfalden i landskapet.

Denna ridresa tar oss genom ett landskap med omfattande lavafält, kratrar och aska från tidigare utbrott i dalen Hítardalur.

Vi njuter också av vidsträckta ljusa sandstränder vid Löngufjörur där endast tidvattnet begränsar hästar och ryttares frihet.

Den imponerande 50-meter djupa kratern Eldborg är ett tydligt landmärke där den ljusa sanden blir svart när vi når dess lavafält.

Vår sista riddag följer vi kanten av lavaflödet längs stranden innan vi återvänder till gården Stóri-Kálfalækur.

Att uppleva tölt, islandshästens speciella gångart, är enkelt på denna ridresa tack vare fina ridvägar. Den plana, jämna sandstranden gör turen till ett rent nöje för både hästar och ryttare.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Best of Eldhestar

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Häng med på denna ridresa där vi får uppleva de bästa av Eldhestars olika korta och långa turer på södra Island. Reykjadalur med sina varma källor och Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna ridresa.

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.

Sprengisandur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa tar oss längs den berömda leden över Sprengisandur, tvärs igenom Island, där vi kommer få uppleva de mest fascinerande och extrema kontrasterna av Islands natur.