Ridresa mot Polcirkeln

Mot Polcirkeln

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
Dagar: tisdag - tisdag & söndag - söndag
Lös flock: ja
Datum 2024: 1-8 juli
Boende: Bäddade sängar i det mysiga gårdshuset på Bjarnastaðir.
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 31 995 SEK
Bokningskod: IH-15

 

Denna norra del av Island bebos bara av ett fåtal människor, de flesta bosatta i små fiskebyar utmed kusten.

Ridresan bjuder på ett omväxlande landskap och börjar med vacker fjällutsikt från den breda fjorden Öxarfjörður.

Mot Polcirkeln

Halvön Melrakkaslétta, som sträcker sig nästan ända fram till polcirkeln, är ett paradis för fågelskådare och amatörgeologer.

Här befinner vi oss rakt ovanpå mittatlantiskaryggen, där de nordamerikanska och eurasiska kontinentalplattorna glider isär.

Från mitten av juni till mitten av juli "bebos" området av midnattssolen, som sänder sitt gyllene ljus över de djupa fjordarna på norra Island.

Värdar för denna tur är Halldór och Elín med familj på gården Bjarnarstaðir, känd för många islänningar för sin prisade hästuppfödning.

Halldór är en respekterad samhällsmedborgare och är känd som "fjällens konung" när det är dags att samla in fåren på hösten.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.

Mellan öknarna

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Den här ridresan sträcker sig genom området mellan de två sandiga öknarna Kjölur och Sprengisandur och låter oss undersöka området söder om glaciären Hofsjökull på nära håll.

Kjölur

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar

Res längs den historiska Kjölurrutten till häst. Här befinner vi oss mitt emellan glaciärerna Langjökull och Hofsjökull med magnifik utsikt över det isländska höglandet.