Kungsleden - Historisk ridresa på Island

Kungsleden

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 7 dagar / 6 nätter / 7 riddagar
Dagar: varierar
Datum 2023:
Juli: 13 – 19, 21 – 27
Boende: Delade rum i enkla fjällstugor och vandrarhem med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 31 495 SEK
Pris lågsäsong: 24 995 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-29

Kungsleden är en unik ridresa som tar oss genom Islands västra högland, från den vackra dalen Vatnsdalur i norr till Islands juvel Þingvellir i söder.

När kungen av Danmark och Island besökte Island 1907 rustades de gamla lederna till Þingvellir upp så att befolkningen lättare skulle kunna rida till det gamla parlamentet och se sin kung. Än idag kallas därför en del av dessa leder för ”Kings Trail”.

Vi njuter av Islandshästarnas kvalitéer på vår ritt genom det mystiska, inspirerande landskapet. De historiska ridvägarna tar oss genom den legendariska heden Arnarvatnheiði med sina otaliga sjöar och myter.

Åt öster har vi utsikt över de majestätiska glaciärerna Langjökull och Eiríksjökull. Vi besöker det geothermiska området Húsafell, som ofta kallas pärlan mellan lavan och glaciärerna, med urskog och stora utomhusbad - och den perfekta platsen på Island för att njuta av midnattssolen.

Þingvellirs nationalpark på hästryggen

Þingvellirs nationalpark, som finns med på UNESCOs världsarvslista, är ett absolut måste att besöka på Island. Det finns inget bättre sätt att utforska detta område än från hästryggen, precis som islänningarna har gjort i århundranden!

Här, i hjärtat av Island, grundades alltinget år 930 fKr. Þingvellir är ett världsarv såväl genom sin historiska betydelse som sin mycket speciella geologi och natur.

Längs denna magnifika led rider vi med mellan 60 till 90 fritt springande hästar och var och en av oss kommer garanterat att hitta sin favorithäst.

Haukur med sitt team, hästarna, den spektakulära naturen och de historiska platserna gör Kungsleden till en oförglömlig upplevelse.

Denna resa går att rida både från norr till söder och från söder till norr.

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Insamling av får inför vintern på Island

Fårinsamling – Reykjarétt

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Vi rider genom jordbrukslandskap och längs glaciärälvar och möter fåren på deras väg ner från höglandet.

Gyllene cirkeln

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Det finns inget bättre sätt att uppleva den populära Gyllene cirkeln än till häst. Geysir, Gullfoss och nationalparken Thingvellir är bara några av höjdpunkterna på denna klassiska ridresa på södra Island.

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.