Kungsleden - Historisk ridresa på Island

Kungsleden är en unik ridresa som tar oss genom Islands västra högland, från den vackra dalen Vatnsdalur i norr till Islands juvel Þingvellir i söder.

När kungen av Danmark och Island besökte Island 1907 rustades de gamla lederna till Þingvellir upp så att befolkningen lättare skulle kunna rida till det gamla parlamentet och se sin kung. Än idag kallas därför en del av dessa leder för ”Kings Trail”.

Vi njuter av Islandshästarnas kvalitéer på vår ritt genom det mystiska, inspirerande landskapet. De historiska ridvägarna tar oss genom den legendariska heden Arnarvatnheiði med sina otaliga sjöar och myter.

Åt öster har vi utsikt över de majestätiska glaciärerna Langjökull och Eiríksjökull. Vi besöker det geothermiska området Húsafell, som ofta kallas pärlan mellan lavan och glaciärerna, med urskog och stora utomhusbad - och den perfekta platsen på Island för att njuta av midnattssolen.

Þingvellirs nationalpark på hästryggen

Þingvellirs nationalpark, som finns med på UNESCOs världsarvslista, är ett absolut måste att besöka på Island. Det finns inget bättre sätt att utforska detta område än från hästryggen, precis som islänningarna har gjort i århundranden!

Här, i hjärtat av Island, grundades alltinget år 930 fKr. Þingvellir är ett världsarv såväl genom sin historiska betydelse som sin mycket speciella geologi och natur.

Längs denna magnifika led rider vi med mellan 60 till 90 fritt springande hästar och var och en av oss kommer garanterat att hitta sin favorithäst.

Haukur med sitt team, hästarna, den spektakulära naturen och de historiska platserna gör Kungsleden till en oförglömlig upplevelse.

Denna resa går att rida både från norr till söder och från söder till norr.

 

Mer information om ridresan

Kungsleden

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 7 dagar / 6 nätter / 7 riddagar
Dagar: varierar
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juli: 22 - 28, 30 - 5 augusti
Boende: Delade rum i enkla fjällstugor och vandrarhem med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 35 495 SEK
Bokningskod: IH-29

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Hästinsamling på Island

Hästinsamling – Viðidalstungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!