Ridresa till Kjölur

Kjölur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Datum 2022:
Juni: 19 - 26, 26 - 3 Juli
Juli: 1 - 8, 8 - 15, 15 - 22, 22 - 29
Augusti: 5 - 12, 12 - 19
Boende: Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 23 995 SEK
Pris lågsäsong: 22 995 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-7

Om du vill se så mycket som möjligt av det isländska höglandet är denna ridresa och tur som vi har ridit sedan 1983 det perfekta valet för dig.

Kjölur - från norr till söder

Karta för ridresa Kjölur på IslandRes tillbaka i tiden och rid längs den historiska Kjölur rutten, så som islänningar gjort i århundraden på sin väg till det stora sommaralltinget i Thingvellir (grundat år 930).

Vi besöker denna historiska plats, Islands hjärta, som dessutom blev Islands första nationalpark år 1930.

På denna tur rider vi från norr till söder och när vi närmar oss slutet av turen kommer vi att besöka de varma källorna i Geysir och kunna beundra det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

På vår resa från norr till söder rider vi rakt genom Islands hjärta och korsar de sandiga öknarna mellan de mäktiga glaciärerna Langjökull och Hofsjökull.

Skyddade gröna dalgångar kommer som en överraskning i detta karga landskap och vid Hveravellir, ett geotermiskt område på höglandet, kan vi koppla av med ett långt varmt bad under midnattssolen!

Missa inte att denna ridresa även går från söder till norr. Passar inte datumen för turen från norr till söder kommer du med stor sannolikhet hitta passande datum från söder till norr istället!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Hästinsamling – Skrapatungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: 18 995 SEK

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Mäktig vy med berg och islandshästar på Island

Fårinsamling – Rangárvallaafréttur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar
Pris: 24 295 SEK

Fårinsamling på södra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Eldhestar exclusive

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
 15 695 SEK

Denna ridresa består av de allra mest natursköna ridvägarna på södra och sydvästra Island. Ridresan passar endast erfarna ryttare och vi får njuta av minnesvärda dagar på hästryggen i små grupper.