Ridresa till Kjölur

Kjölur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Datum 2022:
Juni: 19 - 26, 26 - 3 Juli
Juli: 1 - 8, 8 - 15, 15 - 22, 22 - 29
Augusti: 5 - 12, 12 - 19
Boende: Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 23 995 SEK
Pris lågsäsong: 22 995 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-7

Om du vill se så mycket som möjligt av det isländska höglandet är denna ridresa och tur som vi har ridit sedan 1983 det perfekta valet för dig.

Kjölur - från norr till söder

Karta för ridresa Kjölur på IslandRes tillbaka i tiden och rid längs den historiska Kjölur rutten, så som islänningar gjort i århundraden på sin väg till det stora sommaralltinget i Thingvellir (grundat år 930).

Vi besöker denna historiska plats, Islands hjärta, som dessutom blev Islands första nationalpark år 1930.

På denna tur rider vi från norr till söder och när vi närmar oss slutet av turen kommer vi att besöka de varma källorna i Geysir och kunna beundra det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

På vår resa från norr till söder rider vi rakt genom Islands hjärta och korsar de sandiga öknarna mellan de mäktiga glaciärerna Langjökull och Hofsjökull.

Skyddade gröna dalgångar kommer som en överraskning i detta karga landskap och vid Hveravellir, ett geotermiskt område på höglandet, kan vi koppla av med ett långt varmt bad under midnattssolen!

Missa inte att denna ridresa även går från söder till norr. Passar inte datumen för turen från norr till söder kommer du med stor sannolikhet hitta passande datum från söder till norr istället!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Ryttare rider islandshäst på sandstrand

Snaefellsnes

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
 från 21 295 SEK

Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

Solnedgång på Island

Mot midnattssolen

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris: 
26 695 SEK

Under juni månad går solen aldrig när här på de nordöstra delarna av Island. Att betrakta de färgglada landskapet medan den blodröda solen svävar över det glittrande havet är en oförglömlig utlevelse.

Hästinsamling – Skrapatungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Pris: 18 995 SEK

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!