Ridresa till Kjölur

Kjölur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Datum 2023:
Juni: 23 - 30, 30 - 7 Juli
Juli: 23 - 30, 30 - 6 augusti
Augusti: 3 – 10, 11 – 18
Boende: Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 29 495 SEK
Pris lågsäsong: 27 695 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-7

Om du vill se så mycket som möjligt av det isländska höglandet är denna ridresa och tur som vi har ridit sedan 1983 det perfekta valet för dig.

Kjölur - från norr till söder

Karta för ridresa Kjölur på IslandRes tillbaka i tiden och rid längs den historiska Kjölur rutten, så som islänningar gjort i århundraden på sin väg till det stora sommaralltinget i Thingvellir (grundat år 930).

Vi besöker denna historiska plats, Islands hjärta, som dessutom blev Islands första nationalpark år 1930.

På denna tur rider vi från norr till söder och när vi närmar oss slutet av turen kommer vi att besöka de varma källorna i Geysir och kunna beundra det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

På vår resa från norr till söder rider vi rakt genom Islands hjärta och korsar de sandiga öknarna mellan de mäktiga glaciärerna Langjökull och Hofsjökull.

Skyddade gröna dalgångar kommer som en överraskning i detta karga landskap och vid Hveravellir, ett geotermiskt område på höglandet, kan vi koppla av med ett långt varmt bad under midnattssolen!

Missa inte att denna ridresa även går från söder till norr. Passar inte datumen för turen från norr till söder kommer du med stor sannolikhet hitta passande datum från söder till norr istället!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Krýsuvík och Blå lagunen

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Den här ridresa bjuder på storslagna vyer. Först över södra Island och de imponerande glaciärerna och sedan över området Reykjanes, Reykjavík och hela vägen bort till Snæfellsnes.

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.