Ridresa till Kjölur

Kjölur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Datum 2022:
Juni: 19 - 26, 26 - 3 Juli
Juli: 1 - 8, 8 - 15, 15 - 22, 22 - 29
Augusti: 5 - 12, 12 - 19
Boende: Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris högsäsong: 23 995 SEK
Pris lågsäsong: 22 995 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-7

Skicka bokningsförfrågan

Kjölur (IH-7)

  Antal resenärer:
  1234fler

  Övrigt:
  (Fyll i namn på eventuell medresenär här:)


  Detta hjälper oss att förhindra skräppost. Tack!


  Observera att detta endast är en bokningsförfrågan och att vi kommer återkomma till dig via mail så snart vi bekräftat att det finns plats ledig på gården under önskat datum. Boka alltså inte flyg förrän du fått en bokningsbekräftelse och faktura på handpenningen från oss.

  Vill du hellre boka din ridresa via telefon? Ring eller maila oss på 08 552 45 900 eller info@ridresorisland.se

  **Personuppgifter är de uppgifter som du lämnar till oss när du kontaktar oss. Du kan läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter i vår integritetspolicy här.

  * = obligatoriska fält

  En sak är säker, om ni har eller funderar på att boka er ridresa med oss kan ni känna er trygga! Vi följer paketreselagens villkor vilket innebär att om vi skulle vara tvungna att ställa in ett ridäventyr som ni har bokat med oss, på grund av t.ex. UD:s rekommendationer eller isländska restriktioner, får ni tillbaka hela resans pris.
  Läs mer om våra villkor här

  Om du vill se så mycket som möjligt av det isländska höglandet är denna ridresa och tur som vi har ridit sedan 1983 det perfekta valet för dig.

  Kjölur - från norr till söder

  Karta för ridresa Kjölur på IslandRes tillbaka i tiden och rid längs den historiska Kjölur rutten, så som islänningar gjort i århundraden på sin väg till det stora sommaralltinget i Thingvellir (grundat år 930).

  Vi besöker denna historiska plats, Islands hjärta, som dessutom blev Islands första nationalpark år 1930.

  På denna tur rider vi från norr till söder och när vi närmar oss slutet av turen kommer vi att besöka de varma källorna i Geysir och kunna beundra det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

  På vår resa från norr till söder rider vi rakt genom Islands hjärta och korsar de sandiga öknarna mellan de mäktiga glaciärerna Langjökull och Hofsjökull.

  Skyddade gröna dalgångar kommer som en överraskning i detta karga landskap och vid Hveravellir, ett geotermiskt område på höglandet, kan vi koppla av med ett långt varmt bad under midnattssolen!

  Missa inte att denna ridresa även går från söder till norr. Passar inte datumen för turen från norr till söder kommer du med stor sannolikhet hitta passande datum från söder till norr istället!

  Mer information om ridresan

  Dagsprogram - från söder till norr

  Lördag: Reykjavík – Hvammur

  Upphämtning klockan 18.00 vid busstationen BSÍ i Reykjavik för transfer till Hvammur på norra Island där hästar och personal väntar på oss. Efter en trevlig middag passar vi på att lära känna varandra eller vila upp oss inför den spännande ridturen vi har framför oss!

  Söndag: Hvammur – Vatnsdalur Valley – Forsæludalur – Hvammur
  Vår första riddag! Vi följer fina breda ridvägar längs floden Vatnsdalsá. Underlaget ger oss möjlighet att njuta av den mjuka tölten i ett skönt tempo längs Vatnsdalur som är en av de vackraste dalarna på Island.

  På vår tur till Hvammur får vi höra  berättelser från Islands heroiska förflutna,med blodiga konflikter, hämnd och kärlek. Hästarna stannar på Forsæludalur gård vilket är den sista gården i dalen innan höglandet.

  Vi övernattar på Hvammur Guesthouse. Bubbelbadet erbjuder en trevlig avkoppling efter dagens ridtur (cirka 20 km)

  Måndag: Hvammur – Forsæludalur - Áfangi fjällstuga
  Idag tar vi oss upp till bergsplatån Auðkúluheiði. När vi rider genom dalen ser vi älven Vatnsdalsá och flera av dess många vattenfall. Vi rider igenom den bördiga dalen med sina små gårdar och våra hästar gläds över de mjuka ridvägarna på norra höglandet.

  Vi njuter av den fantastiska utsikten över de imponerande höglandsbergen och glaciärerna runt omkring oss. Vi övernattar vid fjällstugan Áfangi vid den enorma konstgjorda sjön Blöndulón. (Ca 35 km)

  Tisdag: Áfangi - Hveravellir
  På dagens tur passerar vi bergen Sandkúlufell och Sauðafell. Det är lätt att se att vi följer en historisk väg. Hela vägen tillbaka till den tidiga bosättningen på Island reste människor till häst på exakt samma led som vi gör idag.

  Vår ridtur för oss längre söderut över den vackra floden Seyðisá. Löshästarna springer nöjda med oss ​​på de mjuka vägarna i detta vilda, mystiska, höglandsområde. Slutmålet för dagens tur är Hveravellir, ett mycket unikt geotermiskt område mellan glaciärerna Hofsjökull och Langjökull.

  Här i denna karga men extremt vackra natur överlevde den mest berömda av de fredlösa – Fjalla Eyvindur – i många år. En naturlig varm pool inbjuder till ett förtjänat avkopplande bad vid dagens slut. (Ca 35 km)

  Onsdag: Hveravellir - Árbúðir fjällstuga
  Vi börjar dagen med att rida genom Tjuvarnas dal,Thjófadalir, en avlägsen gräsbevuxen dal omgiven av höga berg. Här får vi en fantastisk utsikt över det bördiga landskapet.

  Vår tur går längs Kjalhrauns stora lavafält, där vi hör en tragisk berättelse om två bröder, som frös till döds i oktober 1780, på väg till Skagafjörden med sin fårflock. Efter glaciärfloden Fúlákvísl njuter vi av utsikten över den mäktiga glaciären Langjökull.

  Dagen avslutas vid Árbúðir fjällstuga. (Ca 50 km)

  Torsdag: Árbúðir - Fremstaver fjällstugan
  Vi följer älven Svartá ett tag innan vi korsar älven Hvítá. Ridturen fortsätter längs fjället Bláfells sluttningar. Under de gångna århundradena var färden genom det avlägsna höglandet ett riskabelt företag på grund av rövare som låg i bakhåll.

  Vi spenderar natten i fjällstugan Fremstaver. (ca 35 km)

  Fredag: Fremstaver -– Gullfoss – Geysir - gården Myrkholt
  Vi sadlar på igen och rider söderut längs ravinen Hvítá på vår väg mot låglandet. Våra hästar bär oss mjukt i tölt denna sista del av ridturen.

  Vi utforskar de världskända naturfenomenen Geysir och det majestätiska vattenfallet Gullfoss. Vi säger farväl till våra hästar medan de får vila upp sig på gårdens bördiga mark.

  Vi firar vår fantastiska ritt med en avskedsmiddag med historieberättande och sånger. (ca 25km)

  Lördag: Myrkholt – Reykjavík

  Vi tar farväl av våra guider och återvänder till Reykjavik (boende i Reykjavik är ej inkluderat). På vägen tillbaka till Reykjavík besöker vi den historiska nationalparken Thingvellir.

  Framme i Reykjavík ca kl 13.00.

  Vi förbehåller oss rätten att ändra resplanen vid behov.

  Vad ingår i ridresan?

  * Transfer från Reykjavik till gården.

  * Helpension under riddagarna. Stor frukost, picknicklunch och traditionella isländska måltider (fisk eller lamm).

  * Vegetariska alternativ bokas vid bokning.

  * Regnkläder, vattenflaska, sadelväska och ridhjälm att låna.

  * Övernattning i sovsäck i enkla fjällstugor längs med ritten. Vänligen ta med egen sovsäck!

  Information om boende under ridresan:

  Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!

  Viktig information

  * Boende i Reykjavik före och efter ridresan ingår ej.

  * Alkohol ingår ej och kan vara svårt att få tag på på det isländska höglandet. Vi rekommenderar er därför att köpa på flygplatsen om ni önskar alkoholhaltiga drycker under resan.

  * Observera att varannan avgång går från norr till söder och vice versa.

  Tvätta dina ridkläder!

  Det är viktigt att följa reglerna när det gäller desinficering av begagnade ridkläder.

  Ridutrustning såsom ridbyxor, jackor mm. måste tvättas (40°C) eller kemtvättas.

  Persedlar som inte kan tvättas eller kemtvättas (ridstövlar, ridmössor) måste desinficeras minst fem dagar före ankomsten till Island.

  De isländska djurskyddsmyndigheterna rekommenderar bredspektrummedlet Virkon S för desinficeringen.

  Begagnade ridhandskar, ridpiskor, sadlar, betslar eller annan läderutrustning får inte föras in i landet.

  Vi hoppas på din förståelse för dessa säkerhetsåtgärder.

  De är nödvändiga för att inte få in smittsamma djursjukdomar till Island.

  Hästarna är inte vaccinerade och är därför mottagliga för infektioner från andra länder.

  Hjälp oss värna om den känsliga isländska naturen!

  För ytterligare information, besök http://www.mast.is

  Andra populära ridresor:

  Ryttare rider islandshäst på sandstrand

  Snaefellsnes

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
  Pris:
   från 21 295 SEK

  Den här ridresan tar oss till Snaefellsnes, en halvö på västra Island känd för sin omväxlande natur och färgglada landskap. Här får vi uppleva naturens rika färgskiftningar medan vi tar oss fram genom landskapet.

  Mot Polcirkeln

  Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar
  Pris: 26 295 SEK

  Vi befinner oss mitt på den Mittatlantiska ryggen, där kontinentalplattorna långsamt glider isär. Under juni ”bebos” området av midnattssolen, som sprider sitt gyllene ljus över fjordarna här på norra Island.

  Kjölur

  Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
  Pris:
  22 795 SEK

  Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.