Ridresa till Kjölur

Om du vill se så mycket som möjligt av det isländska höglandet är denna ridresa och tur som vi har ridit sedan 1983 det perfekta valet för dig.

Kjölur - från norr till söder

Karta för ridresa Kjölur på IslandRes tillbaka i tiden och rid längs den historiska Kjölur rutten, så som islänningar gjort i århundraden på sin väg till det stora sommaralltinget i Thingvellir (grundat år 930).

Vi besöker denna historiska plats, Islands hjärta, som dessutom blev Islands första nationalpark år 1930.

På denna tur rider vi från norr till söder och när vi närmar oss slutet av turen kommer vi att besöka de varma källorna i Geysir och kunna beundra det majestätiska vattenfallet Gullfoss.

På vår resa från norr till söder rider vi rakt genom Islands hjärta och korsar de sandiga öknarna mellan de mäktiga glaciärerna Langjökull och Hofsjökull.

Skyddade gröna dalgångar kommer som en överraskning i detta karga landskap och vid Hveravellir, ett geotermiskt område på höglandet, kan vi koppla av med ett långt varmt bad under midnattssolen!

Missa inte att denna ridresa även går från söder till norr. Passar inte datumen för turen från norr till söder kommer du med stor sannolikhet hitta passande datum från söder till norr istället!

Mer information om ridresan

Kjölur

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Antal dagar: 8 dagar / 7 nätter / 6 riddagar
Lös flock: ja
Datum 2024:
Juni: 19 - 26, 26 - 3 juli
Juli: 5 - 12, 12 - 19
Augusti: 7 - 14, 14 - 21
Boende: Delade rum i bäddade sängar på Hvammur. Delade rum i enkla fjällstugor med sovsäckslogi under ridresan. Ta med egen sovsäck!
Mötesplats: Reykjavik
Pris lågsäsong: 31 995 SEK
Pris högsäsong: 34 295 SEK
Priserna är anpassade efter hög- och lågsäsong. Högsäsong gäller från 29 juni till 20 augusti.
Bokningskod: IH-7

Andra populära ridresor:

Thingvellir

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Denna ridresa tar oss till Thingvellir, denna historiska plats där Islands första riksdag Alltinget grundades. Vi besöker också Reykjadalur med dess naturligt varma källor.

Hästinsamling – Skrapatungurétt

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Hästinsamling är ett måste för dig som vill uppleva Islands kultur. Denna tradition när hästarna samlas in efter en sommar på höglandet är en fantastisk upplevelse!

Rider tölt på stranden med islandshästar

Vinterridresa under norrsken

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Från midvinter till tidig vår erbjuder vi vinteräventyr här på de norra delarna av Island, en av de bästa platserna i världen för att uppleva norrskenet som dansar i skyn.