Isritt och Mývatn Open

Isritt och Mývatn Open

Ridvana:
Ridvana 2 Medelgod ryttare

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar
Dagar: Torsdag – Söndag
Lös flock: nej
Datum 2024:
Februari: 29 - 3 mars
Boende:  delade rum med bäddade sängar på gården Bjarnastaði.
Mötesplats: Inrikesflygplatsen i Reykjavík, terminal Eagle Air
Pris: 16 295 SEK
Bokningskod: IH-11

Vi rider på isen av sjön Mývatn och ser tävlingen MývatnOpen där hästar och ryttare tävlar på den isbelagda sjön. Efter det värmer vi oss på den fantastiska badanläggningen GeoSea och deras varma geotermiska pooler!

Vår ridtur utgår från gården Bjarnastadir utanför Húsavík på norra Island och våra värdar är Halldór och hans fru Elín. Vintern är den primära ridsäsongen på Island och väldigt annorlunda än att rida här på sommaren.

Det är en magisk upplevelse att rida genom snö och över isbelagda sjöar, en upplevelse alla ryttare borde uppleva åtminstone en gång i livet!

Halldórs hästar som vi rider är vältränade och säkra på hovarna och vi kan njuta av en skön ridtur över isen av sjön Mývatn och njuta av de fina ekipagen som deltar i tävlingen.

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Thorsmörk

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Denna ridresa går genom dalen Thórsmörk, en av Islands vackraste platser som en gång helgades åt asaguden Tor. Här förenas skogens grönska med närheten till glaciärerna.

Rider islandhäst efter bergssluttning

Diamond circle

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 

Norra Island är känt för sin fantastiska natur och och sitt vackra landskap. Denna ridresa tar oss till området kring sjön Mývatn, känt för sin vulkaniska aktivitet, lavaformationer och kokande lerpölar.

Guldkorn i syd

Längd: 8 dagar / 7 nätter / 7 riddagar 

Den här ridresan bjuder på omväxlande ridning genom varierande landskap. Vi tar oss inte bara till många kända sevärdheter på södra Island utan dessutom till mer avlägsna områden på det isländska höglandet.