Höstäventyr - ridning i nordväst

Höstäventyr - ridning i nordväst

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Torsdag -  måndag
Lös flock: ja
Datum 2023: 5 – 9 september
Boende:  I delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: 19 295 SEK
Bokningskod: IH-22

Denna fantastiska ridtur med fårinsamling i de nordvästra delarna av Island bjuder på stora variationer i naturen, från de vackra bergen bortom den vida fjorden Húnaflói till det magiska höglandet med fantastisk vy över de två mäktiga glaciärerna – Hofsjökull och Langjökull.

Vi möter upp fårfarmarna på deras väg tillbaka till civilisationen efter många dagar i sadeln, drivandes den stora flocken med får. Det är helt klart en unik upplevelse att se över 14,000 får på deras väg hem efter en sommar på höglandet, tätt följda av 30 farmare med hundratalet hästar! Du kan känna glädjen och upprymdheten hos både ryttare och djur som på väg hem igen. Du är dessutom mer än välkommen att delta i att driva flocken och även att ta del av sången och glädjen i firandet av ännu en lyckad fårinsamling!

Genom att delta på en fårsinsamling får du uppleva det riktiga Island och dess kultur! Du blir en del av gruppen då du hjälper till att driva flocken, och även att sortera ut fåren om du vill. Självklart innebär det många timmar utomhus, och det finns risk för dåligt väder – den isländska hösten har inte bara många färger utan också många typer av väder. Förbered dig för att rida i flödande solsken ena stunden och i regn, och kanske till och med snöglopp, i nästa.

Vi rekommenderar dig därför att du klär sig väl under dessa höstturer. Ta med dig varma underställ, helst i ull, och många ullstrumpor och handskar. Det är också bra att ta med sig lite extra energi i form av choklad och nötter för att orka långa dagar utomhus.

En varm ryttare är en glad ryttare!

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Sprengisandur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa tar oss längs den berömda leden över Sprengisandur, tvärs igenom Island, där vi kommer få uppleva de mest fascinerande och extrema kontrasterna av Islands natur.

Ridsällskap och vackra vyer med grönskande berg på Island

Geysir Gullfoss Special

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 4 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. Häng med på denna ridresa som bland annat tar oss till de varma källorna vid Geysir och det gyllene vattenfallet Gullfoss.

Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

Countryside comfort

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.