Höstäventyr - Ridning i nordväst

Höstäventyr - Ridning i nordväst

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Torsdag -  måndag
Datum 2023: 7 – 11 september
Boende:  I delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: BSÍ bussatation i Reykjavik
PRIS: 17 495 SEK
Bokningskod: IH-22

Denna fantastiska ridtur med fårinsamling i de nordvästra delarna av Island bjuder på stora variationer i naturen, från de vackra bergen bortom den vida fjorden Húnaflói till det magiska höglandet med fantastisk vy över de två mäktiga glaciärerna – Hofsjökull och Langjökull.

Vi möter upp fårfarmarna på deras väg tillbaka till civilisationen efter många dagar i sadeln, drivandes den stora flocken med får. Det är helt klart en unik upplevelse att se över 14,000 får på deras väg hem efter en sommar på höglandet, tätt följda av 30 farmare med hundratalet hästar! Du kan känna glädjen och upprymdheten hos både ryttare och djur som på väg hem igen. Du är dessutom mer än välkommen att delta i att driva flocken och även att ta del av sången och glädjen i firandet av ännu en lyckad fårinsamling!

Genom att delta på en fårsinsamling får du uppleva det riktiga Island och dess kultur! Du blir en del av gruppen då du hjälper till att driva flocken, och även att sortera ut fåren om du vill. Självklart innebär det många timmar utomhus, och det finns risk för dåligt väder – den isländska hösten har inte bara många färger utan också många typer av väder. Förbered dig för att rida i flödande solsken ena stunden och i regn, och kanske till och med snöglopp, i nästa.

Vi rekommenderar dig därför att du klär sig väl under dessa höstturer. Ta med dig varma underställ, helst i ull, och många ullstrumpor och handskar. Det är också bra att ta med sig lite extra energi i form av choklad och nötter för att orka långa dagar utomhus.

En varm ryttare är en glad ryttare!

 

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.

Insamling av får inför vintern på Island

Fårinsamling – Reykjarétt

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Vi rider genom jordbrukslandskap och längs glaciärälvar och möter fåren på deras väg ner från höglandet.