Höstäventyr - ridning i nordväst

Denna fantastiska ridtur med fårinsamling i de nordvästra delarna av Island bjuder på stora variationer i naturen, från de vackra bergen bortom den vida fjorden Húnaflói till det magiska höglandet med fantastisk vy över de två mäktiga glaciärerna – Hofsjökull och Langjökull.

Vi möter upp fårfarmarna på deras väg tillbaka till civilisationen efter många dagar i sadeln, drivandes den stora flocken med får. Det är helt klart en unik upplevelse att se över 14,000 får på deras väg hem efter en sommar på höglandet, tätt följda av 30 farmare med hundratalet hästar! Du kan känna glädjen och upprymdheten hos både ryttare och djur som på väg hem igen. Du är dessutom mer än välkommen att delta i att driva flocken och även att ta del av sången och glädjen i firandet av ännu en lyckad fårinsamling!

Genom att delta på en fårsinsamling får du uppleva det riktiga Island och dess kultur! Du blir en del av gruppen då du hjälper till att driva flocken, och även att sortera ut fåren om du vill. Självklart innebär det många timmar utomhus, och det finns risk för dåligt väder – den isländska hösten har inte bara många färger utan också många typer av väder. Förbered dig för att rida i flödande solsken ena stunden och i regn, och kanske till och med snöglopp, i nästa.

Vi rekommenderar dig därför att du klär sig väl under dessa höstturer. Ta med dig varma underställ, helst i ull, och många ullstrumpor och handskar. Det är också bra att ta med sig lite extra energi i form av choklad och nötter för att orka långa dagar utomhus.

En varm ryttare är en glad ryttare!

 

Mer information om ridresan

Höstäventyr - ridning i nordväst

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Torsdag -  måndag
Lös flock: ja
Datum 2024: 5 – 9 september
Boende:  I delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: BSÍ busstation i Reykjavik
PRIS: 19 295 SEK
Bokningskod: IH-22

Andra populära ridresor:

Fårinsamling på Island

Fårinsamling – Melrakkaslétta

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

Fårinsamling på nordöstra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Ridsällskap rider uppför kulle med vackra vyer på Island

Sprengisandur

Längd: 9 dagar / 8 nätter / 8 riddagar 

En fantastisk ridresa längs Sprengisandur, höglandsplatån mellan de två största glaciärerna på Island, som förbinder de nordöstra delarna av Island med höglandet på södra Island.

Landmannalaugar

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 

Vi utgår från gården Fellsmuli belägen nedanför vulkanen Hekla och tar oss till Landmannalaugar, en dal på det isländska höglandet känt för sina färgglada bergskedjor, omfattande lavafält och varma källor.