Hästinsamling - Viðidalstungurétt

Hästinsamling: Viðidalstungurétt

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar:  Onsdag - söndag
Datum 2023: 27 september - 1 oktober
Boende: Delade rum med bäddade sängar.
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 19 795 SEK
Bokningskod: IH-26

 

Följ med hästfarmarna på detta stora höstäventyr. Var med när de driver flocken, skiljer ut hästarna och firar den lyckade återföreningen mellan hästar och ägare.

Ridresa med hästinsamling - Víðidalstungurétt

Den varierade terrängen inbegriper höglandshedar, gröna dalar som just håller på att iklä sig sprakande gula och röda höstfärger, djupa blå sjöar och älvar, samt klyftan Kolugljúfur där en trollpacka en gång bodde.

Från gården Hvammur i norr följer vi fina ridvägar innan vi möter upp med islänningarna som redan samlat in hästar under ett par dagar. Tillsammans driver vi flocken ner mot Víðidalstungurétt där hästarna sedan ska skiljas ut.

När uppgiften är slutförd firar lokalbefolkningen den lyckade hästinsamlingen med en fest, ”réttardansleikur”, och vi är inbjudna!

Nästa dag sorteras hästarna. Vi får uppleva uppspeltheten hos både djur och människa när hästar och föl skiljs ut från hjorden och återförenas med sina rättmätiga ägare.

Hästinsamling på Island
När du deltar i hästinsamlingarna så upplever du det riktiga Island!

Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och många typer av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och många ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus. En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Norrsken som sveper förbi vacker berg på Island

Ridning under norrsken

Längd: 3 dagar / 2 nätter / 2 riddagar

Höst på Island innebär ett landskap som brinner av färger och norrsken som dansar i skyn. På denna ridresa besöker vi de mest kända sevärdheterna och töltar längs förstklassiga ridvägar.

Mäktig vy med berg och islandshästar på Island

Fårinsamling – Rangárvallaafréttur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar

Fårinsamling på södra Island. Att vara bland bönderna och erbjuda dem en hjälpande hand i denna urgamla tradition är så nära som man kan komma Islands hjärta och själ.

Southern comfort – 3 riddagar

Längd: 4 dagar / 3 nätter / 3 riddagar 

Spendera 3 dagar på hästryggen längs natursköna ridvägar. Vi rider bland annat i området mellan vulkanen Hengill och den mäktiga glaciärälven Ölfusás och upptäcker Islands ständigt omväxlande natur.