Hästinsamling - Viðidalstungurétt

 

Följ med hästfarmarna på detta stora höstäventyr. Var med när de driver flocken, skiljer ut hästarna och firar den lyckade återföreningen mellan hästar och ägare.

Ridresa med hästinsamling - Víðidalstungurétt

Den varierade terrängen inbegriper höglandshedar, gröna dalar som just håller på att iklä sig sprakande gula och röda höstfärger, djupa blå sjöar och älvar, samt klyftan Kolugljúfur där en trollpacka en gång bodde.

Från gården Hvammur i norr följer vi fina ridvägar innan vi möter upp med islänningarna som redan samlat in hästar under ett par dagar. Tillsammans driver vi flocken ner mot Víðidalstungurétt där hästarna sedan ska skiljas ut.

När uppgiften är slutförd firar lokalbefolkningen den lyckade hästinsamlingen med en fest, ”réttardansleikur”, och vi är inbjudna!

Nästa dag sorteras hästarna. Vi får uppleva uppspeltheten hos både djur och människa när hästar och föl skiljs ut från hjorden och återförenas med sina rättmätiga ägare.

Hästinsamling på Island
När du deltar i hästinsamlingarna så upplever du det riktiga Island!

Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och många typer av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och många ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus. En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Hästinsamling: Viðidalstungurétt

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar:  Onsdag - söndag
Lös flock: ja
Datum 2024: 2 – 6 oktober
Boende: Delade rum med bäddade sängar.
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 23 195 SEK
Bokningskod: IH-26

Andra populära ridresor:

Islandshästar och ryttare på svart vulkansand

Countryside comfort

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 3 riddagar 

Det perfekta alternativet för dig som vill njuta av en bekväm ridresa på norra Islands landsbygd. Rida islandshäst passar alla och är helt enkelt det bästa sättet att uppleva landet på.

Familjeresa med fårinsamling på Island

Höstäventyr – Ridning i nordväst

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar

När du deltar i insamlingarna så upplever du det riktiga Island. Att möta 14 000 får på sin väg ner från sommarbetet på höglandet är en riktigt häftig upplevelse!

Vackert grönskande ängar och ryttar

Från Geysir till fjällen

Längd: 2 dagar / 1 natt / 2 riddagar

Detta är en kortversion av vår populära ridresa Gyllene cirkeln. En ideal ridresa för dig som vill njuta av islandshästar under ett par dagar i ett fantastiskt landskap.