Hästinsamling - Viðidalstungurétt

Hästinsamling: Viðidalstungurétt

Ridvana:
Ridvana 4 Erfarna ryttare

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar
Dagar: Onsdag - söndag
Datum 2022: 28 september - 2 oktober
Boende: Delade rum med bäddade sängar
Mötesplats: Reykjavik
PRIS: 17 295 SEK
Bokningskod: IH-26

 

Följ med hästfarmarna på detta stora höstäventyr. Var med när de driver flocken, skiljer ut hästarna och firar den lyckade återföreningen mellan hästar och ägare.

Ridresa med hästinsamling - Víðidalstungurétt

Den varierade terrängen inbegriper höglandshedar, gröna dalar som just håller på att iklä sig sprakande gula och röda höstfärger, djupa blå sjöar och älvar, samt klyftan Kolugljúfur där en trollpacka en gång bodde.

Från gården Hvammur i norr följer vi fina ridvägar innan vi möter upp med islänningarna som redan samlat in hästar under ett par dagar. Tillsammans driver vi flocken ner mot Víðidalstungurétt där hästarna sedan ska skiljas ut.

När uppgiften är slutförd firar lokalbefolkningen den lyckade hästinsamlingen med en fest, ”réttardansleikur”, och vi är inbjudna!

Nästa dag sorteras hästarna. Vi får uppleva uppspeltheten hos både djur och människa när hästar och föl skiljs ut från hjorden och återförenas med sina rättmätiga ägare.

Hästinsamling på Island
När du deltar i hästinsamlingarna så upplever du det riktiga Island!

Du kommer att bli en av gruppen och hjälper till att driva och sortera ut djuren. Självklart innebär det många timmar utomhus i ibland kallt väder.

Den isländska hösten har många färger och många typer av väder. Förvänta dig att rida i gyllene solsken ena sekunden och i regn och kanske till och med slask nästa.

Vi rekommenderar därför att klä sig väl under dessa höst-turer. Ta med er varma underställ (gärna i ull) och många ullstrumpor och handskar.

Det är också bra att ta med sig lite snabb energi i form av choklad och nötter för långa dagar utomhus. En varm ryttare är en glad ryttare!

Mer information om ridresan

Andra populära ridresor:

Fårinsamling

Längd: 6 dagar / 5 nätter / 5 riddagar 
Pris:
15 995 SEK

Denna ridresa ger oss ett unikt tillfälle att delta i en traditionell isländsk fårinsamling. Ett spännande äventyr där vi hjälper bönderna att få hem sina får efter en sommar bland fjällen.

Kjölur

Längd: 7 dagar / 6 nätter / 6 riddagar 
Pris:
22 795 SEK

Denna ridresa går genom det obebodda höglandet längs den klassiska Kjölur-rutten vars historia är intimt förknippad med Islands historia. Här lämnar naturens skönhet ingen förbipasserande oberörd.

Mot två glaciärer

Längd: 5 dagar / 4 nätter / 4 riddagar 
Pris:
17 995 SEK

Kortare ridresa rakt ut i den isländska vildmarken längs den populära Kjölur-rutten. Denna del av Island är känt för sin spännande historia och sin storslagna natur.